'Orgazem gap': usodna težava današnjega časa (+kako jo prepoznaš in rešiš)

Si že slišala za pojem "orgazem gap"?

'Orgazem gap': usodna težava današnjega časa (+kako jo prepoznaš in rešiš) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2018

Kaj sploh je "orgazem gap"?

"Orgazem gap" se nanaša na to, da v večini primerov heteroseksualnega seksa moški orgazem doživijo večkrat kot ženske. Ti je kaj znano?

Komu se to dogaja?

V študiji, ki je vključevala 800 študentov, je bil "orgazem gap" prepoznan pri več kot polovici (52 %). 91 % moških je povedalo, da skoraj vedno dosežejo orgazem, medtem ko je enako trdilo le 39 % žensk. Uf, razlika v številki je res ogromna!

Druga študija, ki jo navaja Psychology Today je pojav preučila še bolj podrobno. Prišli so do zanimive ugotovitve: "orgazem gap" je veliko pogostejši pri seksu za eno noč, kot pri tistih, ki so v razmerju. Priznajmo, tole se res sliši precej logično. Tip iz bara te zagotovo ne pozna tako dobro kot tvoj dolgoletni fant.

Glavni problem je ...

... da družba dojema seks s penetracijo kot najpomembnejši del spolnega življenja. Veliko žensk pa za orgazem potrebuje veliko več kot le penetracijo.

Poleg tega se obravnavanje seksa v šolah vedno nanaša le na zaščito in skoraj nikoli na užitek. Skoraj nihče nas ne nauči komuniciranja med seksom, hkrati pa je to eden izmed najbolj pomembnih vidikov.

Rešitev sta znanje in komunikacija!

Če želimo "orgazem gap" zmanjšati, je potrebno predvsem znanje in njegova uporaba. Pomembno je, da oba razumeta, da je ključ do orgazma klitoris. Le od penetracije lahko orgazem doseže le manj kot 10 % žensk. Namigniti mu moraš, da stimulaciji klitorisa posveti približno enako časa kot penetraciji.

"Poskrbi, da mu je jasno, da si tudi ti zaslužiš orgazem!" - Amy Schumer 

Vir: Psychologytoday.lcom

Fotografije: Profimedia 

Preberi še: Naj bo še bolj mokro! (6 namigov za varen seks pod prho)
Priporočamo tudi: 30 dni je z dragim seksala le oralno! Poglej, kaj se je zgodilo ...