Samo TOLE upoštevajta, pa bo vajino razmerje VEČNO (popoln recept za srečno razmerje)

No, tole 👇 je pa popoln recept za uspešno razmerje! 🥰

Samo TOLE upoštevajta, pa bo vajino razmerje VEČNO (popoln recept za srečno razmerje) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 10. 2019

Biti nekomu predan ni vedno lahko. Že tako je težko najti osebo, s katero se v hipu povežeš in si deliš podobne interese, a to je le začetek vsega.

Šele takrat, ko končno najdeš to osebo, se začne pravo delo. Razmerje zahteva svoj trud in čeprav ne obstaja en sam način, kako ohraniti zdravo in uspešno razmerje (kaj ne bi bilo to naravnost super? :)), pa vama lahko zapis v nadaljevanju pomaga, da bodo stvari potekale čim bolj gladko.

Ni naključje, da se, ko govorimo o uspešnem razmerju, tako pogosto poudarja pomembnost komunikacije. Komunikacija ni samo pomembna, je ključna.

Nesporazumi so pač neizogibni, a pomembno je, kako jih rešita. Prvi korak do rešitve je odkrit pogovor, v katerem lahko oba izrazita svoje mnenje.

V mnogih primerih preprosto potrebujeta le nekaj časa zase. In ta je ravno tako pomemben kot čas za vaju. Ko spoznaš nekoga, ki ti je noro všeč, je popolnoma naravno, da želiš z njim preživeti čim več časa. A vendar ne pretiravajta. Razmerje potrebuje čas, da zadiha, da bi lahko napredovalo po naravni poti.

Zato so trenutki, ki jih preživita narazen, ravno tako pomembni kot čas, preživet skupaj.

In pri tem ni važno, kako ga preživita. Za dober zmenek vama ni potrebno zapraviti ogromne količine denarja. Že z majhnimi romantičnimi gestami si lahko pokažeta, koliko si pomenita.

Čeprav smo prepričani, da se nihče izmed nas ne bi branil romantične večerje v prestižni restavraciji, si lahko romantičen večer privoščita tudi na enostavnejše, denarnici bolj prijazne, načine.

Ne samo, da vama bo stiskanje na domačem kavču prihranilo denar, ampak vama bo dalo tudi priložnost, da se malo umirita in preprosto uživata v družbi drug drugega.

Lahko ustvarita tudi vajino lastno tradicijo in ob vikendih zvečer igrata kakšne (družabne) igrice. Ti "lenobni" dnevi so pogosto na koncu najboljši. Biti v razmerju je lahko namreč za marsikoga izčrpajoče, še posebej, ko moraš ljubezensko življenje uskladiti z družabnim in poslovnim.

In če se vrnemo nazaj k romantičnim gestam – nič ni bolj romantičnega od doma narejenega obroka. Ja, rože in baloni so super ideja, a s tem, ko svojemu partnerju pripraviš zajtrk/večerjo, pravzaprav kateri koli obrok, mu pokažeš, koliko ti je v resnici mar.

Zbudi ga z vonjem dišeče kave in sveže omlete ali pa ga potolaži z njegovo najljubšo jedjo, ko se ne počuti dobro. Četudi nisi ravno kuharska mojstrica, mu bo to veliko pomenilo.

Še ena pomembna stvar, ki jo morata usvojiti za uspešno razmerje, je, da pozabita na časovnico.

Sanjarjenje o skupni prihodnosti je zabavno in pričakovano, a naj vaju ne preseneti (ali razočara), če vse ne bo šlo tako, kot sta si zamislila. Vedno imejta v mislih, da sta v razmerju dva in da ima vsak izmed vaju svojo predstavo o napredovanju razmerja, poleg tega pa bodo tukaj vedno prisotni tudi zunanji dejavniki, ki lahko vse skupaj nekoliko upočasnijo.

Se vama zdi, da sta "v zaostanku" v primerjavi z vajinimi prijatelji? Nikoli ne primerjajta svojega razmerja z drugimi!

Kar učinkuje pri vama, se morda pri drugih ne bo obneslo, in obratno. Še posebej v današnji dobi družabnih omrežij je skoraj nemogoče, da se vama predstava o sreči drugih ljudi ne vrine v podzavest, a vseeno se temu skušajta izogniti.

Verjemita v to, kar ustvarjata in najdita najboljši možni način, da bosta oba (ostala) srečna.

Ne pozabita, da gre tukaj za pravo partnerstvo. Resno razmerje zahteva nekaj žrtvovanja in kar nekaj dela. Zdaj več ne gre samo zate, gre za vaju. Zapomnita si, da lahko vsaka odločitev vpliva tudi na partnerja, in o tistih najpomembnejših se morata vedno pogovoriti ali pa drug drugega nanje vsaj opozoriti.

Kakšna pa je tvoja skrivnost srečnega razmerja?

Zaupaj nam jo v komentarju pod to objavo na našem Facebooku. 💗

Pripravila: N. Š.

Preberi še: O TEM se srečni pari pogovarjajo VSAK DAN (tudi vidva? 😍)

Priporočamo tudi: "Moževa ljubica je hkrati moja najboljša prijateljica, in TAKO funkcionira naša družina" (iskrena izpoved)