"Moj izziv, da en mesec vsak dan doživim orgazem, je imel zelo presenetljiv konec" (resnična zgodba)

En orgazem na dan ...

"Moj izziv, da en mesec vsak dan doživim orgazem, je imel zelo presenetljiv konec" (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2020

... odžene zdravnika stran. Preden razkrijemo, kako se to obnese v praksi, pa preberi nekaj dejstev.

V grobem vsi vemo, kaj je orgazem. Je tisti eksplozivni, blaženi trenutek, ko se vse tvoje seksualne zvezde poravnajo in se vagina začne krčiti v prijetnih, intenzivnih valovih.

A orgazem je v resnici veliko več kot to.

Pri njem se namreč sprošča kup hormonov, vključno z oksitocinom (hormonom ljubezni), testosteronom in estrogenom, je za spletni portal Redbook poudarila dr. Rachel Carlton Abrams.

Orgazem je najboljše možno zdravilo za ohranjanje naših hormonov v ravnovesju, zmanjšanje tesnobnosti, izboljšanje spolnega življenja in spanca – zahvaljujoč seratoninu, ki se sprošča med orgazmom.

"Orgazem na dan nas naredi srečnejše," pa pravi dr. Draion M. Burch, saj se med njim sprošča tudi dopamin, ki je odgovoren za dobro počutje.

"Dnevni orgazmi lahko znižajo raven stresa, kar pozitivno vpliva na splošno počutje na več načinov: znižana raven stresnega hormona kortizola, izguba odvečnih kilogramov, povečana plodnost, ...).

Med doživljanjem orgazma se pospeši naš srčni utrip, kar pomaga učvrstiti srce in znižati krvni pritisk. Dnevni orgazem lahko pomeni tudi daljše življenje, poleg tega pa tudi izboljša delovanje imunskega sistema," dodaja dr. Draion M. Burch.

In kako je v praksi?

Kaj se v resnici zgodi, če vsak dan doživiš orgazem?

Lisa Fogarty, novinarka zgoraj omenjenega portala Redbook, se je odločila en mesec vsak dan doživljati orgazme. To je njena zgodba.

"Sem žena in mati dveh otrok, starih manj kot 5 let, in delam od doma. Nobena od teh vlog mi ne omogoča, da bi lahko kar sredi dneva pustila vse skupaj, se zaklenila v kopalnico za 20 minut in se pozabavala s svojim vibratorjem. Da ne omenjam, da vibratorja sploh nimam. Pri 13-ih sem odkrila vse, kar je bilo potrebno, da sama doživim orgazem – svojo desno roko, stimulacijo klitorisa in 5 do 10 minut v osami (ja, dejansko sem gledala na uro).

Glede na mojo situacijo je bil prvi izziv pri poskusu, da doživim en orgazem na dan, ta, da sem to morala izvesti po tem, ko sem otroka ob osmih zvečer spravila spat. Ne glede na to, kako utrujena sem bila in bi ob dobrem kozarčku raje gleda svojo najljubšo serijo, sem se zvesto držala svojega urnika.

Takrat še nisem vedela, da bo to ena najbolj vrednih lekcij, ki sem se jih naučila ta mesec: možgani so tvoja ovira številka ena na poti do orgazma – a hkrati tvoj najpomembnejši zaveznik.

Razen v primeru, da doživljaš hormonske spremembe kot rezultat določenih zdravil, dojenja, menopavze ali bolezni, bo tvoje telo to hitro sprejelo. No, težji del je ustvarjanje mentalne galerije seksualnih podob v tvoji glavi.

Prva sprememba, ki sem jo opazila po rednem samozadovoljevanju: moja zmožnost, da si prikličem seksi misli, je po približno enem tednu postala samodejna.

Tista ena fantazija, ki sem jo imela ter je vključevala mojega moža in pisalno mizo (ostalo si predstavljajte sami), je čez čas dobila pripomočke in celo nekaj novih akterjev.

Bolj kot sem se osredotočala na te podobe, bolj sem bila odprta za druge privlačne podzgodbe. Še preden sem se dobro zavedala, sem imela okrog 10 seksi scenarijev, med katerimi sem lahko izbirala.

Spoznala sem, da moj menstrualni cikel vpliva tako na intenziteto orgazma kot na to, kako dolgo potrebujem, da ga doživim.

Najdlje je trajalo en večer pred prihodom menstruacije – kar 15 minut, pri tem pa sem se morala tudi zelo potruditi. Vendar pa je orgazem trajal, prisežem, 25 sekund in je bil še kako vreden čakanja.

Najslajši in najtišji orgazmi so se zgodili v prvih treh dneh po koncu menstruacije.

V nasprotju z mojimi predvidevanji so bili orgazmi tekom ovulacije lažje dosegljivi (2–3 minute od začetka do konca) in čudoviti, a – saj ne, da se želim pritoževati – ne ravno vrtoglavi.

Ampah, oh, kakšni so bili učinki na področju zdravja in dobrega počutja!

Imej v mislih, da sem redno fizično aktivna, meditiram in jem zdravo, a vseeno čutim posledice menstruacije. No, tekom meseca, ko sem se vsak dan samozadovoljevala, nisem izkusila niti ene sekunde menstrualnih krčev, prav tako ponoči nisem imela težav s spanjem.

Ne glede na to, kako stresen dan sem imela, je vse utonilo v pozabo, ko sem doživela orgazem. V bistvu mi je eno noč celo uspelo preusmeriti svojo jezo v enega najbolj zadovoljujočih orgazmov, ki sem ji doživela tisti mesec.

Ampak, "kaj pa tvoj partner", se morda sprašujete. Je vse to zamujal? Niti slučajno.

Pravzaprav je imel od eksperimenta, ker sem mu tik zatem, ko sem sama doživela orgazem, napisala sporočilo in ga povabila, da se mi pridruži, tudi on veliko koristi.

Mu me je pa bilo na začetku strah povedati, da se enkrat na dan samozadovoljujem, saj sem mislila, da mu bo čudno, zakaj imam potrebo po tem, če sva še vedno seksala.

A kar sem pri tem spoznala, je, da sem bila zaradi orgazma, ki sem ga doživela sama, še bolj pripravljena na seks z njim – in to že samo nekaj minut kasneje.

Predigra mi več ni bila toliko pomembna, saj sem za to poskrbela že sama. Želela sem si le osrednjega dogodka. Sicer se moj mož nikoli ne pritožuje nad predigro, a če sem iskrena, je bil videti precej srečen, da ima ženo, ki je pogosteje skočila nanj in je bila preprosto ... pripravljena.

Najbolj čudovita stvar pri ženskem orgazmu je, da te ne izžame popolnoma (khm, moški), ampak te celo še bolj podžge.

Ker sem skrbela za svoje spolne potrebe in se naučila več načinov, kako se zadovoljiti, me je telo nagradilo s tem, da sem imela še večjo željo po seksu in povezanosti, posledično pa sem se počutila tudi bolj seksualno.

Seks je postal stvar, ki sem jo pričakovala in ne nekaj, kar sva oba z možem želela, a sva bila včasih preveč utrujena, da bi ga doživela. In pogosti orgazmi so zdaj prešli z eksperimenta na zdravje, dobro počutje in nujnost v razmerju.

Zdaj, ko je eksperimenta konec, mi je sebe definitivno težko enkrat dnevno pripraviti do orgazma (po pravici sem si nekoliko oddahnila, da si lahko vzamem eno večer pavzo). In to je okej. Zdaj se samozadovoljujem pogosteje kot prej – nekje štirikrat tedensko – in spoznavam, da je to zadosten opomin, da bi morala biti spolnost prioriteta, saj me preprosto dela srečnejšo in bolj sproščeno.

Seveda se je na dnevni bazi težko držati kateregakoli opravila, ampak, hej, je pa to zaobljuba, ki se je je veliko lažje držati kot se odreči nezdravi prehrani.

Preberi še: TO so stvari, ki jih moški pri seksu (skrivaj) NE prenesejo

Priporočamo tudi: 10 odličnih razlogov, zakaj za srečo NE POTREBUJEŠ moškega