Pogosto uporabljaš 'emojije'? Poglej, kaj s tem sporočaš ostalim (zelooo zanimivo podrobnost o sebi 😜)

Hm, tole je pa dobro vedeti! 🤣

Pogosto uporabljaš 'emojije'? Poglej, kaj s tem sporočaš ostalim (zelooo zanimivo podrobnost o sebi 😜) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 8. 2019

V kolikor se sprašuješ, kaj še lahko narediš, da začiniš dogajanje med rjuhami, prenehaj mrzlično brskati po spletu in družabnih omrežjih ter raje razmisli o dodajanju kakšnega emotikona več v svoje online besedišče.

Namreč, kot razkriva nedavna raziskava, ljudje, ki uporabljajo emotikone povečajo svoje možnosti za razvoj razmerja in uspešnost pri seksu.

Raziskovalci, ki so preverjali vpliv emotikonov na življenja sodelujočih, so pri mnogih odkrili neposredno povezavo med emotikoni in seksom.

Zaključili so, da bodo tisti, ki svoja sporočila dopolnijo s simboli, bolj verjetno z drugo osebo šli tudi na drugi zmenek, se z njo poljubili in imeli višje število spolnih partnerjev.

"Sodobni iskalci razmerij morajo usvojiti hitrejše in krajše metode komunikacije /.../. Ugotavljamo, da uporaba emotikonov dovoljuje samskim, da sporočajo pomembne, čustvene informacije potencialnim partnerjem, ki olajšuje uspešnost intimne povezanosti ter ponuja več romantičnih in seksualnih priložnosti."

Razlog za to naj bi bil ta, da ko spoznamo nekoga v živo, se zanašamo na veliko več kot le besede, da z njim razvijemo odnos. Pogosto sta potrebni obrazna mimika in druga telesna govorica, da bi razvili intimnost s partnerjem.

In prav iz tega razloga so emotikoni tako uporabni, ko z nekom komuniciramo preko spleta.

Raziskovalci so ugotovili, da 38 % odstotkov sodelujočih sploh ne uporablja emotikonov, medtem ko jih 29 % uporablja občasno. 28 % samskih ljudi jih uporablja redno, med njimi jih 3 % uporabijo vsaj enkrat v vsakem sporočilu in 2,5 % jih uporabi več kot enkrat (v vsakem sporočilu).

Sicer pa raziskava ni razkrila, za katere emotikone gre, čeprav si lahko to glede na njen kontekst prav dobro predstavljamo (😏, 🍆, 🍑 in 😉 so le nekateri).

Prav tako raziskovalci niso povedali, koliko emotikonov bi naj uporabili v enem sporočilu, da bi si povečali možnost za razvoj razmerja oziroma uspešnost v seksu. "Ne moremo točno vedeti, kateri emotikoni so najbolj učinkoviti," zaključujejo.

Tako! Si želiš drugega zmenka? Pošlji mu 'emojija'. 😜

Pripravila: N. Š.

Gif:  Giphy.com

Preberi še: Sta tudi tebi Liam in Chris Hemsworth norooo SEKSI? Počakaj, da vidiš njunega BRATA (ja, trije so! 😍)

Priporočamo tudi: Ne boš verjela, kako pomembno vlogo ima NOHTNA LUNICA v resnici (reši ti lahko življenje!)