Oralne intimnosti: najboljši nasvet, ki ga lahko daš moškemu

Oralne intimnosti so neizmeren vir užitka, čutenje pa je tako raznovrstno, da enotnega recepta enostavno ni. Zato so moškim dobrodošli napotki in odzivi žensk.

Oralne intimnosti: najboljši nasvet, ki ga lahko daš moškemu (foto: Profimedia) Profimedia
7. 3. 2016

“Moj fant Tine je kralj kunilingusa,” se je z ognjem v očeh pohvalila 25-letna zboristka Meta. “Natančno ve, kaj mora narediti, da me pripelje do divjega orgazma, in to bi počel ves dan, če bi lahko. Čudovito je!

Vendar ni bilo čarobno že od nekdaj. V začetku najinega razmerja, ko se je pred menoj hotel izkazati s svojo ‘tehniko’, na katero je bil izjemno ponosen, sem ostala hladna.

Predvidevam, da so njegove poteze spravljale v višave njegovo prejšnjo partnerko in da je odtod izvirala njegova samozavest, a pri meni z njo ni nič opravil.

Nekaj mesecev sem med njegovimi oralnimi napori neprizadeto ležala, misli pa so mi uhajale k opravkom naslednjega dne, saj sem čutila enako, kot če bi mi polizal komolec. Bilo je nesmiselno: ne le, da sem bila ob užitek, za dodatek mi je bilo še neprijetno, ker je v igro vložil toliko truda, ki se ni vračal niti z minimalno obrestno mero.

Po premisleku sem zbrala dovolj poguma, da sem o tem spregovorila. Previdno, in sicer s predlogom, da bi poskusila kaj drugačnega. Z nekaj vaje je našel mojo vročo točko in način, da zamaje moj čustveni planet. Verjemite mi, moj odziv je bil takšen, da ga ne bo nikoli pozabil,” je končala Meta.

Pomembnost intimnega sporazumevanja!

Preprosta resnica, ki jo je v svoje veliko veselje spoznala Meta, je, da se do vrhunca, ko se Zemlja trese z vami vred, z oralno igro ne pride samo po sebi umevno.

Še tako strasten, zagnan in obziren ljubimec brez vsaj majhne pomoči in obzirnih navodil ženske, ki nežnosti sprejema, ne more vedno zadeti tarče, ki vam bo prinesla sprostitev.

To resnico lahko obrnemo tudi drugače: če vas intimni partner z ljubkovanjem pripelje do tega, da v glavi sestavljate seznam mesečnih nakupov, namesto da bi poleteli v orbito, boste morale nekaj ukreniti.

Do cilja, in sicer čarobnega občutka sprostitve z oralnim seksom, boste prišle z besedo. Torej s svojim jezikom, ne pa z njegovim.

Strokovnjaki zatrjujejo, da je oralni seks eden od najbolj intimnih aktov zadovoljstva, ki se dogaja med ljubimcema. Če ga izpeljete pravilno, bo pot do vrhunca lažja in zanesljivejša kot združitev s penetracijo.

Žal se mnogim moškim niti ne sanja, kaj je tisto, kar spravi ženske ob pamet, če jim tega partnerke ne odkrijejo.

Nekatere znori, če jih le rahlo oblizujejo, druge poletijo v nebesa ob sesanju, tretjim se prižgejo reaktivni motorji ob močnejšem in globljem pritisku jezika.

Vsaka ženska je namreč po čutnem doživljanju drugačna, enkratna, edinstvena. In še nekaj. Intimno zlitje s penetracijo je enostavno, medtem ko je kunilingus umetnost.

Oralni akt je spretnost, ki se je na srečo lahko naučimo. Pomembne lekcije pa lahko obvladamo le s pogovorom.

Moški naj pogumno vprašajo partnerko, kaj ji ugaja, kajti vsaka ženska najbolje pozna svoje telo in zato natančno ve, kaj potrebuje. Za ženske velja enak nasvet: če želite, da vam bo čarobno lepo, mu razkrijte svoje registre, na katere je treba pritisniti, da iz vas izvabijo nebeške melodije.

Vas skrbi, da bo njegov ego ranjen, če mu boste namignile, da njegovo udejstvovanje ‘tam spodaj’ ne odklepa vseh vrat vaše strasti? Nikar.

