'Po avanturi za eno noč sem se vanj zaljubila - kaj naj naredim?' (ODGOVOR strokovnjakov)

Če si se tudi sama znašla v podobni situaciji, ti bo tole v veliko pomoč!

'Po avanturi za eno noč sem se vanj zaljubila - kaj naj naredim?' (ODGOVOR strokovnjakov) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 10. 2021

Se ti je že zgodilo, da si po avanturi za eno noč ali pa občasnem seksu s prijateljem do njega začela čutiti nekaj več? Mnogi smo se že znašli v takšni situaciji in če se s tem trenutno soočaš prav zdaj, imamo zate odgovor, ki ti bo pomagal. Kaj, hudiča, lahko torej narediš?

Če se najprej dotaknemo kemične plati, je zadeva sledeča.

"Pri seksu se sprošča hormon oksitocin. Prav slednji je razlog, zakaj se navežemo na druge osebe in v njih zaljubimo," pravi seks strokovnjakinja dr. Laura Vowels. Ko se naši možgani odločijo te kemijske spojine sprostiti, čutimo empatijo, naklonjenost in zaupanje. Na primer, med objemanjem in doživljanjem orgazma raven oksitocina močno poskoči.

"Popolnoma razumljivo je, da se po dobrem seksu drugi osebi čutimo bližje in morda do nje začnemo razvijati tudi neka čustva," pojasnjuje Vowelsova in dodaja, da v kolikor z isto osebo redno seksaš, boš zelo verjetno z njo "povezala sproščanje oksitocina in čustev, ki jih to s seboj prinese".

Pomembno je znati razlikovati med hormoni in čustvi.

Oksitocin (med drugim) v tebi vzbudi občutek, da do osebe, s katero seksaš, čutiš nekaj več oziroma si na njo navezana. Kar pa nujno ne pomeni, da je to res. Zato je pomembno, da naprej sama pri sebi razčistiš, za kaj v resnici gre.

'Je njegov penis NORMALEN?'
(Odgovarja seks strokovnjak)

Obstaja več načinov, kako to storiš. Najlažje je, da se preprosto usedeš in razmisliš. Lahko vzameš pisalo in papir ter zapišeš svoja čustva. To ti bo pomagalo, da boš na stvari pogledala z nekoliko drugačne perspektive.

Dobro je, da si odgovoriš na nekaj vprašanj, kot so na primer:

  • Ti je zanj bilo v enaki meri manj tudi takrat, ko je dalj časa nisi videla?
  • Pogosto razmišljaš o njem?
  • Si pripričana, da ne gre le za golo poželenje?
  • Si prepričana, da nisi le nekoliko osamljena in s pomočjo njega skušaš zapolniti to praznino?
  • Ko razmišljaš o njem, razmišljaš pretežno o seksu ali bolj o njegovi osebnosti in tem, kaj govori?

V kolikor se nagibaš k čustvom, se vprašaj tudi, ali si v tem trenutku resnično želiš biti v razmerju.

Če pa želiš, da ostane le pri seksu, potem je morda dobro, da se ponovno spomnita na vajine prvotne omejitve in pogoje.

"Naj bo bolj transakcijsko – naravnost noter, naravnost ven. Nobenih skupnih obrokov ali skupnega preživljanja prostega časa. Ohraniti morata distanco in ukiniti vse, kar ne spada v vajino intimno seanso, o kateri sta se strinjala," pojasnjuje strokovnjak za razmerja James Thomas.

"Novi partner pravi, da mu smrdim tam spodaj" (izpoved Slovenke)

Kakorkoli, pomembno je, da prideš do dna svojim čustvom. Če ne boš prepričana, kaj točno si želiš, bo tvoje življenje postalo le še bolj zapleteno. Kar nas pripelje do naslednje točke.

V kolikor meniš, da do njega resnično čutiš nekaj več, mu to povej.

Če začutiš, da si začela do njega razvijati močnejša čustva, se je vajino razmerje že nekoliko spremenilo. Zato je nujno, da mu za to poveš. To pa lahko narediš zelo enostavno.

"Četudi si se odločila, da v svojem življenju ne potrebuješ več kot le občasen seks, a vendar si do njega začela razvijati čustva in se jih želiš znebiti, mu lahko to poveš na lep način," pravi dr. Vowlesova.

"No, v kolikor oba čutita nekaj več, pa morda niti ni slabo preveriti, kam vaju to vodi," dodaja Thomas.

Prepričaj se, da ti takšno občasno intimno razmerje sploh ustreza.

Na tej točki je dobro razmisliti o tem, kakšna razmerja ti odgovarjajo. Ni ti treba ohranjati abstinence, dokler ne najdeš osebe, s katero si želiš tako močno seksati, da bi se z njo kar takoj poročila. Želimo ti le povedati, da se nekateri ljudje preprosto ne (z)najdejo v takšnih občasnih razmerjih.

"Če si tip osebe, ki se močno naveže in zmeraj hrepeni po potrditvi, potem občasni seks verjetno zate ni prava izbira," pojasnjuje dr. Vowelsova in dodaja, da se lahko zgodi, da te bo druga oseba, ki ji takšna razmerja ležijo, močno prizadela.

Povzeto po Vice.com

7 tehnik, kako med seksom doseči več
zaporednih orgazmov