Terapevti razkrivajo: TEH 8 navad parov je navadno usodnih za razmerje

Pri kolikoh točkah si naredila kljukico? Hm ... 🤔

Terapevti razkrivajo: TEH 8 navad parov je navadno usodnih za razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
2. 2. 2019

Dobri partnerski odnosi zahtevajo precej dela!

Če nezavedno (ali celo zavedno) počneta teh 8 stvari, vajinemu razmerju grozi konec:

1. Grdo govorita drug o drugem

Ti svojim prijateljicam, on pa najverjetneje svoji mami. V nobenem primeru to ni okej! Ne samo, da je to zelo grdo, ampak s tem tudi pokažeta, kako malo spoštovanja imata drug do drugega.

Gre torej za nekaj nesprejemljivega, saj bi kot odrasli osebi bi morala ogovarjanje pustiti v srednji šoli. Če vaju kaj moti, si povejta naravnost v obraz. 

Dobra komunikacija je ključna za dobro razmerje in opravljanje zagotovo ne sodi v to kategorijo.

2. Vidita samo slabe stvari

Namesto, da bi se osredotočila na dobre stvari vajinega razmerja, je pri vama v ospredju vedno samo tisto, kar je slabo.

Tako rada si očitata stvari in pogrevata stare probleme. Če ne znata najti nič dobrega, bo seveda vedno vse slabo.

Osredotočita se raje na pozitivne stvari, razjasnita si, za kaj točno se splača prepirati in ne bodita tako hudo negativna.

3. Ne znata se postaviti v kožo drug drugega

Če znata gledati samo s svojega stališča, in niti za sekundo pomisliti, kako se počuti druga stran, je to resen problem.

Empatija v razmerju je nekaj izjemno pomembnega in brez tega bo vajin odnos vsak dan slabši. Odnos, kjer se nekdo počuti neslišnega, je tudi precej utrujajoč. 

4. Normalen pogovor se spremeni v prepir

Če se vsak vajin pogovor konča s prepirom, se morata vprašati, zakaj. Se enostavno ne spoštujeta dovolj, da bi bila pripravljena sprejeti mnenje drug drugega? Se sploh znata poslušati? 

Nobenega razloga ni, da se prepirata za vsako malenkost!

5. Ne znata reči "STOP"!

Ko se prepir začne, ga ne znata ustaviti. Kar naenkrat vama kontrola uide iz rok in iz majhnega prepira nastane vojna. 

Kar naenkrat kričita drug na drugega, se obmetavata z žaljivkami ali še kaj hujšega. 

Ko naslednjič vidita, da bo prepir šel popolnoma izven kontrole, se raje umaknita vsak na svoj konec, dokler se strasti ne pomirijo.

6. Pred drugimi sta popoln par

Kljub temu, da doma škripa, se na zunaj pretvarjata, kako je vse super. Zavedajta se, da naša telesna govorica izda marsikaj in ljudje to zelo hitro opazijo, še posebej vajini bližnji.

Bolje bo, če nekaj časa ostaneta doma in delata na vajinem odnosu, kot da se pretvarjata pred ljudmi, kako idilično vama gre v razmerju.

7. Nikoli se ne skregata

Obratno od neprestanega kreganja, je odnos brez prepirov. To seveda ne obstaja. Obstaja pa situacija, kjer par zavoljo blagega miru presliši vse, kar drugega zmoti

To bo sicer res prineslo obdobje brez prepirov, a frustracije se bodo tako dolgo nabirale, da jih bo enkrat samo razneslo v en ogromen prepir. 

Takšen prepir bo lahko imel usodne posledice za vajin odnos.

8. Probleme odrivata na stran

Namesto, da bi se z njimi soočila in jih reševala, vajine probleme potiskata na stranski tir. Izogibata se jim in jim ne želita posvečati pozornosti.

To ponovno lahko privede do usodnega prepira. Veliko lažje vama bo reševati stvari sproti. Dlje časa, kot se bo nabiralo, veliko večji bo končni problem.

Le izogibajta se teh navad in v razmerju vama bo nedvomno uspelo!❤️

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: "Ostani samska, dokler ne najdeš nekoga, ki ljubezen jemlje resno" (iskren zapis bralke, ki je našla ljubezen)

Priporočamo tudi: OMG! Nikoli ne uganeš, kako bomo kontracepcijo uporabljali v prihodnosti