Pokukaj v njegove misli

Pred svojega moškega postavi te igrive ‘preizkuse’ – nikoli ne bo vedel, da ti razkriva svoje navade na zmenkih, v spalnici in še veliko več.

27. 3. 2008

Ugotoviti, kaj si moški misli in čuti, ni zlahka dosegljiva mojstrovina. Morda se ti zazdi nemogoče dojeti, kaj se dogaja v njegovih možganih, še posebno če sta pravkar začela hoditi. No, ni razloga, da boš razočarana. S pomočjo Burtona Silverja in Martina O’Connorja, soavtorjev knjige Vse, kar ti še ni povedal, smo se domislili sedem nekoliko potuhnjenih igric. Ustvarjene so tako, da ti razkrijejo stvari, ki ti jih moški ne bo izdal tako zlahka. Ne poskusi vseh naenkrat, saj bi tako lahko začutil, da ga analiziraš. Vsake toliko izberi igrico na podlagi tega, v kaj si želiš pokukati, mimogrede jo vpleti v pogovor, potem pa uporabi naša navodila in si razloži njegove odgovore.

Igra: Živalski planet

Kaj lahko odkriješ?

Kaj si misli o resnih zvezah

V temu kvizu so živalski svet metafore za človeške odnose. Da boš dobila čim bolj iskrene odgovore, mu povej, naj na ta vprašanja odgovori čim hitreje. V akvariju sta dve ribi. Njuni imeni sta … Na pašniku sta dva konja. Njuni imeni sta … V džungli sta dva tigra. Njuna imena sta …

Razloži si njegov odgovor:

Imena, ki jih daje, so dober znak o tem, ali svet vidi poln parov ali moških in žensk, ki živijo posamezna življenja.

 • Če dvema ali več živalskim parom nadene moško in žensko ime, misli, da je povsem normalno, da so moški in ženske poparčkani.
 • Če da le moška imena, bi bil raje s svojimi kolegi kot vezan – posebno če kot moške označi dominante živali, kot so tigri.
 • Če vsem živalim da ženska imena, se morda počuti odtujen od žensk ali pa ni prepričan, da zna zadovoljiti tvoje potrebe.

Igra: Človek v morju

Kaj lahko odkriješ?

Njegove vrednote in od­zive na krizno situacijo.

Sam je v čolnu, v katerem so stara ljubezenska pisma, pribor za preživetje in predvajalnik MP3. Čoln začne toniti. Česa se znebi najprej? Naj meče stvari čez ograjo, dokler mu ne ostane le ena.

Razloži si

njegov odgovor: Na podlagi tega, kateri predmet bo obdržal najdlje, oceni, kaj mu je najbolj pomembno.

 • Ljubezenska pisma: Romantik? Ja. Praktičen? Pravzaprav ne. Ko se v zvezi pojavijo težave, bo morda skril glavo v pesek v upanju, da bodo same izginile.
 • Pribor za preživetje: V redu, ni najbolj puhasta oseba na svetu, vendar je moški, ki bo vzel zadevo v svoje roke in poiskal rešitev.
 • Predvajalnik MP3: Ta sproščeni moški obožuje zabavo, toda odklop sredi krize kaže, da je strašansko nagnjen k begu pred težavami.

Bonus:

Ali je pod stresom zaradi vsake odločitve? Mogoče obžaluje vsako odločitev in hoče spet izbirati? To lahko pomeni, da ne bo hotel ukrepati med krizo, toda če brezčutno zavrže vsako stvar, verjetno ne bo hotel biti odgovoren.

Igra: Predstavljaj si ...

Kaj lahko odkriješ?

Raven njegove samozavesti

Reci mu, naj si predstavlja, da je v okoliščinah, ki mu jih boš opisala, potem naj podrobno razloži, kako se je znašel v tem položaju. V restavraciji je, polit z juho. Teče po ulici z lestvijo čez ramo. Hodi po cesti, v roki drži rože.