Raje se spomnite dejstva, da večino moških neskončno draži ravno pogled na zadovolj(e)no partnerko. Njegovo samozavest napaja občutek, da je prav on tisti, ki vam je tolikšne užitke omogočil. Prav zato ne bodo zavrnili roke, ki jim bo ponudila nekaj usmeritev.

Zapisano resnico nam je potrdil 27-letni računalničar Metod:

“Obožujem oralni seks in ko se ga lotim, imam vselej isti cilj – njen vrhunec. Žal se mi želja vedno ne izpolni. Zelo sem pozoren na njena znamenja, na primer na vzdihe zadovoljstva, na gibe njenih bokov, na njene roke, ki mi pritegnejo glavo bližje.

Zato me moti, da me ženska ustavi, če ne vlečem pravih potez, namesto da bi me usmerila na njeno skrito stezico. Rad bi vedel, kaj lahko še storim zanjo, da jo bo razneslo od zadovoljstva. Čeprav menim, da sem kar spreten, mislim, da oralna zadovoljitev ni vedno lahka. Odziv ženske je zelo pomemben in če ga ni, se počutim, kot bi taval v temi.”

Ste se prepričale, da moški lahko sprejmejo vaše namige in si jih celo želijo? Odlično!

Potemtakem tudi veste, da se ni vredno zadrževati in sramežljivo zardevati. Vodite ga, usmerjate pa ga lahko tako z neposrednim pogovorom kot z govorico telesa.

Za lažji začetek in za pogum, da se lotite urejanja morebitnih težav, smo za vas iz zajetnih kartotek strokovnjakov, ki preučujejo intimne skrivnosti, izbrskali nekaj nasvetov.

Končni rezultat, do katerega vas lahko pripelje takšna ‘investicija’, je mikaven – moška motiviranost in ženska ekstaza.

Lekcija številka 1: prijazne besede

Kako povedati partnerju, kje ga lomi, kaj dela narobe? Tega ne govorite! Povejte mu raje, kaj dela prav.

Vaš vzdih ali krik zadovoljstva bo razumel kot potrditev, da je tisto, kar trenutno počne, tisto pravo, in bo nadaljeval s početjem.

Moški čutijo, da so zadeli žebljico na glavico po vašem dihanju, po tem, kako refleksno usločite hrbet, ko vas ‘zadane’, ali po premikanju bokov, najbolj natančno pa o vašem doživljanju govorijo besede.

Izpostavite pozitivne strani, neprijetne in nezaželene pa obidite.

“To mi tako paše / odlično, nadaljuj / ko upočasniš ritem, se mi zdi, da me bo razneslo,” so zelo priročni stavki, zato ne škrtarite z njimi. Izogibajte pa se komentarjem z besedicama “Ne tako.” Neji namreč moške odbijejo in jih pripeljejo do prepričanja, da ne bodo nikoli naredili prav.

Stavki naj bodo kratki, prijazni, pozitivni. Učinkovite so tudi posamezne besede namesto celotne stavčne zveze, na primer počasneje, močneje, nežno, hitreje in podobno.

Moški bodo izrečene besede razumeli kot vzpodbudo in ne kot negativno oceno njihovega početja. Navsezadnje so to intimni trenutki, ki niso primerni za dolgovezne razprave in esejistične nastope.

Ko pa bo akt mimo in boste obležale obsijane od zadovoljstva, si lahko privoščite podrobnejši komentar. Če mu imate veliko povedati, začnite s ponudbo, kaj bi ve lahko naredile zanj in počakajte, da vam vrne žogico. Kmalu bo namreč sledilo vprašanje po vaših občutkih.

Lekcija številka 2: predstava se začne

Ljubljenje je mnogokrat veliko lažje kot pogovor. Občutke je težko izraziti z besedami, pa čeprav vam je neizmerno lepo.

Težko je analizirati vsako potezo, vsak dotik, težko je razložiti, kaj in zakaj vas nekaj vname in zagorite kot prvomajski kres. In težko je tako za vas kot zanj.

Mnogokrat ženska niti ne ve, kaj natančno je sprožilo plaz ugodja, kje je tisti gumb, na katerega je potrebno pritisniti, da se njen motor spravi v tek.

