Otroci, rojeni v TEM mesecu, so najbolj posebni (+razlog, zakaj!)

Uganeš, kateri otroci imajo največ sreče v življenju? Tisti, rojeni ...

Otroci, rojeni v TEM mesecu, so najbolj posebni (+razlog, zakaj!) (foto: Unsplash/Troy T) Unsplash/Troy T
10. 5. 2021

V DECEMBRU!

Ja, ja ... Praznovanje rojstnega dne v decembru ni vedno idealno. Ljudje smo takrat že čisto v prazničnem vzdušju in božičnih darilih, da se zna zgoditi, da poseben dan tistega, ki praznuje decembra, kar damo malo na stranski tir. Nekateri si celo dovolijo, da kupijo skupno darilo za rojstni dan in božič. Nezaslišano!

Šalo na stran, mnoge raziskave kažejo, da so decembrski dojenčki morda najbolj srečni, ko govorimo o dobrosrčnosti, dobrovoljnosti, pa tudi srčnih boleznih in atletskih sposobnostih. Ja, prav si prebrala!

1. Decembrski otroci živijo dlje.

Sodeč po raziskavi iz leta 2011, obstaja pri ljudeh, rojenih v zadnjem mesecu leta, največja verjetnost, da bodo živeli do 105. leta ali še dlje.

2. Decembrski otroci so dobrosrčni in dobrovljni ljudje.

Ena starejših raziskav pa je pokazala, da se ljudje, rojeni v decembru, manj pritožujejo kot drugi in imajo manj pogosta nihanja v razpoloženju. Zagotovo eden izmed razlogov, da se obkrožiš s toliko decembrskimi ljudmi kolikor je mogoče. ;)

3. Decembrski otroci imajo manjše tveganje za nastanek srčnih bolezni.

Pri otrocih, rojenih v kasnejših mesecih leta, obstaja manjše tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, so odkrili v raziskavi leta 2015.

4. Decembrski otroci so jutranji ljudje.

Kot je že leta 1999 pokazala raziskava, se tisti, ki so rojeni decembra, bolj verjetno raje zbujajo zgoraj zjutraj in hodijo spat zgodaj zvečer.

5. Decembrski otroci so rojeni atleti.

Si se kdaj zavzela, da so vsi tvoji prijatelji, rojeni decembra, kar precej dobri v športu? Za to obstaja razlog: sodeč po raziskavi, objavljeni na portalu Medical Daily, imajo tisti, rojeni pozimi in jeseni večje atletske sposobnosti. Strokovnjaki verjamejo, da je to zaradi materine večje izpostavljenosti vitaminu D med nosečnostjo.

Torej, decembrske slavljenke, se v tem trenutku počutite prekleto dobro v svoji koži? ;) Smo si kar mislili!

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Staršev za večno ne moreš imeti ob sebi, lahko pa storiš TO, da bosta živela čim dlje

Priporočamo tudi: To, kar ti podari za božič, lahko VELIKO pove o vajinem razmerju!