Tudi znotraj srečnega razmerja ohrani svojo neodvisnost!

Lepo in prav, da imata s partnerjem podoben pogled na svet in enake cilje, a ne bodita kot zrcalna slika v ogledalu. Pomembno je, da oba ohranita nekaj 'svojega' … Odkrijta ravnotežje, ki bo vajino vez še poglobilo!

16. 11. 2011

Naj šteje tudi tvoj 'prav'

Razmerje bo bolj trdno, ko bosta sklepala kompromise – slednji utrjujejo razmerje! Če bo vsak od vaju izrazil svoj 'prav', temu dodal svoje ideje, želje, strast, bosta razmerju vdihnila življenje … vse to bo namreč poskrbelo, da bo vajino razmerje bogatejše, zato je nekaj neodvisnosti v razmerju še kako zdravo.

Kako (p)ostati neodvisna?

Ne pozabi, kdo si: Ne opusti druženja s prijateljicami, svojih konjičkov ali priljubljenih dejavnosti, če imaš fanta, predvsem ne zato, da bi mu ustregla! Če si teh dejavnosti ne delita, še ne pomeni, da se jim moraš odpovedati.

Zanesi se nase: Tako kot si se zanesla na svojo glavo, ko si bila samska, se zanesi na svojo presojo, ko si v razmerju. Ne sprašuj ga za vsako stvar, kako in kaj … stori nekaj tudi brez njegovega privoljenja, če ti tako ustreza. To mu bo dalo vedeti, da si neodvisna ženska, ki zna misliti s svojo glavo.

Bodi sproščena: Če se ne boš ozirala na vsak gib, se spraševala, kako ga bo sprejel on in trepetala, ali mu bo tvoja odločitev sploh všeč, boš kaj kmalu postala obupana in nesamozavestna. Ne bodi na preži in tvoja samozavest bo bolj sproščena.

Razvijaj se: Počni stvari, ki ti bodo omogočile razvoj – vpiši se na jezikovni tečaj, obišči različna izobraževanja, obišči jahalno šolo … počni stvari, ki te bodo izpopolnjevale na duhovni ravni. Seveda, ga povabi, da se ti pri novi dejavnosti pridruži. Če se ti ne bo hotel pridružiti, tudi prav.

Vzemita si 'odmor': Prav je, da sta rada 24 ur na dan skupaj, a bolje za oba je, da si privoščita občasne nekajurne ‘odmore’, na katerih počneta vsak svoje stvari. Tudi na nekajdnevno službeno pot pojdi brez oklevanja, ko se boš vrnila, se bosta imela še raje!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri