Partnerstvo: Preveri, kakšne vrste žena si/boš!

Ko je poroka mimo, ko zaljubljenost mine, ko se začne zakon v pravem pomenu besede, smo si ženske zelo različne. Kakšne vrste žena boš ti? 

Partnerstvo: Preveri, kakšne vrste žena si/boš! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 7. 2017

Na Cosmu smo staknile glave, malo pogledale v svoja ter malo v tuja živ­ljenja in tu je sedem tipov žen za sedem tipov zakonov. Nobeden ni boljši ali slabši – vsi drugačni, vsi srečni.

1 Kraljica

Tale gospa je trdno prepričana, da je njen mož velik srečnež že samo zato, ker je dobil njo, in ne katere druge. In ne samo to: da bi jo obdržal, se mora pošteno potiti. Kako ji uspe? Tako, da si v prvi vrsti moža zelo skrbno izbere, nato pa skrbno dela na tem, da mu vcepi občutek neskončne hvaležnosti.

Njen moški je v devetih nebesih in spet dokaj poba­lins­ki. On je preprosto srečen, da je omožil tako redko dragoceno ptičko: obožuje njeno petje, njene balerinke in njeno preteklost. Preprosto jo obožuje in se vsak dan zbuja z mislijo, da mu je sekira padla v med. To mu daje neverjetno samozavest – zaveda se, da je zmagal v bitki med milijoni moških, ki so si jo želeli, in zato v življenju z mezinčkom prestavlja gore. Ona ga je končno ozdravila kompleksov in vseh krivic, ki so se mu zgodile. Ta tip žene ima velike potrebe, ki pa jih je mož več kot pripravljen zadovoljiti.

Najverjetneje bi rekla: Če hočeš kosilo, najemi kuharja.

Najverjetneje ne bi nikoli rekla: Tvoja bivša je pa res prijetna.

2 Prva žena

Ne gre za to, da bi ta moški imel harem, je pa to vseeno različica kategorije 'vdana v usodo'. Medtem ko se žena, ki je popolnoma vdana v usodo, odreče vsemu nadzoru, prva žena na svoj način ohranja primat in niti za trenutek ne popusti svojega jeklenega prijema. Je manipulatorka, in to na genialen neviden način. Dobro ve, da moški ne marajo, da ženske z njimi manipulirajo, in v tem je njena moč. Zato nikoli, ampak res nikoli ne razkrije svoje strategije.

Kako prva žena obvladuje moža? Tako, da ve vse o njegovem najljubšem športu, nosi spodnje perilo in oblačila, ki ga obnorijo, pričesko, ki mu je všeč, mu kuha same najljubše reči, je vedno pripravljena na seks, rada deli komplimente in je (ali se vsaj pretvarja, da je) zelo zainteresirana, ko njen mož igra polo. Primer? Kate, žena princa Williama. Ja, ta pa zna.

Najverjetneje bi rekla: Kako si seksi s tole tridnevno brado!

Najverjetneje ne bi nikoli rekla: Spravi se v avto, gremo na izlet!

3 Gospodinja, profesionalka

Da ne bo pomote: to ni žena, ki bi živela za moža. Ta je zgolj menedžerka svojega doma, ki je videti kot križanec interjerjev iz revij in otroškega vrtca nove generacije. Njen dom je na prvem mestu in šele daleč zatem pride mož, njegovo kosilo, njegove nogavice in podobno.

Kako ji uspe? Ji je uspelo, ker si je izbrala super zaposlenega in super uspešnega moža, ki je samo redko doma, a ji je dal bančno kartico z neomejenim limitom. In ko je družina na kupu, imajo absolutno prednost otroci in pogovori o njihovi obšolskih dejavnostih.

Najverjetneje bi rekla: Danes me strašno boli glava, zato bi mi bilo ljubše, da bi prespal v sobi za goste.

Najverjetneje ne bi nikoli rekla: V bistvu je ura šele dve zjutraj – od­preva še eno steklenico?

4 'Lajfstajl' žena

Ta žena si ne dela nobenih iluzij: moški ga pač težko zadrži v hlačah, ko se pojavi prava priložnost, a je investirala preveč časa in energije v njuno skupno življenje, dom in prijatelje, da bi ga zapustila zaradi še ene prevare, tako ali tako pa mu tista ženska ni nič pomenila. Takšne so recimo ... žene nogometašev in drugih zvezdnikov, ki si skrivaj tudi same privoščijo ... vrtnarje in podobne moj­stre.

Gre za to, da imajo te žene počitnice, hiše in obleke, o katerih lahko druge ženske le sanjajo, in se niso poročile zato, da bi živele urejeno družinsko življenje. Ne, one bi rade živele lepo (!) življenje.

