"Po smrti fanta sem ugotovila, da je v resnici živel skrivno (in sprevrženo) življenje!" (resnična zgodba)

Kmalu zatem, ko ji je fant in oče njenega otroka umrl, je Maja izvedela, da ...

"Po smrti fanta sem ugotovila, da je v resnici živel skrivno (in sprevrženo) življenje!" (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 1. 2023

... je bil v razmerju z vsaj šestimi ženskami!

Kljub težki jeseni zaradi jutranje slabosti in Matejeve* odsotnosti zaradi službe, se je Maja* veselila praznovanja. Končno bo namreč lahko svojega čednega in delovnega fanta (in očeta svojega otroka) predstavila svoji celotni družini na njihovem vsakoletnem druženju. Vedela je, da jim bo všeč skoraj tako močno, kot je njej sami.

Imela sta viharno romanco.

Spoznala sta se na spletni strani za zmenke, in to nedolgo zatem, ko se je Maja odločila obupati nad tovrstnimi stranmi. Na prvi zmenek jo je Matej skupaj z njeno triletno hčerko peljal v kino. Že kmalu jo je med vikendi peljal na daljše izlete. Med njima se je kar iskrilo.

Čeprav se je moral Matej v službo peljati daleč vstran od doma, sta se začela pogovarjati o tem, da bi se skupaj vselila. Še istega leta je Maja zanosila, njena hčerka pa je Mateja že klicala "ati".

Dan pred zgoraj omenjenim praznovanjem ji je poslal sporočilo, da se je zadržal v službi – bil je gradbeni izvajalec – tri ure vstran od mesta praznovanja. Opoldne naslednji dan ga še vedno ni bilo, krive naj bi bile cevi v tisti hiši. "Bolje zate, da je ta hiša poplavljena in da voda pri oknih teče ven," mu je Maja odpisala. Ni pozabila, da je ta izgovor uporabil že enkrat prej, ko bi se morala prvič srečati z njeno mamo in sestro. Ko se je celotna družina zbrala pri večerji (brez njega), se je Maja počutila ponižano. "To je to," mu je napisala. "Dovolj imam."

Naslednji dan se je Matej pojavil in jo ob kosilu želel dobiti nazaj. A po tem srečanju se je zavil v tišino, ignoriral sporočila, e-maile ter klice od Maje in njenega odvetnika, ki ga je najela, da bi za njunega še nerojenega otroka pridobila strinjanje za finančno podporo otroka.

Čez dober mesec je na Facebooku zagledala objavo, ki jo je šokirala: Matej je umrl v prometni nesreči – njegov službeni tovornjak se je prevrnil in ga zmečkal.

Še vedno osupla in zmedena je od ženske, ki je trdila, da je Matejevo dekle, prejela Facebook sporočilo, v katerem je pisalo: "Kdaj si spoznala Mateja?" Maja ji je odgovorila, da je bila njegovo dekle in njeno žalovanje se je takoj spremenilo v bes. Poiskala je Matejeve spletne osmrtnice in kontaktirala nekaj žensk, ki so objavile svoje sožalje.

V nekaj mesecih je odkrila še pet njegovih deklet.

Večina od njih je trdila, da so bile z njim v razmerju v času, ko je umrl.

Obstajala sta vsaj dva zaročna prstana, številne obljube o hišah po naročilu in celo nekaj poročnih obljub – vse v isti cerkvi. Maja je bila razočarana, ko je ugotovila, da je tisti dan, ko bi moral Matej praznovati z njimi, bil z drugo žensko v drugi državi ter jo takrat pred njeno družino celo zaprosil.

Ni vedela, da je njeno razmerje z Matejem sledilo vzorcu.

Vzorcu, ki je še posebej znan strokovnjakom, ki preučujejo psihopatijo. Čeprav se termin najpogosteje nanaša na serijske morilce in negativce iz grozljivk, psihopatija opiše tudi druge podobne osebnosti.