Razloži si njegov odgovor:

Poišči povezovalne elemente v njegovih razlagah.

 • Moški z visoko ravnijo samoza­vesti so proaktivni (pravkar se pri­pravlja splezati v gorečo hišo, da bo nekoga rešil), manj samozavestni pa reaktivni (pritekel je iz goreče stavbe, v kateri je njegova pisarna, in se ne ozira nazaj).
 • Lahko boš tudi določila, ali je pesimist ali optimist. Ali nosi rože, ker gre na romantični zmenek ali ker je na poti do pokopališča? Ali je polit z juho, ker si mu ti jezno zvrnila krožnik v naročje, ali zato, ker je kuhar, ki ustvarja nov recept?

Bonus:

Če se pogosto pojavljaš v njegovih zgodbah, to lahko pomeni, da imaš veliko vlogo v njegovem življenju.

Igra: Igranje glasbe

Kaj lahko odkriješ?

Njegove neizgovorjene seksualne želje in hrepenenja

Reci mu, naj si predstavlja, da ima nadete glasbene rokavice. Pokrite so z električnimi senzorji, ki se sprožijo, ko jih drgne skupaj. Povej mu, naj se pretvarja, da ustvarja čudovito glasbo z rokavicami. Potem ga prosi, naj ti pokaže, kako bi ustvaril pesem.

Razloži si

njegov odgovor: V kolikšni meri je pripravljen izpolniti tvojo željo? Ta igra je zelo izumetničena, in če je pripravljen sodelovati, lahko verjameš, da bo hotel preizkušati nove seksualne tehnike.

 • Na podlagi njegovih gibov boš izvedela, kaj si želi v postelji. Če drgne roke počasi in nežno, poskusi biti malce bolj čutna v postelji. Toda če jih drgne hitro in močno, je morda bolje, da pokažeš več navdušenja med rjuhami.
 • Bodi pozorna na to, kaj govori, medtem ko ‘igra’. Če te sprašuje, ali dela prav, to lahko pomeni, da potrebuje v spalnici malce več potrjevanja od tebe.

Igra: Superheroj

Kaj lahko odkriješ?

Katero vlogo si želi igrati v življenju

Vsaki moški je sanjal o tem, da bi imel supermoči. Vprašaj ga: Če bi lahko imel le eno izjemno sposobnost, katera bi bila?

Razloži si njegov odgovor:

 • Bodi pozorna na to, kako veličastne bodo njegove supermoči, pa tudi na to, kako jih namerava uporabiti. Če si želi sposobnosti, ki bi pomagale človeštvu ali reševale ljudi v krizi, to pomeni, da bo dober zaščitnik in da pogosto daje druge na prvo mesto. Toda bodi pozorna na njegova tradicionalna, staromodna nagnjenja.
 • Ali si želi rentgenski vid, da bi lahko videl skozi ženska oblačila, ali moč, da bi spremenil vodo v drago znamko piva? Ker uporablja svoje veščine za lastni užitek, verjetno večinoma skrbi le zase.
 • Ali si želi bolj skromne moči? Na primer, da bi lahko govoril tri jezike ali tekel resnično hitro? Na videz je njegov odziv realističen, vendar naj te to ne prevara. Namesto da je trdno na tleh, ima morda slabo mišljenje o sebi in svoji vlogi v svetu. Konec koncev, če si misli, da ne more doseči teh moči brez čarovnije, boš morda vse življenje skušala izganjati iz njega občutke drugorazrednosti.

Igra: Gledanje pod ‘havbo’

Kaj lahko odkriješ?

Kaj išče pri ženski

Razloži mu, da kupuje rabljen avto. Našel je enega za dobro ceno, toda najprej si želi podrobno ogledati, kaj kupuje. Vprašaj ga, kaj bi najprej preveril.

