Pogosto sanjaš o seksu? To v resnici pomeni ...

Se večkrat zbudiš z nasmeškom na ustnicah in rahlim občutkom sramu? Saj so bile samo erotične sanje. Okej, mokre sanje ... Ne vzemi jih dobesedno, ker ti podzavest govori v simbolih, lahko pa jih, če se jih potrudiš razumeti, koristno uporabiš.

Pogosto sanjaš o seksu? To v resnici pomeni ... (foto: Profimedia) Profimedia
12. 9. 2020

S sanjskimi sporočili lahko izboljšaš svoje spolno življenje, zato bodi na preži: vsake erotične sanje, ki jim ne posvetiš pozornosti, so namreč kot nikoli odprto pismo.

Tretjino življenja prespimo, in ko spimo, se prebudi naša podzavest. Med spanjem pride na dan vse tisto, kar podnevi nadjaz potlači. Naši predniki so sanjam pripisovali velik pomen, danes pa jih imamo po krivici za zablode našega uma.

Ko se ponoči gola in brez cenzure potikaš po spodnjem delu ledene gore, torej po podzavesti, se v resnici učiš o sebi. Čudno, a tam spodaj, pod gladino, si bolj drzna, sproš­čena in celo perverzna. Ja, erotične sanje so dragocen vir podatkov o tvojih najglobljih željah, konfliktih in strahovih.

Nekaj jih je zate dešifriral Cosmo, preostale boš pa sama – navsezadnje samo sebe tudi najbolj poznaš.

P. S.: Zvezek ob postelji sploh ni tako slaba ideja, ker lahko sanje pozabiš že po prvem jutranjem kofetku.

Kaj pomeni, če sanjaš ...

1 Seks z neznancem

Se ti v sanjah prikazujejo seksi neznanci, ti pa, ojoj, poročena, v zvezi, sveže zaljubljena? Gre za seksi zdravnika, šefa ali popolnega anonimneža, ki verjetno sploh ne obstaja?

Možna razlaga: Sprejeti igro neznanca pomeni željo po prepuščanju nečemu novemu, drznemu in nepredvidljivemu. Te sanje nakazujejo tvojo željo, da bi se osvobodila pravil in nehala razmišljati samo o tem, kaj je prav in kaj ne. Užitek bi mogoče rada začutila na čisto nov način, rada bi odkrila novo sebe in si drznila malo dlje.

Mogoče te tvoj dragi zadnje čase zapostavlja, ker se je med vaju vrinil dolgčas ali ker si se ti nehala truditi. Ne glede na razlog je čas, da svoje razmerje malo začiniš in mu daš pošten pospešek.

2 Seks z moškim, ki te ne privlači

Zgodi se ti, da imaš vroče sanje s svojim že precej priletnim, a zoprnim in ekstremno avtoritarnim šefom, neprivlačnim ali preračunljivim sodelavcem (sodelavko), ki ti spodkopava delovno mesto, čudnim sosedom, ki te grdo gleda vsakič, ko obrneš na njegovem dvorišču ...

Možna razlaga: Skrivaj si želiš, da bi bil tvoj moški bolj podjeten, torej bolj moški, in da bi bila ti bolj pogumna v smislu, da bi si upala biti ti. Globoko v sebi nisi pridna punčka, za katero te imajo: nekonfliktna, ubogljiva, plašna ... V resnici bi rada uporabila komolce in bila, če je treba, tudi malce preračunljiva. Zdi se ti, da te nihče ne pozna in da te ljudje na splošno ne vidijo takšne, kot si.

3 Seks z bivšim

V sanjah je bilo še lepše kot v resnici. V bistvu se v postelji sploh nista preveč ujemala, ko sta bila še skupaj. Čudno, ker je v tvojih sanjah slika povsem drugačna. Kaj se dogaja v tvoji glavi?

Možna razlaga: Če si samska, samo sanjaš seks, ker ga potrebuješ, vanj pa si vključila osebo, ki ti je še vedno najbliže. To, da v sanjah nastopa tvoj bivši, sploh ni pomembno in niti ne pomeni, da ga pogrešaš. Sanjaš osebo, s katero imaš izkušnje na intimnem področju, in to je vse.

