Seks packarije (v petdesetih odtenkih) za začetnice

Ali kako si lahko privoščiš pokvarjeno zabavo, ne da bi se počutila pokvarjeno?

12. 10. 2015

Ali pa mogoče pomisliš na čudne tipe, ki nosijo tvoje spodnje hlačke in zahtevajo, da se nad njimi zneseš s kuhalnico, medtem ko jih zmerjaš?

In se potem odločiš, da to ni zate, ker si normalna in čisto nič čudaška in predvsem tvoj fant ne sme misliti, da nisi normalna ali celo čudaška. Pa poglejmo, kako si lahko privoščiš odlično pokvarjeno zabavo, ne da bi se ob tem počutila (preveč) pokvarjeno.

Najprej definicija

Malo si bo treba pomagati s starim dobrim Verbinčevim slovarjem tujk: fetiš, lat. facticius

  • 1. umetno narejen predmet, ki ga imajo primitivna plemena za utelešenje mogočnega duha in mu navadno pripisujejo nadnaravne sile; avtoriteta, predmet ali nauk, kar kdo slepo časti ali obožuje,
  • 2. telesni del ali predmet, zbujajoč spolnost (psihiatr.). Nič strašnega, razen zadnjega oklepaja!

Fetišistka torej za vzburjenje potrebuje nekaj več kot vprašanje: "A greva seksat, draga?", ne pomeni pa, da v 'normalnem' seksu ne uživa. Recimo, da je razlika med fetišistko in nefetišistko le v tem, da je za fetišistko seks brez uporabe fetiša dosti manj vznemirjajoč.

Ampak fetiš je konec koncev nekaj univerzalnega: nismo vsi spolni fetišisti, smo pa brez dvoma vsi fetišisti. Misliš, da je fantova prošnja, da v postelji na sebi obdržiš bele dokolenke, kaj drugega kot fetiš? Tega packa očitno vznemirjajo šolarke.

Zakaj potem belim dokolenkam ne bi dodala še dveh čopkov in karirastega krilca? A fetiš je tudi zbiranje čevljev z visoko peto (vznemirjenje, ko odkriješ nov par, je zelo podobno spolnemu vzburjenju), ki jih, če se otreseš predsodkov, lahko nosiš tudi v postelji (oziroma predvsem tam).

Skoraj se zdi, da so si visoke pete, v katerih ali v vsaj nekaterih je nemogoče hoditi, fetišistični čevljarji izmislili samo zato, da žensk v postelji ne bi zeblo v podplate! Šala.

Lepo po vrsti ...

Če si se odločila vstopiti v svet fetišističnega seksa, moraš najprej vedeti nekaj čisto osnovnih reči. Nekatere stvari ti ne bodo všeč, druge pa tako zelo, da potem ne boš več mogla brez njih. Primer: če bi vedela, kako dobra je nutela, ne bi nikoli niti odprla prvega lončka! A sčasoma si se naučila zmernosti in je fino, da je tisti lonček nekje pri roki, ko ga potrebuješ.

Enako je s fetiši: vse skrajnosti so slabe, meja med koristnim in škodljivim pa običajno zelo tanka. In potem sta tukaj dva, ko gre za seks: prvo in najpomembnejše pravilo je, da se morata o vsem oba strinjati. Neugodje ali bolečina ne bi smela biti del seksa in sta prvi razlog, da dvigneš rdečo zastavico. Tvoje telo je samo tvoje in samo ti razpolagaš z njim, zato se nikoli ne pusti prisiliti v nekaj, kar ti ne ugaja.

Pozitivno pri fetiših je, da odganjajo dolgčas in bogatijo spolno življenje ter povezanost dveh oseb – lahko se po dolgih letih celo spet zaiskri in ponorijo metuljčki.

In potem so fetiši in fetiši: njegova obsedenost s pornografijo (ko tebe ni doma) zagotovo ne bo rešila vajinega razmerja, kot ga tudi tvoje tekanje za neznanci ne bo (nikoli ne pozabi na možnost okužbe s spolnimi boleznimi in zanositvijo, pa če se ti še tako dogaja!), zato bitko proti vsakdanji rutini raje bij skupaj z njim, varno in zabavno.

Cosmo meni osnovnih fetišev

(za tiste à la carte bosta poskrbela sama)

Domača kuhinja

Se spomniš Samanthe, ki se je svojemu lepemu Smithu ponudila kot mizica za suši? Imaš raje kot suši čokoladno torto in fantaziraš o tem, da bi fanta enkrat spremenila v pravo saherco? Mogoče obožuješ jagode s smetano? Tudi to jed si lahko privoščiš brez steklene skodelice, in to s kornetom, ki zraste pred tvojimi očmi!

Kombinacija seksa in hrane je idealna, ker poteši kar dve osnovni potrebi. In če je v tebi zakoreninjen nauk, da se s hrano ne igra, vedi, da se s hrano lahko igraš, če je le ne vržeš stran (obljubi, da boš stepeno smetano z njega polizala do zadnje kaplje).

Z njegovim naravnim okusom ni nič narobe (še posebej, če se zdravo prehranjuje, ne jemlje umetnih prehranskih dodatkov in zdravil ter ne zlorablja alkohola), a s to rečjo je tako kot s krompirjem – okusen je sam in s prilogo.

Na nakupovalni listek napiši: smetana, čokoladna krema, sladoled, jagode, različni sirupi, ki se sicer uporab­ljajo za mešanje koktajlov, sladki greh ... A pozor: nič od naštetega ne sme zaiti v tvojo notranjost! Kondom zdrži samo tvoje naravne sokove in ne le to: sladkor moti tvoj naravni pH.

A če si svojega ali njegovega telesa ne predstavljaš kot posodo, lahko hrano pri seksu uporabiš kot afrodiziak, ki mu bo lepo spolzel po grlu: pripravi ostrige in na pol prerezane fige, ki so že na pogled podobne tvojemu mednožju (banane in korenje pa njegovemu), čili in ingver poskrbita za boljšo prekrvavitev, vsa morska hrana je bogata s cinkom, in zato dobra za libido, kozarec šampanjca pa bo več kot dovolj (baje diši enako kot vzburjena ženska, pretiravanje z njim pa ima nasproten učinek). Če potem za nameček hranita drug drugega ... čisti užitek!

Stilska preobrazba in novi modni dodatki

Najprej premagaj strah pred obiskom seks šopa, nato pa se izgubi v nepregledni množici dildov, vibratorjev, vibrirajočih jajčk, čepkov, ščipalk za bradavice, bičkov ... A te igračke za odrasle niso edini spolni pripomočki, ki si jih lahko omisliš: v spalnico si lahko montiraš tudi gugalnico ali nov kavč bolj inovativne oblike (zakaj bi na njem samo gledala televizijo?)

Rdeče rjuhe so bolj erotične od belih in blazine so vsestransko uporabne (posebej v misijonarskem položaju). In ne pozabi, da obleka naredi človeka in seks: že visoke pete delajo čudeže, kaj šele mrežaste nogavice s črto, korzeti, lateks in vse drugo, kar ni ... za na cesto.

Nobena skrivnost ni, da ni moškega, ki ga ne bi vzburjal pogled na žensko v seksi spodnjem perilu. Ko ga kupuješ, bodi pozorna na to, da bo poudaril tvoje najlepše plati: če imaš lepo ritko, jo poudari s tangicami, lepe noge obleci v nogavice (nogavice s pasom ali samostoječe) in si nadeni podvezico, lepe prsi spravi v 'polmodrček', iz katerega gledajo bradavice ...

Že nakup seksi 'pripomočkov' deluje kot predigra, in to ne glede na to, ali si se v šoping odpravila sama ali z njim. Če si se z njim, mu vsekakor pusti, da te bo lahko gledal, medtem ko se v kabini preoblačiš.

Za nakup igračk velja pri­bliž­no enako: že samo dejanje je lahko močno razburljivo, in tu še bolj kot za spodnje perilo velja, da je dobro, da se nakupa lotita skupaj in zares kupita tisto, kar je obema všeč. Vsekakor velja pravilo, da si nikoli ne kupiš vibratorja, ki bi bil znatno večji od njegovega premoženja, če ga že namenoma nočeš ponižati. Veliki črni dildi pač naših (svetlopoltih!) fantov ne zabavajo preveč.

Nisem bila pridna!

Šeškanje je eden najbolj navadnih fetišev, in če ga imaš, nisi nič drugačna od milijonov drugih ljudi. Ni nevarno in ne pušča posledic, zato si ga lahko privoščiš že na prvem od tistih zmenkov, ki se končajo s seksom.

Šeškanje priporoča celo Kamasutra – in če je pri večini fetišev vsa poanta psihološka, je tu užitek tudi fiziološki. Ko ob udarcu začutiš bolečino, telo začne izločati endorfine, ki so naravno sredstvo proti bolečini, in kot takšno povzročijo občutek omamljenosti. Tega seveda ne počni poleti na morju, ko nosiš kopalke, saj šeškanje pušča sledove (v modi so modri nohtki, ne pa modra rit).

Če vaju pri šeš­kan­­ju zanese, pa je dobro pri sebi imeti malo otroškega pudra ali hladilnega losjona. A kaj pomeni – zanese? Pomeni, da sta si dala duška, kar niti slučajno ne pomeni, da je nekdo trpel (!), vseeno pa alkohol, droge in šeškanje ne grejo skupaj, ker je znano, da kombinacija zmanjšuje (samo)kontrolo.