Razloži si njegov odgovor:

 • V tej analogiji si ti avto.
 • Prevleke na sedežih in platišča: Videz – tvoj – je temu moškemu najbolj pomemben. Ker mu je pomembno, kakšen vtis pušča, te bo morda hotel zamenjati za mlajšo, ko boš enkrat nabrala preveč kilometrov (let).
 • Rjo na karoseriji in poškodovano barvo: Preverja ‘obrabljenost’ – beri: tvojo zgodovino.
 • Konjske moči pod pokrovom: Če si ogleduje moč motorja, ima divje navade in si želi, da bi bila ženska v sovoznikovem sedežu avanturistična.
 • Kritike in ocene na spletu: Nikoli se ne bo na hitro odločil, toda verjetno ga preveč skrbi, kaj bodo imeli povedati drugi.
 • Kako ga je voziti: Če reče, da bi naj­prej divjal, spraševal pa pozneje, živi v trenutku in se odloča nagonsko.

Igre, ki jih ne bi smela igrati

Ja, želiš si, da razkrije podatke, ki jih po navadi drži zase, toda spodnje dejavnosti lahko pripeljejo do tega, da boš izvedela več, kot si želiš.

Ugani mojo številko:

Šteti nikoli ni dobra zamisel. Ko gre za črtice nad posteljo, se dogovorita za pravilo ne vprašaj in ne govori. Zahvališ se nam lahko pozneje.

Nikoli v življenju še nisem:

Ni škode v tem, da mora izbirati med Angelino in Beyonce. Toda če mora izbirati med tvojimi najboljšimi prijateljicami, lahko naredita veliko škode. Neizogibno se boš počutila ljubosumno in malce izdano.

Ali bi raje?

>>Ni škode v tem, da mora izbirati med Angelino in Beyonce. Toda če mora izbirati med tvojimi najboljšimi prijateljicami, lahko naredita veliko škode. Neizogibno se boš počutila ljubosumno in malce izdano.

Steklenica resnice:

Igralci sedijo v krogu in vrtijo steklenico. Tisti, proti kate­remu se steklenica obrne, ima izbiro med tem, da dobi izziv, ki ga mora narediti, ali da dobi vprašanje, na katero mora iskreno odgovoriti. Dve možnosti sta: ali bo priznal, s katero se je dal dol v prvem letniku faksa, ali pa bo moral poljubljati drugo žensko pred tvojimi očmi. Na koncu bosta na izgubi, kakorkoli obrneta.

Igra: Šaljivke

Kaj ga najbolj moti

V tej igri mu ponudi dve negativni lastnosti in ga vprašaj, kaj bi raje videl, da mu rečejo, da je. Na primer: Prevarant ali posnemovalec? Tisti, ki kvari zabave ali prilizovalec? Cme­ravec ali podgana? Majhna riba ali gobezdač? Lahko dodaš še nekaj drugih možnosti, pazi le, da bosta obe izbiri nezaželeni.

Razloži si njegov odgovor:

Cilj je, da se ne osredotočiš na besedo, ki jo izbere, temveč na tisto, ki je ne izbere. Ker je izbral med dvema slabima možnostma, so tiste, ki jih ni izbral, lastnosti, ki jih res prezira. Verjetno teh lastnosti tudi ne bi hotel videti pri svoji ženski.

Zato je ključnega pomena, da daš na izbiro kakšno svojo lastnost, za katero te skrbi, da bi ga lahko čez čas začela motiti. Na primer, če si se že kdaj komu zelo očitno prilizovala, on pa se je odločil, da bi bil raje tisti, ki kvari zabave, bosta morda imela težavo zaradi tvojih želja po ugajanju.

Bonus:

Vprašaj se, ali je sposoben gledati na izbire na lepši način. Če to zmore, je verjetno bolj pripravljen na kompromise, ker se ne zdi, da ima trdno določen skupek kriterijev, ki so odločilni za njegovo izbiro.

Petra Kocjančič