Bolj kot vse drugo so te sanje znamenje, da pogrešaš nekaj iz obdobja, ko si še bila z njim. Če sanjaš fanta iz osnovne šole, se ti najbrž toži po svobodi, ki si jo imela takrat.

Sanje o fantu iz srednje šole lahko pomenijo nostalgijo za tvojim uporniškim obdob­jem. Sanje o bivšem so lahko moteče, ti pa sporočajo, česa ti v danem trenutku primanjkuje – mogoče s sedanjim fantom še nista dosegla tiste intime, ki nastopi po daljšem obdobju, ti pa rada prehitevaš dogodke.

4 Seks s super zvezdnikom

Do sanjskega orgazma te je spravil Vid Valič – ja, prav on, in sanje so bile tako žive! Vid je samo primer, a gre za to, da v tvojih erotičnih sanjah pogosto nastopa nedoseg­ljivi zvezdnik. To v teoriji pomeni, da se je v tvoji postelji zvrstila že polovica Hollywooda in škoda je, da bo tole težko spraviti v prakso ...

Možna razlaga:  Ne le ponoči, verjetno rada sanjaš tudi podnevi. In če se to dogaja, ker bi rada ubežala rutini, se vprašaj, zakaj tvoje življenje ni bolj vznemirljivo in kaj lahko storiš, da bi bilo. Se tvojemu fantu približno enako zeha kot tebi? Začnita početi kaj novega v postelji in zunaj nje.

Če te privlači seksi spodnje perilo, si ga kupi. Če bi rada poskusila z igračkami, se pogumno odpravi v seks shop.

Če bi rada posteljo zamenjala za visoko travo, imaš za to še mesec časa! Ne pusti, da te ubije dolgčas ali da bi o vznemirljivem življenju zgolj sanjarila. Samska? 'Nedosegljivega' fanta pogumno povabi na zmenek, ker se nikoli ne ve.

5 Sanjala si o seksu in doživela pravi orgazem

Jupiii! (Ali pa si se vsaj prebudila vzburjena in čisto mokra.) Ne le fantje, tudi punce doživljamo mokre sanje in je to čisto normalno, ker, kot veš, so možgani naš največji spolni organ. Enkrat si pos­kušaj brez dotikanja in brez njegovih intervencij ogledati dober porno film in videla boš, da to stoodstotno drži.

Možna razlaga:  Kar se ti dogaja, je pravzaprav dobra novica. Imaš močan libido in bujno domišljijo, kar je odlična popotnica za živahno seksualno življenje.

In ker so te tvoji možgani očit­no sposobni sami pripeljati do orgazma, lahko v resničnem življenju to veščino še malo izpopolniš: upočasni akcijo, dolgo se slači pred njim, opazuj ga, kako se draži, tušira, pojdi na kakšno njegovo tekmo in se pasi na njegovih mišicah ... medtem pa uživaj v odzivih svojega telesa.

6 Sredi najlepšega te je nekaj zmotilo

Bila si z ljubimcem in je v sobo nenadoma stopil tvoj fant. Bila si s fantom in je vanjo vstopila njegova mama. Na hod­niku te je na tvojem lastnem 'zboru stanovalcev' zalotila sitna soseda, ki v vse vtakne svoj nos. V službi je čistilka vstopila v pisarno ravno v trenutku, ko ti je šef 'nekaj razlagal' udobno zleknjeni na pisalni mizi ... ali pa se preprosto vedno zbudiš, ko so sanje najlepše.

Možna razlaga:  Svoje razmerje bi rada doživljala bolj nagonsko, ne toliko po pravilih in skladno z moralo, a se bojiš izgubiti nadzor. Najbrž imaš tudi sicer v življenju vse organizirano in ničesar ne prepuščaš naključju ali pa si o sebi ustvarila neko podobo, ki jo kažeš navzven, skrivaš pa pravo sebe, ker si v resnici nisi všeč. Zate je seks mogoče celo nekaj prepovedanega in sramotnega, ker je to sporočilo, ki si ga dobila od družine.

7 V sanjah si se ljubila z žensko

Pri polni zavesti bi bila pripravljena priseči, da se ženske ne bi niti dotaknila, kaj šele kaj drugega, v sanjah pa – čisto druga zgodba!