"Lahko si psihopat, brez da bi zagrešil umor," je za Cosmopolitan povedala profesorica psihologije dr. Hedwig Eisenbarth. "Obstaja veliko različnih vedenj, ki so zlobna, niso pa ilegalna."

Večina psihopatov nima težav z laganjem, se obnaša brezobzirno, prav tako jim primanjkuje sočutja. "Všeč jim je, ko lahko manipulirajo z drugimi in izkoristijo več različnih oseb, da bi izpolnili svoje različne potrebe, od spolnih do finančnih in mnogih drugih," pravi strokovnjakinja Anne Brown.

"Na začetku se je izjemno trudil ter me obsipaval s pozornostjo in obljubami."

Ko je spoznal Andrejo* (eno izmed njegovih drugih ljubic), se je ta takoj zaljubila vanj. "Prvič, ko sva se dobila, sva govorila o svojih priimkih. Rekla sem mu nekaj v smislu, kako sovražim svojega in on je rekel: 'Mogoče lahko to spremenim.'"

Andreji se je zdelo popolnoma normalno, da ima Matej tako natrpan urnik. Bil je namreč zelo uspešen na svojem področju. Počene cevi, nujno potrebna popravila – vse je bilo tako razumljivo. In njuna seksualna kemija je bila prav tako zelo močna. Rekel ji je, da se je testiral na spolno prenosljive bolezni, ona pa je jemala kontracepcijske tabletke, zato ni vztrajala pri kondomu.

"Po tem, ko sem se pogovarjala z drugimi ženskami, sem ugotovila, da je očitno seksal skoraj vsako noč."

Isti mesec, ko se je njegovo življenje končalo, se je preselil v mesto, kjer je živela tudi Andreja. Kmalu zatem sta šla na večerjo v mehiško restavracijo. Ob koncu sta se na parkirišču poljubila, se usedla vsak v svoje vozilo in Matej ji je rekel, da ji bo sledil do doma.

Med vožnjo je v vzvratnem ogledalu skozi dež videla, kako so luči za njo skrenile s ceste. Še preden se je uspela obrniti in priti nazaj, je tam že stal rešilec in Matej je bil mrtev. Kasneje je izvedela, da se je med vožnjo po mobitelu pogovarjal z drugim dekletom.

Je bila vse laž?

Eno izmed najtežjih vprašanj, ki mori vsa Matejeva dekleta, je: "Ali je bila vse laž?" Čeprav odgovora morda nikoli ne bodo dobile, pa dr. Eisenbarth pravi, da resnična ljubezen pri psihopatih ni možna.

"Oseba, ki ima osebnostne lastnosti psihopata, ni zmožna izkusiti globokih čustev do nekoga drugega." Maja, ki se je po Matejevi smrti poglobila v raziskovanje tega, zdaj verjame, da je on nikoli ni ljubil. Andreja po drugi strani verjame, da jo je na nek svoj način ljubil, a da je bil umsko bolan.

"Še vedno težko verjamem, da sem mu nasedla," pravi Maja, ki zdaj deli svojo izkušnjo z drugimi v upanju, da bo lahko na tak način posvarila ostale ženske pred moškimi, kot je bil Matej.

Na očetovski dan naslednje leto je rodila njunega sina. Kmalu zatem je začela ponovno hoditi na zmenke. Ko je na spletu spoznala Žana, ga več mesecev ni predstavila svojima otrokoma, dokler mu ni dovolj zaupala. Ko ga je nato povabila na vsakoletno družinsko srečanje oziroma praznovanje, ne samo, da se je pojavil, ampak je s seboj prinesel tudi prstan.

* Imena oseb so spremenjena.

Po predlogi Cosmopolitan US priredila: N. Š.

Preberi še: "Na božični večer me je kot strela z jasnega zadelo, da me zapušča" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: TI znaki kažejo, da je tvoj partner PRAVKAR seksal (in to NE s tabo!)