Počitniški prepiri

Najpogostejši vzroki obsedenih stanj med dopustom ...

25. 7. 2013

Pričakovanja ...

... ti misliš, da on ve, da si ti želiš v romantičen lokal za parčke na skalah, obsijanih s svečkami, drugo noč pa na noro zabavo v klub. Zjutraj pa seveda vroče žemljice iz pekarne in potem še bolj vroč seks (lahko tudi obratno). Čeprav se imata rada, si morda  on predstavlja vajin dopust malenkost drugače

... Enako je, ko greš na počitnice s puncami – ena si želi zjutraj na plažo teč, druga bi se zjutraj čez plažo sprehodila proti domu z zabave ... Ena ima rada za zajtrk palačinke, druga zelene zmešančke ...

Premalo pogovorov ...

... o tem, kakšne naj bi bile počitnice, kako naj bi dopust potekal ... Natančneje ko si boste opisali vsak svoja pričakovanja in želje, manj bo razočaranj, tihih ur ter prepirov.

Med dopustom je vse drugače ... 

... takrat ni toliko obveznosti, več časa preživimo skupaj in potrebujemo čas, da se navadimo na spremenjeni ritem ter drug na drugega.

Prepire največkrat izzovejo malenkosti, kot so:

kam bomo šli, kaj bomo počeli, kdo bo kaj naredil, saj ima prav vsak malce drugačna pričakovanja.  "Velikokrat pride do prepira, ko ima nekdo v odnosu občutek, da več dela, da se bolj trudi kot drugi," opozarja mag. Ferčakova.

"Pred počitnicami se čim več pogovarjajte /-ta: načrtujte počitnice, pogovorite se o tem, kaj boste počeli skupaj, kje boste sodelovali, vedno vsi povejte svoja pričakovanja, želje ... Seveda ni treba, da se vsega 100-odstotno držite – a če se boste/bosta upoštevali/-la in poznali želje drug drugega, bodo počitnice lahko sanjske.

Pripravila: Petra Arula