"Po seksu sem na hlačkah opazila malo krvi, je kaj narobe?"

Zabave je konec in zdaj tvoji ženski delci počnejo nekaj, na kar še pomislila nisi ... ali pa se je prikazal čuden simptom. Ne zganjaj panike – s Cosmopolitanom boš ugotovila, kaj se ti dogaja.

"Po seksu sem na hlačkah opazila malo krvi, je kaj narobe?" (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2021

Imaš občutek kot da bi te občutljiva koža tam spodaj bolela?

Pestro drgnjenje notri in ven lahko povzroči, da bodo tvoje sramne ustnice kakšen dan občutljive.

Sicer pa, če se ta odrgnjenost dogaja pogosto in te poleg tega v vagini špika ali peče, gre lahko za alergijo kože: na njegov kondom, lubrikant ali celo gel za prhanje.

Ugotovi, kaj sproža alergijo, in jo zamenjaj: na primer poliuretanski kondomi namesto tistih iz lateksa ali lubrikant brez dodanih kemikalij namesto odišavljenih.

So tvoje sramne ustnice videti otečene?

Zaradi krvi, ki prihrumi tja spodaj, ko si vzburjena, vagina postane temnejša, sramne ustnice pa nabrekle. Ko doživiš veliki Ooo,  kri spet steče ven, vagina pa si kmalu spet nadene svoj vsakdanji videz.

Je tvoj ščegetavček izjemno občutljiv?

Fant si je zaželel še eno rundo, toda tvoj K je še vedno preob­čutljiv.

Tvoje telo verjetno šele okreva po orgazmu: kri, ki je tekla v predel, ki je zelo bogat z živčevjem, gre zdaj stran, tvoj klitoris pa je zaradi tega lahko zelo občutljiv.

Če bo trajalo več kot nekaj ur, gre najbrž za občutljivost zaradi grobega seksa. Privošči mu počitek dan ali dva.

Si po seksu na hlačkah opazila malo krvi?

Če nisi dovolj vzburjena – in torej ne dovolj 'podmazana', se lahko vaginalne stene odrgnejo, posledica pa je nekaj svetlo rdečih pikic.

Če je kri temne barve, je lahko to kri, ki je še ostala od menstruacije. Razen teh dveh scenarijev je krvavenje po seksu znak, da je nekaj narobe.

O krvavenju sporoči ginekologu, a nikar ne zganjaj panike.

Krvaviš lahko zaradi benignih izrastkov na jajcevodih, ki jim rečemo polipi, lahko pa je znak klamidije, ki jo boš pozdravila z ustreznimi zdravili.

Tvoja vagina ima drugačen vonj?

Če je vonj po seksu močan ali podoben vonju zemlje, je to normalna posledica potenja, sperme in vaginalnih izločkov, ki se mešajo v vročem okolju.

Opozorilni znak: če smrdi po ribah, je to znak okužbe, zato čim prej obišči zdravnika, da ti predpiše ustrezno zdravljenje.

Imaš občutek kot da bi bila napihnjena?

Normalno je, da si tvoja češpljica po vsaki ježi na postelji vzame kakšno uro ali dve, preden se vrne nazaj v svojo navadno velikost.

Če jo po enemu dnevu še vedno čutiš, kot bi bila široka in pekoča ali ti je ob dotiku neprijetno, je to lahko znak glivične okužbe, ki lahko povzroči podobno otekanje.

Po seksu iz tebe kar teče in teče ...?

Če boš ležala ali zaspala, potem ko bo tvoj moški ejakuliral vate, bo lahko trajalo še ure in ure, preden bo njegovo dejanje izteklo iz tebe.

To je zato, ker se je tvoja vagina v temu času že stisnila in sperma ne bo tako močno stekla ven, kot če bi vstala takoj po seksu.

Če ti gre počasno iztekanje na živce in pričakuješ, da bo še vedno kaj teklo ven, morda ni slaba ideja, da si na spodnjice nalepiš tanek ščitnik perila.

Besedilo: Petra Arula

Preberi še: Prijemi, s katerimi ženska vsakič doživi orgazem, (tudi) ko je z moškim ali pa To vodi k odličnemu seksu (a dlje kot sta skupaj, manj pogosto to počneta!)