Od seksualne vzburjenosti do orgazmičnega vrhunca

Dejstvo je, da do tako želenega vrhunca zanesljivo privede raznovrstnost dotikov na začetku. Ključ do ženske seksualne vzburjenosti pa je med drugim prav v navihančku, ki sliši na ime klitoris.

Od seksualne vzburjenosti do orgazmičnega vrhunca (foto: shutterstock) shutterstock
6. 1. 2012

Začne se že z rahlim ščipom bradavičke, zvoki iz sosedovega stanovanja, ki jih tanke stene ne zadušijo, oddaljen hrup, ki ti vzbuja asociacije, da sta soseda sredi seksualnega plesa, ali zasanjana misel o tebi najbolj privlačnem igralcu. Vse te male vroče aktivnosti bodo dovolj, da se bo v tebi prebudila želja po intimnosti.

In ko se to zgodi, se poveča krvni pretok v klitorisu, kar samodejno spravi v tek tvoje telo, ki začne izločati naravna vlažila. Tvoje genitalije se napnejo in postanejo bolj občutljive, glavica klitorisa se osvobodi izpod svoje kapuce, deblo klitorisa v tvojem telesu otrdi, prav tako tudi tisti rogovilasti izrastek.

Mišice in vezi, ki obdajajo notranji koren ščegetavčka, se začnejo ritmično krčiti, mišična vez, ki obdaja glavico klitorisa, pa zunanji del posrka vase in ga ‘skrije’ pod kapuco. In če bi se v tem trenutku tvojega ščegetavčka hotel ljubimec lotiti z jezikom, bi se moral precej potruditi in ga najprej poiskati, saj varno spravljen počiva med tkivom. Vse do trenutka, ko ti začne prihajati. Ob tem je čutenje skrajno intenzivno, pa ne le v klitorisu, ampak povsod. V koži in tkivu vagine, v bradavicah, ušesni školjki, na zadnjici …

A to je šele uvod, pravo dogajanje te šele čaka.

Pri orgazmu se namreč mišica pospešeno krči, zaradi česar se kri v klitorisu skupaj s hormonskim tokom zapodi nazaj v krvni obtok in te popelje do tistega čudovitega, ščemečega občutka sprostitve.

Orgazmični vrhunec!