Ohrani zvezo na daljavo v treh korakih

Razmerje na daljavo ni lahek podvig. Ponujamo ti tri nasvete, kako ga kar najbolje ohraniti pri življenju.

Ohrani zvezo na daljavo v treh korakih (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 8. 2012

1. Povej, kar imaš v mislih

V zvezi na daljavo lahko zelo malo izgubiš. Možnosti, da vama uspe zdržati že par mesecev so tako mizerne, da si z zadrževanjem in skrivanjem pravih misli zagotovo ne boš naredila nobene usluge. Zato bodi odkrita - če te skrbi, da včeraj ni dvignil telefona, ker je že ocenjeval novejšo žrtev, s katero te bo zamenjal, ga to prijazno vprašaj.

Če želiš slišati kaj bolj intimnega, kot je podatek, da je zgrešil koš na rekreaciji s prijatelji, ga k temu vsekakor vzpodbudi. Kajti, če kdajkoli pride do točke, ko boš ti želela kaj bolj oprijemljivega, kot je odnos z glasom na telefonu, vsaj ne boš ovinkarila in zapravljala časa. Pri teh zvezah je že tako vse skrito - ne skrivaj še zadnjega drobca, ki vsemu skupaj da vsaj osnovno obliko razmerja.

2. Naredita nekaj skupaj, tudi če nista en ob drugem

Dobrodošla v 2012, ko komunikacija na daljavo ni omejena zgolj na telefon in kratka sporočilca. Lahko si odpreta video pogovor in si vsak na svojem koncu pripravita okusno večerjo, ki jo pohrustata skupaj. Lahko si na spletu skupaj ogledata kakšno serijo ali pa - če se ne bojiš virtualnih svetov - skupaj odigrata kakšno spletno igro. Sploh če imata vsak svoj Playstation ali Xbox.

Ali pa ostanita na telefonski liniji in medtem poglejta kakšno serijo na TV. Če bo ta serija v resnici resničnostni šov s Kardashiani, bosta zagotovo imela veliko za pokomentirati. Le izogibajta se dejavnostim, kjer se lahko ujameta v neskončen cikel jamranja, kako drug drugega pogrešata.

3. Video pogovor

Jasno. Kot pravi pregovor: daleč od oči, daleč od srca. Pa ne le zato, ker mu lahko za osvežitev spomina pred kamero dvigneš majico in ga spomniš, kaj vse zamuja, ko ga ni ob tebi, ampak tudi zato, ker je video pogovor primernejši za čisto vse oblike prepirov.

Saj veš, kako dvoumna so lahko tekstovna sporočila, ko nisi prepričana, v kakšnem tonu so bile besede v resnici napisane. Video pogovor ujame vse - emocije, obrazno mimiko, gestikulacijo in poteze, ob katerih včasih ni potrebno spregovoriti niti besede.