Pasti spoznavanja fantov po spletu

Namesto da svoje srce odpreš popolnemu neznancu (po spletu je to morda lažje kot v živo), ga čim prej spoznaj, da se ne zaljubiš v iluzornega princa na belem konju.

Pazi, kaj mu pišeš, morda ni kot seksi fant iz fitnesa, temveč zakompleksan srednješolec. (foto: Gustavo Arrais, Shutterstock) Gustavo Arrais, Shutterstock
19. 4. 2012

Cosmo svetuje ...

  • Čeprav si dopisujeta že dva meseca, je še vedno neznanec, saj v resnici sploh ne veš, kako mu je resnično ime, kakšen je (za podobo simpatičnega postavnega fanta, pod katero se ti tvoj dopisovalec predstavlja, je žal lahko tudi perverzni 64-letnik, ki ve, kako mladi punci pihati na dušo).
  • Spletne zmenkarije ti lahko ustvarijo lažen občutek varnosti in zaradi tega lahko pozabiš, da človeka, s katerim lahko ure in ure klepetaš po spletu, v resnici ne poznaš, le zdi se ti, da ga. Tega ne smeš pozabiti, ko greš na prvi randi. Zavedati se moraš, da ti splet omogoča prvi stik in pomaga prebiti led, vse drugo pa mora potekati ravno tako kot pri osebnem spoznavanju: počasi!
  • Kaj hitro se lahko zgodi, da se zaljubiš v besede, 'sorodno dušo' na spletu, ko pa fanta srečaš v živo, vsa kemija izpuhti, s tem pa tudi ves trud in iluzije, ki si si jih v času dopisovanja ustvarila.
  • Nekateri moški žal nimajo razčiščenih pojmov o tem, kaj je spletno spoznavanje partnerjev in kaj ponudba seksa, zato takoj ignoriraj vse neotesance z neposrednimi povabili na seks in vulgarnimi izrazi.
  • Čeprav načeloma tisti, ki si resnično želijo spoznati partnerico, po spletu ne lažejo namerno, te (ali pa njega, ko te bo spoznal) lahko majh­ne laži zelo zmotijo (v resnici tehtaš 63 kg, in ne 58 kot lansko leto na morju, od koder si mu poslala sliko, on ni dokončal fakultete in je trenutno brezposeln ...).
  • Pogosto velik časovni vložek za nemalokrat majhen učinek – žal verjetno s prvim fantom, s katerim si bosta začela dopisovati, ne bosta pristala pred oltarjem, najverjetneje se boš dopisovala in dobila s celo četico simpatičnih fantov, preden boš spoznala tistega, ob katerem se ti bodo zašibila kolena, in naslednjič, ko si bosta pisala, tudi prsti. Zato ne obupaj že po prvem zmenku, saj vztrajanje vedno obrodi sadove.

Besedilo:  Petra Arula, foto: Gustavo Arrais, Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri