On je tvoj fant, NE tvoj najboljši prijatelj!

Pozabi vse, kar si slišala do zdaj. Tvoj partner v resnici ne sme biti tudi tvoj najboljši prijatelj. Cosmo novinarka Brittany Galla skozi osebno zgodbo razloži, zakaj bi tvoj moški moral biti v ločeni kategoriji, da bo vajin odnos še močnejši.

On je tvoj fant, NE tvoj najboljši prijatelj! (foto: CHRIS CRAYMER) CHRIS CRAYMER
28. 10. 2017

Vem, da bom zaradi takšnega razmišljanja deležna številnih kritik, glede na to, da kar 83 odstotkov odraslih pravi, da je njihov partner tudi najboljši prijatelj.

Nekateri pari začnejo kot prijatelji in pozneje prijateljstvo nadgradijo z zmenki in razmerjem.

A pogostejši scenarij je, da zaradi istih interesov in vseh prostih trenutkov, preživetih skupaj, začnejo partnerja obravnavati kot najboljšega prijatelja.

Obenem kultura vedno bolj poveličuje ta razmerja kot nekaj, k čemur je treba stremeti, zato ti #skupnicilji očitno ne bodo kaj kmalu pozabljeni. A naj razložim, zakaj bi morali biti.

On ne more biti tvoj absolutni #1

Jeremy ni moja edina čustvena opora, čeprav mislim, da je najino razmerje zelo trdno.

“Če je partner tvoj edini vir prijateljstva, podpore in ljubezni, to postane preveč za eno osebo,” potrjuje Isadora Alman, terapevtka za pare iz Kalifornije.

Meni se to celo zdi popolnoma nemogoče. Ko imam naporne dni, moram vedeti, da imam podporo tako mojega partnerja kot tudi mojih prijateljev, družine in skupnosti.

Vedno potrebujem druge ljudi – mojo najboljšo prijateljico Meghan ali mojo sostanovalko iz kolidža Melisso – od katerih lahko dobim nasvet tudi, ko imava z Jeremyjem težke trenutke.

Kaj pa narediš, če si neznansko jezna na fanta, obenem pa je on edini, h kateremu se običajno zatečeš po podporo in pomoč?

Brez zunanjih prijateljev, ki jih lahko pokličeš, se boš potemtakem njemu pritoževala o njem, kar ga bo postavilo v neprijetno in nadležno situacijo.

To je za odnos izjemno stresno in hitro lahko dobi občutek, da je končal z neznosno zahtevno partnerico.

Ni mu treba vedeti vsega

Razkrivati svojemu dragemu vsako podrobnost svojega življenja ni ravno seksi.

Želiš, da je odnos razburljiv in malce skrivnosten, da ne zapadeta v popolno udobje in poznanstvo.

Nekateri celo svetujejo, da s partnerjem nista prijatelja na Facebooku. Razlog?

Tako ne bosta izvedela čisto vsake podrobnosti iz svojih življenj prek družbenih omrežij.

To je popolnoma nekaj drugega kot namensko skrivanje informacij pred partnerjem, kar lahko med vama ustvari prepad.

Seveda moraš imeti varno in zanesljivo bazo, kamor se lahko zatečeš, da svobodno govoriš o pomembnih dogodkih v svojem življenju.

A pogovori o opremi za kampiranje ali pogovori o novi maski za mikrodermabrazijo – to res niso informacije, ki jih morata nujno deliti drug z drugim.

Ne bo vedno nekaj novega

Zakaj želijo vsi, ki jih poznaš, potovati? Ker se želijo potopiti v tuj svet, poln presenečenj in razburljivih novosti. Odnos z nekom, ki ima drugačne interese in hobije, lahko da enak učinek.

Če si s partnerjem delita družbene kroge, prijatelje, urnik in vse, kar počneta za zabavo, začneta izgubljati svojo lastno individualnost.

Močni pari so vedno sestavljeni iz dveh unikatnih oseb, ki v odnos prineseta vsaka svojo specifično strast.

S tem, ko nista vsako minuto kot rit in srajca, bo sam imel prostor in čas, da preizkuša nove aktivnosti, in enako velja tudi zate.

Ko bosta potem spet skupaj, bo snidenje bolj zanimivo in s tem ti bo tudi partner bolj zanimiv.

Najuspešnejši pari imajo veliko skupnega, obenem pa znajo najti zdravo ravnotežje med časom, ki ga preživijo skupaj, in časom, ki ga preživijo narazen. 

Pripravil: DARJO HRIB
Fotografije: CHRIS CRAYMER

Preberi še: “Moški, ki te ima zares rad, te bo hotel imeti samo zase” (7 resnic o moških)