Najverjetneje bi rekla: Obnašaj se tako, kot da si popolnoma nor name.

Najverjetneje ne bi nikoli rekla: Veliko lepše bi mi bilo brez tebe.

5 Vodja moštva

Ve se, kdo je glavni: Victoria, in ne David Beckham! Ta tip žene zakon upravlja kot svojo kariero, družino, fitnes program ali garderobo – vse je brez napake! To je močna ženska, ki se zares lahko pohvali z neverjetno učinkovitostjo na vseh področjih: nikoli ne bo pojedla treh hamburgerjev samo zato, ker je prej preveč spila, nikoli si ne bo kupila cenenih čevljev, ker je slabe volje, nikoli ne bo pozabila plačati računov in predvsem se ne bo z možem nikoli prepirala na žive in mrtve. Ne, ona je preveč uglajena, preveč samoobvladana, preveč dama.

Nikoli ne bo omenjala ločitve, pa naj se zgodi, kar hoče: njen zakon je podjetje in ona ga bo že nekako rešila. Ona pač ni sužnja svojih hormonov – razume življenje in moške in njen pogled je vedno usmerjen v prihodnost.

Najverjetneje bi rekla: Ne paničari, vse je pod kontrolo.

Najverjetneje ne bi nikoli rekla: Zelo me skrbi, ali bova zvozila do konca meseca.

6 Žena 'vse v enem'

To je specia­liteta Jennifer Aniston: biti žena, mati, psiholog, sestra, najboljša prijateljica in gu­rujka v enem. Žena, ki si je svojo vlogo izbrala kot življenjski poklic, bo moža peljala k zakons­kemu svetovalcu vsakič, ko bo povzdignil glas, ga naročila k zdravniku, ko bo dvakrat zakašljal, k osebnemu trenerju, ko se bo zredil za nekaj gramov, in podobno.

Ko bosta poročena eno leto, bo ta žena hotela, da obnovita poročne zaobljube in si izmenjata nova prstana. Rada se bo pogovarjala o čustvih, občutkih in nes­porazumih. Če otroka ne bo v doglednem času, bo oba prijavila na test plodnosti in se za vsak primer vključila v vrsto za posvojitev. To je žena, ki svojega moža pokliče najmanj desetkrat dnevno, da bi se prepričala, da je sit, dovolj oblečen in – zvest. Ne govori rada o politiki ali drugih ljudeh, temveč o razmerju. Njenem razmerju. Njen mož pričakuje, da bo ta osredotočenost nanj izginila po nekaj mesecih, saj več ne bi prenesel, in to se tudi res zgodi – z rojstvom prvega otroka.

Najverjetneje bi rekla: Res mislim, da bi se morala pogovoriti.

Najverjetneje ne bi nikoli rekla: Res mi je čisto vseeno, kako se v tem trenutku počutiš. Me prosim pustiš, da v miru pojem sendvič?

7 Najboljša prijate­­­­l­jica

Ta punca razmišlja kot moški in se tako tudi obnaša – no ja, ne čisto v vsem, je pa mojstrica empatije. To je zakon dveh enakovrednih ljudi, zakon, v katerem on ni z Marsa in ona ne z Venere, ampak oba z Zemlje. Predstavljamo si, da se enako divje zabava kot njeni partnerji, gre spat, ko grejo spat oni, vstaja pa malo za njimi in si pusti v posteljo pri­nesti kavo.

Žena, ki je možu najboljša prijateljica, ne bo grdo gledala, ko bo šel s prijatelji na nogometno tekmo: ne, ona se jim bo pridružila, spila enako količino piva in enako goreče navijala za ... svoje moštvo! Analiziranja, zakaj se je razšel z bivšo, zakaj se z njo ni hotel poročiti ali imeti otrok, tu avtomatično odpadejo. Zakonski svetovalec prav tako. Če se bosta razšla, bo to sporazumno in ostala bosta najboljša prijatelja: on ji bo še vedno peljal avto na registracijo in ona mu bo še vedno kupovala srajce.

Najverjetneje bi rekla: Sem za, če si ti za.

Najverjetneje ne bi nikoli rekla: Danes je obletnica najinega prvega poljuba – greva proslavljat?

Besedilo: Tina Torelli, fotografija: Unsplash.com/Toa Heftiba

Preveri še: Horoskop: Kakšna mamica si/boš glede na tvoj astrološki znak?

Poglej tudi: 11 čudaških stvari, ki jih počnejo VSI pari, ki so že dolgo v razmerju