Fantazije

Najpogostejše si sledijo nekako v tem vrstnem redu: podrejanje, nadvlada, ekshibicionizem, voajerizem, seks z neznancem, skupinski seks, seks z istospolnim partnerjem, igranje vlog. Nekdo si svoje fantazije želi uresničiti, spet kdo drug ne, in v tem je čar: v domišljiji se ti lahko zgodi čisto vse, tudi seks z najlepšim moškim na svetu, in to brez tveganja (če bi se to zares zgodilo, bi ti najbrž stre srce).

Nič ni narobe s tabo, če si v svojih fantazijah čisto druga kot v resničnosti, in večinoma fantaziranje ni škodljivo. A da bi se prepričala, kako je zares s tem, si odgovori na naslednja vprašanja (povzeto po Wendy Maltz in Suzie Boss: Private Thougths – Exploring the Power of Women's Sexual Fantasies):

  • Me fantaziranje napeljuje k tveganim dejanjem in škodljivemu obnašanju?
  • Me moja fantazija tako prevzema, da je ne nadzorujem več?
  • Je moj fantazijski svet odvraten in čustveno pretresljiv?
  • Me fantaziranje ovira pri duševnem okrevanju ali osebnostni rasti?
  • Me fantaziranje oddaljuje od mojega spolnega partnerja?
  • Lahko moja fantazija škoduje mojemu partnerju ali komu drugemu?
  • Imam zaradi fantaziranja težave v spolnosti?

Če si na katerokoli vprašanje odgovorila pritrdilno, razmisli, ali te fantazije morda ne ovirajo. Če te vleče v nekaj precej čud­nega, bi bilo dobro, da skupaj s strokovnjakom poiščeta vzroke.

Sicer pa vedi še to: če si se fantazije namenila deliti s partnerjem, bodi pripravljena, da njegovo mnenje morda ne bo enako tvojemu.

Še posebej in brezpogojno pa moraš molčati, če fantazije vključujejo njegovega očeta, brata ali najboljšega prijatelja. Fantazijo lahko razvnameš (razvnameta) tudi z erotično literaturo in erotičnimi filmi – izbira je nepregledna, časi, ko so bohotne dame vzklikale zgolj 'mein schatzi', pa nepreklicno mimo.

Poseben fantazijski užitek je tudi igranje vlog: s črno oblekico in čipkastim predpas­ničkom se lahko spremeniš v sobarico, s parom vojaških hlač in nekaj orodja pa v vodovodarja.

Vezanje ali bondage

Bi mu bila rada prepuščena na milost ali nemilost in obratno? Spet veljajo varnost­na pravila, ob katerih dominantni partner preneha s svojim početjem. Sicer pa pas, vrvice, šale in rutke lahko mirno uporabita za vezanje, na vsakem koraku pa prodajajo tudi nedolžne ponaredke lisic.

Če si vešča jadranja ali vsaj navdušena tabornica, ti vezanje ne bo pomenilo večjih težav, sicer pa je pred pravo akcijo pametno malo povaditi, da ne bi kje nastal vozel, ki bi ga bilo nemogoče odvozlati.

Del telesa, ki se mu moraš najstrožje izog­niti, je seveda vrat, ker lahko partnerja nehote zadušiš (to je sicer ekstremna fetišistična praksa, a za sabo pušča tudi žrtve – spomni se primerov med znanimi pevci in igralci!). Močno stiskanje grla lahko povzroči poškodbo glasilk, vratnih vretenc in luščenje maščobnih oblog na notranji steni arterij, kar pomeni tveganje za kap. Previdno s temi stvarmi!

Skupinski seks

Pogosto pomeni začetek konca razmerja, zato se mu raje izogni, je pa po drugi strani svingerstvo danes nekaj običajnega in idealnega za osebe brez ljubosumnega gena – adijo, rutina, adijo, dolgočasje, predvsem pa adijo, strah, da ti bo v življenju nekaj ušlo, če seksa ne boš poskusila z nekaj več kot tremi partnerji.

Svoje želje po seksu z več ljudmi hkrati si lahko izpolniš na več načinov: če se s tem oba strinjata, lahko v posteljo povabita še tretjega in četrtega, lahko se udeležita tudi svingerske zabave, vsekakor pa se zavedaj, da v povezavi s skupinskim seksom obstaja več nevarnosti: od tega, da nobena zaščita ni stoodstotna, do tveganja čustvenih ran, govoric, ki bi se znale razširiti v svet, in celo spoznanja, da ti je bila zadeva zanimiva le v tvoji domišljiji.

In če imaš zares močno domišljijo, lahko skupinski seks doživiš tudi s svojim partnerjem, in to brez 'soigralcev': s prevezanimi očmi in še enim kakovostnim umetnim (dvojnim) penisom boš imela občutek, da s fantom v postelji nista sama, v ozadju pa se vama lahko pridruži še kakšen parček na zaslonu. " Ja, največji spolni organ so možgani ...

Pripravila: Alja Maček

Preberi še: Seks v troje (iskrene izpovedi naših bralk)