Seksologi zato svetujejo, da raziskovanje svojega telesa začnete s samozadovoljevanjem.

Pri ‘delu’ si predstavljajte, da so vaše roke njegov jezik in si vtisnite v spomin vaše najbolj občutljive točke. S pridobljenim znanjem mu boste pozneje lahko pomagale k uspehu in ga usmerile na pravo pot. Ko boste odkrile, kaj je tisto, kar vas najbolj vzburja, mu to predstavite. Samozadovoljujte se pred njim.

Dejanje bo imelo dvojni učinek: spoznal bo skrivnosti vašega telesa, hkrati pa ga bo neizmerno dražil pogled na vašo razkrito čutnost. Ne pozabite namreč, da je masturbacija ženske pred očmi partnerja ena od najpogostejših moških fantazij.

Če vas morebiti daje zadrega, saj gre navsezadnje za veliko intimno razkritje, si pomagajte z zunanjimi dejavniki. Zastrite luč, prižgite svečke, ki omehčajo svetlobo, oblecite dražljivo perilo ali se sprostite s kozarčkom vina.

Ko bo vaš partner tako razdražen, da bo neučakano želel poseči v dogajanje, mu ponudite priložnost, da ponovi vašo predstavo in vas zadovolji z roko.

Korak naprej bo lahek, le roko bo zamenjal z jezikom.

Lekcija številka 3: opogumite ga

Nekateri moški nimajo posebnih metod ‘dela’ in zato čakajo, da jim ženska preda krmilo v roke ter usmerja njihovo vožnjo.

“Zame je najbolj vznemirljiv trenutek, ko ženska zgrabi mojo glavo in jo potisne v mednožje,” je začel 32-letni bančni uslužbenec Miha. “Njena odločnost me neskončno draži in mi hkrati kaže partnerko, ki natančno ve, kaj hoče.”

Torej ni razloga, da ne bi zagrabili bika za roge in vodili partnerja natančno tja, kjer vam lahko naredi največ veselja. Če se vam zdi, da se vas je lotil preveč napadalno, ga z občutkom odrinite, če vam je v nekem trenutku namesto nežnih dotikov potrebnejši odločnejši pristop, mu približajte glavo.

Vaših reakcij ne bo mogel razumeti narobe. Za boljši izkupiček pa mu lahko pomagate tudi s svojim položajem. Potisnite si blazino pod zadnjico, s čimer mu boste omogočile lažji dostop. Morebiti si bo dostop izboljšal sam in podvil roko pod vaš križ, ali pa vam privzdignil boke.

Lekcija številka 4: drzna priznanja

Kunilingus včasih vzbuja vtis pasivnosti, kajti navsezadnje ve le ležite, medtem ko se on na moč trudi okrog vašega zaklada. Zato je več kot dobrodošla povratna informacija, da so njegovi dobri nameni obrodili sadove.

S privzdignjenimi boki, ko mu omogočite dostop do vaših najobčutljivejših točk, boste najpreprosteje izkazali svoje ugodje. Lahko pa ste tudi bolj drzne s priznanji.

Nekaterim ženskam godi penetracija jezika in se začno gibati v ritmu ven-noter, nekatere vrtinčijo z boki in s tem priznajo, da se bližajo vrhuncu, ki pa ga hočejo še malo zavleči in izpiti vsako kapljo užitka.

Kakor koli že, ko posežete v dogajanje, ponudite partnerju zadosten dokaz, da bo vašo mino kmalu razneslo, tako vaši kot njegovi občutki pa se nezadržno stopnjujejo.

“Moje zvijanje in gibanje telesa je tudi zanj dražljivo in ga nosi v višave,” je povedala 27-letna učiteljica Daniela. “Natančno ve, da je moje kroženje potrditev, da je izbral prave poteze. Moj odziv na njegovo draženje je tudi zanj vzpodbuda, ki ga nosi naprej.”

Lekcija številka 5: pokažite s poljubom

Pri napotkih za uspešno oralno akcijo ne smete preveč zapletati stvari, zato vam ni treba vpisati partnerja na seminar, da bi mu odkrile vse trike, s katerimi vas bo uspešno pripeljal do konca poti. Pravih gibov in dejanj ga lahko naučite s poljubom.