Možna razlaga:  Ne, ne postajaš lezbijka, ni se ti treba ločiti od moža in pozabi na parado ponosa. Tvoje sanje izdajajo, da ti primanjkuje razumevanja in nežnosti, ki ti jo lahko nudi samo nekdo istega spola. Moški in ženske se včasih ne razumemo, in če je komunikacija slaba, nihče ne dobi tistega, kar potrebuje.

Odpri se partnerju, svobodno spregovori o svojih občutkih in se ne boj kritike. Če boš ugotovila, da ti partner ne daje dovolj pozornosti, boš razmislila, ali si ob sebi ne želiš bolj tople osebe. Je že res, da je življenje kratko, a tako kratko spet ni, da bi se ga splačalo preživeti ob osebi, ki ne razume tvojih potreb. 

8 Seks z osebo, ki je ne maraš

Jezen seks je lahko odličen, seks z nekom, ki ga ne maraš pa je lahko krut in nepravičen. A vseeno je vredno razmisliti, zakaj med spanjem razmišljaš o nekom, ki ga ne preneseš.

Možna razlaga: Razlog je lahko, da tvoj podzavestni um skuša najti način, da bi se povezal s to osebo ali pa preprosto, da bi nehala svojo energijo porabljati, da jo sovražiš. Prav tako lahko to pomeni, da ima ta oseba neko lastnost ali spretnost, ki jo želiš tudi sama imeti.

9 Skupinski seks

Sanjaš o orgijah, tj. seksu z več ljudmi hkrati?

Možna razlaga: Čeprav se ti morda zdijo zabavne, nore in kul, lahko seks o orgijah pomeni veliko stisko v tvojem življenju. Tako, kot si obremenjena s številnimi gibljivimi telesi v svojih sanjah, si verjetno tudi v resničnem življenja obremenjena z mnogimi dogodki in stvarmi. Pri orgijah gre navadno za preveč stvari na enem kupu. Ali se v tvojem življenju preveč dogaja? Si želiš doseči več ciljev, kot si jih zmožna? Sanje ti sporočajo, da je tvoja pozornost razpršena v več smeri, zato si poskusi življenje poenostaviti.

10 Seks na javnem mestu

Včasih si iz sanj o seksu ne zapomnimo osebe v njih, ampak lokacijo. Uporabljamo geografske lokacije, ki simbolizirajo geografska območja v našem življenju: življenje doma, življenje v službi, ljubezensko življenje, družabno življenje in podobno. Javna lokacija lahko simbolizira en del tvoj življenja, ki ga vsi poznajo.

Možna razlaga: Če torej seksaš v svoji pisarni pred skupino ljudi, lahko to pomeni, da tvoje službeno življenje dominira v kar nekaj tvojih zadnjih pogovorih. Ali pa da veliko razmišljaš o službi. Podobno velja tudi, če sanjaš o seksu v šoli.

11 Sanjaš, da si noseča

Ja, res ne gre za sanje o seksu, je pa nosečnost posledica le-tega. Sanje o tem, da si noseča, so zelo pogoste. Opomba: sanje o nosečnosti nujno ne pomenijo, da se trudiš zanositi ali da si noseča.

Mogoča razlaga: Takšne sanje pomenijo, da se v tvojem življenju nekaj dogaja, nekaj je v procesu, raste ali se razvija. Razmisli o projektih, na katerih delaš trenutno, ali te kateri od njih še posebej veseli? Se veliko ukvarjaš z določeno stvarjo/predmetom v službi/šoli? To je v bistvu kot tvoj otrok, pa čeprav se ne razvija v tvoji maternici. Sanje ti skušajo povedati, da je ta projekt kot nosečnost in da moraš razumeti, da to zahteva veliko tvojega časa in pozornosti. Le tako boš lahko izkoristila ves svoj potencial in dosegla svoj cilj.

Mokre sanje: navodila za uporabo!

1 Ne podcenjuj njihovega pomena

Nikoli si ne reci, da se ti je kar nekaj sanjalo, ker naključij ni. Nič se ti ne sanja kar tako brez razloga. Če sta tvoje ljubezensko in spolno življenje na mrtvi točki, ti lahko prav erotične sanje pomagajo razumeti, kako ju lahko izboljšaš.

Zelo žive erotične sanje se namreč pojavijo takrat, ko se moraš česa osvoboditi, kaj prepoznati ali ko se mora tvoja spolna energija preprosto sprostiti.

