Ovij ga okrog prsta

Nauči ga, kako naj te v postelji popolnoma zadovolji, ne da bi vedel, da ga učiš (in da bi s tem trpel njegov ego).

24. 4. 2008

Tudi če je popolni začetnik, trd kot hlod ali hitrejši od zajčka, si močno želi, da bi bila z njim srečna in – popolnoma zadovolj(e)na. Trenutno morda še ne pritiska na tvoje prave gumbe, a morda vama bo uspelo že daaaanes …

Pozablja na predigro

Zakaj to počne? “Moški se hitreje vzburijo, zato dostikrat pozabijo, da ti potrebuješ več časa. Mlade fante kar razganja od hormonov, po drugi strani pa so tudi oni neuki, sramežljivi. Včasih ne vedo, kaj smejo, in raje ne naredijo ničesar,’’ nam je razložila psihologinja Zmaga Dvornik.

Živahna sprememba: Ko bo nate ‘navalil’ kot žrebec, upočasni in zamomljaj: “Mmm, tole je tako dobro, da bi lahko počela ure in ure …’’ To bo občutil kot kompliment in se še bolj potrudil. “Fantje niso neobčutljivi, le naučeni so, da nežnejšo plat skrivajo,’’ spodbuja Dvornikova.

Tvoj ščegetavček draži napačno

Zakaj to počne? ’’Kako je tebi všeč, veš le ti, in če kdo pozna tvoj spolni organ, si to ti. On ga bo spoznal čez nekaj časa ...’’ razlaga Dvornikova. Vsaki je všeč drugačno draženje in s tvojim ščegetavčkom se igra tako, kot misli, da te najbolj vzburja.

Živahna sprememba: Če te ljubkuje z jezikom, mu zašepetaj, da ti je res všeč, ko bo naredil pravi gib. Ali pa ga nežno preusmeri tja, kamor si želiš: “Pokaži mu, vodi njegovo roko,’’ svetuje Dvornikova. In nikar mu ne reci: Ne tako, ko bo naredil ‘napačen’ gib, saj boš s tem uničila njegovo samozavest.

Ne zdrži dovolj dolgo

Zakaj to počne? “Prehitro lahko konča zaradi močne želje in pritiskov, ki jih doživlja pri seksu, saj bi bil rad čim boljši ljubimec. Od fantov se pričakuje, da vse obvladajo. To je zelo hud pritisk, predvsem če želijo narediti vtis. Z redno spolnostjo in razvijanjem odnosa bo ta problemček stvar preteklosti,’’ pravi Dvornikova.

Živahna sprememba: “Aktivno sodeluj pri vajinem spolnem življenju. S tem mu boš zmanjšala pritisk, saj se ne bo počutil, da je vse odvisno od njega.’’ Nakazuj mu, kdaj se bližaš vrhuncu, da bo vedel, kdaj lahko konča tudi on.

Pri seksu je hitrejši od zajčka

Zakaj to počne? Za večino moških je ‘zajčje’ poskakovanje najhitrejša pot do cilja – orgazma. Dvornikova pou­darja: “Čeprav si oba tega želita, tvoj fant ni spolni guru, z dolgotrajnejšim odnosom in izkušnjami pa se bo morda približal tudi temu.’’

Živahna sprememba: “Pravico imaš do spolnega zadovoljstva, zato se z njim pogovori,’’ svetuje Dvornikova. Če si na vrhu, prevzemi vajeti v svoje roke in počasi pojdita skupnemu cilju naproti. Če je na vrhu on, stisni noge skupaj, in ker ne bo mogel iti tako hitro tako globoko kot zajček, se bo vajina igra podaljšala …

Petra Kocjančič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri