Osvojita ljubljenje po načelih brezčasne Kamasutre

Vroče poletne dni izkoristita za dogajanje v postelji in vajinih glavah – prepustita se očarljivemu spletu eksotičnih čutnih doživetij in razkošnih podob – brezčasni Kamasutri.

Osvojita ljubljenje po načelih brezčasne Kamasutre (foto: Shutterstock) Shutterstock
31. 5. 2017

Ko bosta od ljubljenja nemočna obležala v postelji, vzemita v roke Kamasutro. V njej je predstavljenih toliko položajev, ki jih še morata preizkusiti, in toliko misli o ljubljenju, ki jih še morata prebrati ...

A kaj, ko bosta lahko prišla do konca knjige šele čez mnogo mnogo let, saj vaju bo ob listanju knjige vedno znova odneslo – v vajin čutni svet. Na užitek in ljubezen!

Zgodba o Kamasutri

Nekje med 1. in 4. stoletjem je brahman Vatsjajana zbral zapise o umetnosti ljubljenja in spolnih tehnikah, zapisanih v sanskrtu. Brahmani so bili indijski plemiči, ki so verjeli, da je življenje sesta vljeno iz darme, arte in kame.

Darma je bila pridobivanje verskih zaslug, arta pridobivanje premoženja, kama pa pridobivanje ljubezni in čutnih užitkov.

Vatsajana je želel pomagati drugim plemičem, da bi izpopolnili tretjo sestavino življenja, kamo, tako da bi jim omogočil čim boljša čutna doživetja.

Vatsajana je zapisal praktične nasvete, ki naj človeku pri tem zagotovijo uspeh; človek ima namreč več možnosti, da doživi ekstatičen orgazem, če svoje čute napolni z lepoto. V Kamasutri velja ekstaza ob orgazmu za obliko nirvane, mala nebesa.

Priprave na ljubljenje

Če želiš iz ljubljenja potegniti kar največ, moraš upoštevati nekaj osnovnih pravil. Kamasutra izrecno poudarja, da mora biti prostor za ljubljenje udoben in estetski, nasičen z bogatimi dišavami.

Postelja mora biti mehka in prijetna na pogled, prekrita z belim pregrinjalom in nizka na sredini. Na njej morajo biti venci in cvetje.

Poskrbeti je treba tudi za čisto telo, sproščen um, pritajeno in čutno svetlobo in čutno glasbo. Če prevedemo Vatsajanov nasvet v cosmo jezik, pa se glasi takole:

Soba, v kateri se ljubita, naj bo udobna, pospravljena in urejena z okusom. Dišeče svečke, palčke in stožci, nežna dišava za prostore ali pa le tvoj najljubši parfum lahko dvignejo erotično napetost v sobi.

Pritajena svetloba, čutna glasba in tvoje seksi, dišeče in sproščeno, a željno telo na satenasti posteljnini pa bodo erotično napetost v sobi dvignili do stopnje, na kateri se bo komaj zadržal, da ne plane nate.

A takrat se vajina igra šele začne! Vatsajana je vedel, da so najboljše sestavine za ljubljenje sproščenost, nezahtevnost in čutnost, zato najprej sprosti fantovo napetost ...

Če se pred ljubljenjem še nista oprhala, lahko to storita skupaj – nežne kapljice prhe ali pena v banji in tvoji nežni drseči dotiki so zagotovila za ravno pravšnjo sprostitev – sprostitev v zgornji in nenadna napetost v spodnji glavi ...

Poljubljanje

Avtor Kamasutre Vatsajana je imel poljubljanje za umetnost – naredita tudi vidva iz svojih poljubov pravi umetniški užitek.

Vzemita si čas, zamižita in naj ustnice opravijo svoje ... Najprej usta na usta, potem pa obraz, ušesa, vrat in – navzdol; poljubom naj se pridružijo lizanje, griz ljanje, sesanje ...

Kunilinkcija – njegov jeziček na tvojem cvetu

Avtorju Kamasutre se kunilinkcija ni zdela preveč zanimiva, saj je v izvirnem rokopisu omenjena le bežno. V današnjem času pa si brez nje skoraj ne znamo več predstavljati ljubljenja.

Naj se torej njegov jeziček še naprej močno posveča tvojemu cvetu. Vatsajana se dandanes ne bi jezil ob tem, ampak bi tudi sam užival.

Felacija – tvoja usta na njegovem viru užitkov

Tudi ženski jezički se v času Vatsajane niso veliko posvečali njegovemu korenjaku, zato ti predlagamo tehniko 21. stoletja: metuljevo šviganje.

Z eno roko čvrsto drži partnerjev penis, z jezikom pa nalahno švigaj od ene strani spodnje strani glavice proti drugi.

Sto in en položaj v Kamasutri

Morda ob omembi Kamasutre pomisliš na množico zapletenih položajev s smešnimi imeni, kar nekaj smo jih v slovenskih izdajah Cosmopolitana tudi podrobno opisali in jih ilustrirali.

Tokrat vama ne bomo predlagali novih seksi ali akrobatskih položajev, temveč vama svetujemo naslednje: eksperimentirajta, preizkušajta nove položaje, poimenujta jih z imeni iz Kamasutre ali jim dajta svoja imena, vendar ne pozabita na to, da je ljubljenje izmenjavanje nežnosti, da je predaja in jemanje in da je predvsem izraz vajine ljubezni.

Zato v imenu najljubimcev nikoli ne zanemarita le vajinih, čeprav lenobnih in ponavljajočih se položajev.

Zanimivosti iz Kamasutre, ki bi jih moralo vsako cosmo dekle znati na pamet:

  • Seksualni prijem: na najobčutljivejših partnerjevih točkah namesto s konicami prstov rahlo kroži z nohti.
  • “Moški naj vedno pritiska na tiste dele telesa partnerice, proti katerim ženska pogleda.” Cosmo dodaja: Vedno pritiskaj / poljubljaj / božaj / grizljaj tiste dele partnerjevega telesa, proti katerim moški pogleda / jih namenoma ali nenamenoma nakaže z roko.
  • Po Kamasutri je moški dolžan zadovoljiti partnerico. Cosmo dodaja: 1.: Hvala, Kamasutra, če ne bi bilo tebe, bi to uzakonil Cosmopolitan. Cosmo dodaja 2.: Vedno se potrudi, da boš tudi ti zadovoljila partnerja (na srečo je tokrat naše delo lažje).
  • Vrhunec lahko okrepiš tako, da načrtno povečaš kopičenje napetosti. Pri doseganju orgazma pomagajo vaje, kot so napenjanje stegen in zadnjice, keglove vaje ... S stiskanjem vaginalnih mišic boš okrepila svoj in partnerjev užitek.
  • Ovijanje okoli partnerja je del zapletene, neizrečene koreografije ljubezni. Omogoča, da se ljubimca zbližata, kolikor se dva človeka sploh lahko. Dotiki z vsem telesom in trenje med telesoma oba neizogibno močno vzburijo.
  • “Ko se partnerja spolno združita, ju bo strast spodbudila k najrazličnejšim dejanjem.” Cosmo dodaja: počnita vse, kar si tisti trenutek zaželita, četudi bi te bilo o vajini igrici sram pripovedovati najboljši prijateljici. Saj ni treba, da vse ve.

Napisala: Petra Kocjančič

Preberi še: Kako (znova) zaživeti po koncu zveze? ali pa Pogosto sanjaš o seksu? Poglej, kaj to pomeni!