2 Poskušaj jih razumeti

Da bi ugotovila, v kolikšni meri lahko sanje povežeš z dogodki v svojem življen­ju, jih moraš natančno proučiti. Še bolj kot na vsebino – ta se tako ali tako skriva v simbolih –, bodi pozorna na občutke, ki so se ti v sanjah porajali. Na nočni omarici imej zvezek, v katerega takoj zjutraj zapiši, kaj si ponoči doživela.

To je pomembno vsaj iz dveh razlogov: ker je človek super pozabljiv in ker je zanimivo opazovati sosledje sanjskih dogodivščin, svoje zapiske pa lahko uporabiš tudi za predigro – skupaj jih prelistajta in preberita. Še bolje pa je, če se že vsak dan zbujata skupaj, da mu takoj zjutraj zaupaš svoje nočne dogodivščine.

3 Podrobnosti, podrobnosti ...

V sanjah so detajli ključnega pomena, zato se poskušaj spomniti še vsega tistega, kar ni imelo neposredne zveze s samim dogajanjem: lokacije, časa, vzdušja (veselo, žalostno, zadušljivo, prijetno), barve sobe, v kateri si bila, obleke ali spodnjega perila, ki si ga nosila, vonja, glasbe, predvsem pa soudeleženih in izrečenega.

Kako je ta moški ravnal s tabo? Kako si se ti obnašala? Si bila približno takšna kot v resničnem življenju ali je bil na delu tvoj drugi jaz? Vse te podrobnosti ti bodo služile, ko boš delček svojih sanj poskušala prenesti v resničnost.

4 Dešifriraj simbole

Erotične sanje se lahko izrazijo tudi s podobami, ki na prvi pogled nimajo nič opraviti s seksualnostjo. Če na primer sanjaš o divji mački ali o kateri drugi z erotiko povezani živali, to pomeni, da moraš osvoboditi čutnost in zaživeti na polno z vsemi čuti.

V sanjah ješ kot žival pred zimo? Nečemu se preveč odpoveduješ. Rože imajo na primer močan čustveni predznak, še posebej če so čašaste oblike (v tarotu čaše ponazarjajo čustva) – v razmerju si najbrž želiš več predanosti in globljo čustveno povezanost.

Kupi si slovar simbolov ali knjižico z razlago tarota – odprl se ti bo nov pog­led na vsakdanje reči.

5 Ponavljajoče se sanje

Te pa moraš vzeti še toliko bolj resno, ker se podzavest očitno zelo trudi, da bi ti prepoznala svoj problem in dojela, da moraš nekaj spremeniti. Vprašaj se, kako je s tvojim spolnim življenjem. Potrebuješ več?

Sama lahko daš pobudo. Imaš vsega preveč? Mogoče to ni to, kar si želiš – seks brez čustev na dolgi rok še nikogar ni osrečil.

6 Vsakič drugačne

To ni kazalec, da je s tabo nekaj hudo narobe, da si zmešana ali neodločena, ampak ravno nasprotno: znanstveniki so ugotovili, da nočne seksualne fantazije prebujajo talente in so pravzaprav znamenje ustvarjalnosti.

V sebi si verjetno veliko bolj igriva in navihana, kot si to upaš pokazati navzven. Spontanost je bistvo dobre zabave in zanimivega življenja, le dovoliti si jo moraš.

7 Sprejmi vse njihove čudne pomene

Nekatere sanje so lahko neprijetne in ti dajo občutek, da si čudaška. Nič takšnega na svetu ne obstaja, zato kar mirno: kar je za nekoga čudno, je za drugega normalno, in obratno. Ne imej se za noro in se raje vprašaj, od kod je to prišlo.

Si sanjala, da si bila v postelji z žensko ali dvema moškima in tega v resničnem življenju ne bi nikoli storila? Mogoče tega ne bi storila, si pa želiš. Predvsem se ne sramuj in se ne obremenjuj s krivdo – raje sprejmi, da je tvoja seksualnost mnogo bolj kom­pleks­na, kot si misliš.

Tekst: Alja Maček in Cosmopolitan.com

Preberi še: To so vsakodnevne navade, skupne tistim, ki VARAJO

Priporočamo tudi: Če si želita zanositi, ne sledita le tvoji ovulaciji, ampak tudi njegovemu ...