"Odločila sva se, da otrokoma poveva, kdaj seksava ... in zgodilo se je TO" (izpoved mamice)

Kaj pa o tem meniš ti? Odobravaš takšen pristop ali sama tega nikoli ne bi naredila?

"Odločila sva se, da otrokoma poveva, kdaj seksava ... in zgodilo se je TO" (izpoved mamice) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 3. 2022

Najti čas in prostor za vaju, ko imaš majhne otroke v hiši, je težko. In ja, čeprav boste rekli, da se vedno najde čas ponoči, ko otroci spijo, je realnost za mnoge starše takšna, da ko imaš družino, morda nimaš niti tistih nekaj uric zase, saj je včasih spravljanje otrok k počitku prava borba.

Ali pa se otroci kar naenkrat sredi noči pojavijo v vajini postelji. Ali pa moraš iti v njuno sobo loviti pošasti ali jima prinesti kozarec vode – in še preden se dobro zaveš, ti je ponovno zmanjkalo časa za intimnost s partnerjem.

Ah.

No, ameriška mamica Jamie Beth Cohen je nedolgo nazaj privzdignila nemalo obrvi, ko je razkrila svoj precej kontroverzen in neposreden pristop k celotni situaciji okoli seksa.

"Če zaprem vrata in na hodniku prižgem ventilator, naju z očkom prosim pustita pri miru. Seksava," je svojima otrokoma naročila med lansko pandemijo.

Po mesecih karantene je namreč spoznala, da če bosta z možem imela sploh kakršnokoli spolno aktivno življenje med globalno pandemijo, morata biti glede tega iskrena. In čeprav je njen pristop za marsikoga nenavaden, pa je v nasprotju s pričakovanji očitno deloval.

"Zahihitala sta se. Se nakremžila. Nato pa sta naju pustila sama," je zaupala spletnemu portalu HuffPost.

Izpoved očeta: "Mamice! Tudi ločen očka je težko biti, a z vaše strani dobivamo le obtožbe!"

"'Zabavajta se in sprejmita dobre odločitve!' nama je skozi smeh rekel najin 8-letnik, ko sem ga poslala v njegovo sobo. 'Ne počnita ničesar, česar ne bi jaz!' pa nama je iz svoje sobe zaklicala najina 11-letnica in se pri tem tako smejala, da jo je bilo skoraj nemogoče razumeti. Tudi sama sem se smejala. Pred pandemijo sem z možem raje seksala, ko otrok ni bilo doma. Ne pravim, da je bilo to edinkrat, ko sva seksala, je bilo pa edinkrat, ko sem se lahko dovolj sprostila, da sem v tem resnično uživala. Ko sta bila otroka pri prijateljih ali v šoli, sem imela občutek, da si lahko res vzameva čas. Uživava v družbi drug drugega in tistih trenutkih po seksu. To me je zmeraj spomnilo na dneve, ko sva se prvič vselila skupaj. Seksala sva, si privoščila počitek in nato ponovno seksala (ali pa morda za dalj časa zaspala in si potem naročila dostavo). Svoja otroka imam neizmerno rada, a vendar pogrešam tiste dni."

Izolacija na domu je spremenila vse.

"Nekaj mesecev po začetku karantene, ko sem imela občutek, da se moram, če želim seksati s svojim možem, ves čas skrivati – in to ne na dober način kot pri 16-ih – sem se odločila, da bom svojima otrokoma točno povedala, kdaj seksava. Preprosto tega več nisem mogla skrivati. Zdelo se mi je, da moram ves čas lagati in čeprav vem, da jima ni bilo treba povedati, nisem videla razloga, zakaj jima ne bi."

"Četrti zmenek sva preživela v ... porodnišnici" (neverjetna zgodba s Tinderja)

Izkazalo se je, da je njen iskren pristop padel na plodna tla, saj z možem še zdaj svojima otrokoma jasno data vedeti, ko potrebujeta čas zase.

"Če želiva po seksu naga gledati TV serijo, to počneva. Če se želiva eno uro pogovarjati, preden se slečeva, to narediva. Bistvo najinega skupnega časa je, da delava na povezanosti. Upam, da bo to prav tako imelo pozitiven učinek na to, kako bosta najina otroka v prihodnosti pristopala k seksu. Z njima sva že pred leti začela pogovarjati o privolitvi. Pogovorila sva se tudi o anatomiji, kontracepciji in preprečevanju bolezni. Prav tako o čustvih in intimnosti ter tem, zakaj si ljudje želimo seksati, četudi ne 'skušamo narediti otroka'."

Kaj pa o tem meniš ti? Odobravaš takšen pristop ali sama tega nikoli ne bi naredila?

"Ko nas ni bilo doma, sem na varnostni kameri videla taščo, kako ..." (izpoved Slovenke)