S svojimi ustnicami na njegovih in z dejavnim jezikom, ki naj nazorno posname, kakšne poteze vam najbolj ugajajo, ga poljubite in mu nato predlagajte, naj to prenese nižje – na vaš predel pod popkom.

Pri poljubu bodite natančne do podrobnosti in izkoristite vse možnosti od dotikov jezika in prodiranja v notranjost do dihov, ki znajo močno razburiti.

Ko ga boste spodnesle s strastnim poljubom, mu povejte, da bi vam bil tak poljub dobrodošel nekje drugje. Pod pasom.

Pri dražljivi predigri oralnega užitka vam lahko pomaga tudi njegova dlan. Oblikujte jo v ‘skodelico’ in jo napolnite s sladkimi čokoladnimi bonbončki ter jih enega za drugim pohrustajte. Način, kako se boste lotile bonbonov, bo partnerju zgovorno odkril gibe, ki vas vnemajo.

Lekcija številka 6: nujna sproščenost

Zdaj obvladata gradivo, vam pa še zmeraj uhajajo misli, na primer k letnem dopustu, namesto da bi se prepustile uživanju. Veste, zakaj?

Mnoge ženske se ne morejo sprostiti, vzroki za zadržanost pa so običajno le v ženskih glavah. Skrbi jih njihov videz, vonj, okus, zadržuje jih občutek, da ga bo vse to odbilo. Včasih so zadržki tako močni, da prigovarjanju partnerja, kako ga njena zakladnica užitka neizmerno privlači, nikakor ne verjamejo. Vendar se hudo motijo.

Za moške je ženski vonj najmočnejši afrodizijak, enkraten in privlačen. Radi sanjarijo o velikosti, obliki in tkivu vagine, vznemirjajo jih že misli, kaj šele dejanja. Ne verjamete?

Oglejte si kakšen pornografski film, pa se boste prepričale. Če pa se kljub vsem dokazom za ne morete znebiti neprijetnih občutkov, poskusite z oralnim ljubljenjem pod prho, kjer boste imele za vas potrebni občutek čistoče.

Pri sproščenosti se pojavlja še ena težava. Ko se moški usmeri proti jugu in se pomakne nižje, nekatere ženske izgubijo občutek povezanosti s partnerjem. Zdi se jim, da jih je zapustil, se oddaljil. Če ste se srečale s tem problemom, lahko težavo odstranite z dotikom rok. Prepletita prste, stisnite njegovo dlan in povrnile si boste občutek, da je ob vas.

Potem se posvetite izključno čutenju in ne dovolite, da vas misli speljejo drugam. Na primer k razmišljanju, kaj si misli on. Če ste bolj sramežljive vrste, zaprite oči in pozabite na resničnost ter se prepustite domišljiji, ki vas bo popeljala do nebeškega vrhunca.

Priznanja moških

Zakaj obožujejo oralne stike

“Okus je nedvomno najbolj močan občutek. Ko se spustim v njeno ‘pritličje’, sem prav tako vzburjen, kot je ona. Vsa moja seksualna energija je združena v ustih, dražijo pa me tako njen vonj kot oblika in tkivo. Ko vidim odziv, pa se mi že meša od strasti.” Borut, 25 let

“Ko ženo vodim do vrhunca po oralni poti, velikokrat pride tudi meni. Ob pamet me spravlja njen vonj, še bolj pa me razburjajo njeni kriki ugodja. Včasih mi celo pride, ne da bi se ona sploh dotaknila mojega penisa.” Bojan, 29 let

“Zame je največji čar v pogledu. Ko sem spodaj in obrnem oči proti njej, se mi odpre čudovit panoramski razgled. Skozi sramne dlake zagledam njene prsi in nato še njen žareči obraz, na katerem se riše neizmerni užitek.” Janez, 28 let

“Hudo sem razočaran, če partnerka zavrne oralne intimnosti. Žensko telo me vznemirja, saj je polno skrivnosti, ki jih še moramo odkriti. In vagina je za moške še vedno skriti zaklad z mnogimi neodkritimi čari.” Bogdan, 23 let

Napisala: Andreja Gorišek