Parčkanje na delovnem mestu

Iščeš ljubezen, ki bo trajala celo življenje? No, morda jo boš našla ravno na delovnem mestu.

12. 11. 2008

Če primerjaš iskanje ljubezni v službi in med pohajkovanjem po nočnih lokalih, ti je lahko že na prvi pogled jasno, da je slednja hitreje obsojena na propad. Ko v nevtralnem prostoru prvič srečaš osebo, si o njej ustvariš vtis, od česar je odvisno nadaljnje spoznavanje. Za razliko od takšnega bežnega spoznavanja pa se v službi medosebni odnosi razvijajo na povsem drugačni ravni.

1. S sodelavcem veliko lažje navežeš stik in se z njim tudi kaj pametnega pogovoriš.

2. Sodelavca ne ocenjuješ po njegovi zunanjosti, ampak gledaš na njegove delovne sposobnosti in kvalitete, ki jih ima kot človek.

3. V skupni pisarni se znajdeta zaradi drugih interesov in ne zaradi želje po parčkanju, zato veliko lažje razvijeta prijateljski odnos – ker je vajin odnos neobremenjen.

Drugačen pristop

Nihče si ne želi zamenjati pet partnerjev v službenem kolektivu, ki šteje vsega skupaj deset ljudi. Da se to ne spodobi, ti narekuje tvoja vest. Zato se na delovnem mestu ne boš tako hitro predala avanturi, kot bi se v nočnem lokalu. In ravno zato se razmerje na delovnem mestu lahko razvije v dolgotrajno ljubezen.

Časa za spoznavanje je na pretek

Ena od odličnih prednosti je, da lahko sodelavca spoznavaš vsak dan – skozi čas spoznaš njegov karakter, pomanjkljivosti in prednosti, ki jih ima, pa se jih morda sploh ne zaveda, tudi reakcije v kritičnih trenutkih so ključne za razvoj razmerja … in če ti je pri sodelavcu vse všeč, se lahko, v primeru, da tudi on prepozna posebno privlačnost med vama, razvije tudi kaj več. V tem primeru se bo med vama zagotovo razvilo nekaj globljega, saj cenita kvalitete in ne zunanjo podobo drug drugega.

Dobri nasveti

Da pa ne bi pokvarila dobre klime v podjetju, imamo nekaj zlatih nasvetov:

Nasvet št. 1:

Da ne bi po nepotrebnem vzburjala cele pisarne, pazi na svoje oblačenje – naj bo seksi, a ne vsiljivo seksi.

Nasvet št. 2:

Preden se s sodelavcem odpravita na zmenek, skozi pogovor preveri, da ne gre morda le za popoldansko druženje v stilu: kot sodelavca gresta na prijateljsko večerjo. Za vsak primer, da ne boš razočarana.

Nasvet št. 3:

Če se med vama vname, ohranita trezno glavo in se v službenem času posvetita delu. Ne pošiljajta si sporočilc, ki bi pustila sledi na interni mreži elektronskih sporočil, zaradi katerih vaju lahko obtožijo, da v službenem času ne delata, ampak se posvečata drug drugemu.

Nasvet št. 4:

Če občutiš, da si všeč sodelavcu, ki pa tebi ni niti malo simpatičen, mu lepo povej, da te ne zanima nikakršno razmerje z njim. Nikar ne ostani pri namigih, ki jih bo zaljubljen človek zlahka spregledal – bodi jasna v izražanju.

Nasvet št. 5:

Če tvoja ušesa težko prenesejo besedico NE, potem se na delovnem mestu ne spuščaj v romantična razmerja. Ko se bo romantika končala, se lahko tudi medsebojni odnosi skrhajo – kajti ranjen ego ne sklepa ponovnih prijateljstev.

Nasvet št. 6:

ne glede na to, kaj ti sporoča srce, ne izgubi pameti – navsezadnje si na delovnem mestu in od zbranosti je odvisna tvoja prihodnost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri