"Pismo mojemu srednješolskemu fantu: Vedno sem vedela, da si ti ta pravi."

"Mnogi pravijo, da ljubiti ni lahko, a s teboj je to zelo preprosto."

"Pismo mojemu srednješolskemu fantu: Vedno sem vedela, da si ti ta pravi." (foto: Profimedia) Profimedia
31. 10. 2020

Ljudje so mislili, da bo najina "romanca" trajala le nekaj kratkih mesecev. Ko se tvoja prva velika ljubezen rodi že v drugem letniku srednje šole, to vsak misli. No, kljub temu sva zdaj tukaj, tri leta in pol kasneje, drug drugemu bolj predana kot kadarkoli.

Čeprav sva imela vzpone in padce, nama je vseeno uspelo najino razmerje ohraniti pri življenju in se v slabih trenutkih vsakič opomniti, zakaj sva sploh skupaj.

Mnogi pravijo, da ljubiti ni lahko, a s teboj je to zelo preprosto.

Spoštuješ me in ob tebi se počutim lepo, tako navzven kot navznoter. Dolgo časa nisem opazila lepote in moči, ki ju imam v sebi. Nisem videla, kar so drugi opažali, in na čase si svojo vrednost še vedno težko priznam.

V moje življenje si vstopil točno v trenutku, ko sem imela občutek, da nimam nikogar, in mi pomagal videti vse, kar imam za ponuditi. Pomagal si mi, da sem se počasi začela imeti rada takšno, kot sem, in čeprav je moja pot do tega, da se v popolnosti sprejmem, še dolga, si mi pomagal spoznati, kako vredna ljubezni sem v resnici.

Zavedati se, da si hkrati moj najboljši prijatelj in moj fant, je najboljši občutek na svetu.

Mislim, da je razlog, da se tako redko prepirava oziroma ostaneva jezna drug na drugega, to, da sva resnično najboljša prijatelja. Ure in ure se lahko pogovarjava o čemerkoli na svetu in se pri tem ne naveličava drug drugega.

Čisto vsak dan se naučim nekaj novega o tebi in obratno. Ko sva skupaj, sva lahko preprosto takšna, kot sva, in se zabavava tudi takrat, ko pravzaprav ne počneva nič zanimivega. Sem oseba, ki jo marsikatera stvar razburi, ampak ti nisi ena izmed njih. Biti s teboj ure in ure, pa čeprav gledava samo televizijo, ni nikoli dolgočasno.

Izkazoval si mi spoštovanje, ki si ga zaslužim, še preden sem spoznala, da sem tega vredna.

Na mnoge načine namreč same sebe [še vedno] ne cenim. Pa naj gre za videz mojega telesa ali pa to, da dovolim "prijateljicam", da hodijo po meni – svojim mislim in ljudem dovolim, da nazorujejo moje življenje.

Ampak ti si bil moja rešilna biljka, ki sem jo potrebovala. Pokazal si mi, kako si zaslužim, da se ljudje vedejo do mene, in kakšna naj bom do sebe. Pogosto razmišljam, kakšna srečnica sem, da sem z nekom, ki me brezpogojno ljubi in ceni vse, kar imam za dati.

Ves čas govorim, da si ne zaslužim tvojega srca, tvoje dobrote, tvoje ljubezni, a vendar me ti vedno opomniš, da si.

Počasi spoznavam, da imaš prav, zaslužim si vso ljubezen, dobroto in spoštovanje, ki mi jih nudiš. Le upam lahko, da te bom zmožna nagraditi z enako mero ljubezni in nesebičnosti, ki mi ju ti daješ prav vsak dan.

Morda se tri leta in pol z nekom zdijo zelo dolgo obdobje, ampak sama imam občutek, kot da bi bila skupaj že celo življenje. Časov, ko nisi bil ob meni, se le še megleno spominjam, in ne želim si niti predstavljati prihodnosti brez tebe.

Toliko skupnega smeha, pustolovščin in spominov naju še čaka in samo upam lahko, da sem zmožna biti vsaj pol takšnega človeka kot si ti.

Hvaležna sem ti, ker si me povlekel iz temačnega obdobja. Danes, jutri in vedno.

Po predlogi Megan Bishop priredila in prevedla: N. Š.

Preberi še: To moški počne le z žensko, ki jo ljubi ali pa Samo TOLE upoštevajta, pa bo vajino razmerje VEČNO (popoln recept za srečno razmerje)

Priporočamo tudi: Sanjaš o princu na belem konju? Pozabi, ženske naj bi bile srečnejše s takšnimi moškimi!