Obstajajo 4 vrste partnerskih zvez! Poglej, katera traja najdlje

Pripravi se! Mogoče se boš za trenutek počutila nekoliko prevzeto ali nervozno ...

Obstajajo 4 vrste partnerskih zvez! Poglej, katera traja najdlje (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2017

Nova raziskava kaže, da obstajajo štirje različni tipi parov oziroma zvez. Le ena izmed njih pa traja najdlje, poročajo pri The Independent.

Brian Ogolsky z Univerze Illinois je v okviru raziskave, v njej je sodelovalo 376 neporočenih parov srednjih 20. let, preučeval partnerske odnose udeležencev. Osredotočil se je na par kot celoto in ne, kot to počno preostali raziskovalci, na posameznike. Osrednje vprašanje raziskave se je glasilo: Kateri pari se bodo po 9 mesecih poročili. Za kar popolnoma natančnih podatkov ni mogel pridobiti zaradi nenadnih sporov ali osebnostnih razlik.

Ogolsky na splošno loči 4 tipe razmerij:

1. Dramatični

To so pari, ki skupaj preživijo malo časa in imajo kar nekaj vzponov in padcev.

2. 'Kos vsem konfliktom'

V to skupino spadajo tisti, pri katerih partnerja eden drugega cenita nad vse, in tisti, ki skupaj preživijo veliko kvalitetnega časa.

3. 'Socialno–družbeno vključeni'

Govorimo o odnosih, kjer partnerja večino časa drug z drugim komunicirata preko socialnih družbenih omrežij.

4. Partnersko orientirani

To so pari, ki se največ prepirajo, a imajo bolj stabilen odnos kot 'dramatični'.

Poroka

"Dramatični pari predstavljajo največji delež ljudi (34 %)," ugotavlja Ogolsky. Tistih, ki so kos konfliktom je, kot kaže raziskava, najmanj. Predstavljajo 12% delež raziskovalne skupine. Socialno-družbeno vključeni predstavljajo 19 % parov. Po deležu v skupini pa partnersko orientirani predstavljajo 30 %.

Po preteku 9 mesecev opazovanja je bilo največ dramatičnih parov zrelih za razpad zveze!

Odnos parov, ki večji del komunicirajo preko socialnih družbenih omrežij, se ni veliko spremenil. Konstantne 'partnerske padce' je bilo moč odkriti pri tistih, ki znajo konflikte reševati. Zveze, ki so partnersko orientirane pa imajo največ možnosti za poroko in trajajočo zvezo.

Slednje je vsekakor smiselno, saj konstantno variiranje med vzponi in padci ter pomanjkanje stabilnosti pri dramatičnih parih vodi le v eno skrajnost. Če pa postaviš svojega partnerja pred vse drugo v življenju, je to zagotovo nekaj bolj zdravega kot pa če ves čas delaš ali več časa preživiš s svojimi prijatelji kot s partnerjem.

Čestitamo, partnersko orientirani pari, vi ste na pravi poti!

Vir: Cosmopolitan.co.uk

Preberi še: 6 subtilnih znakov, da je nekdo dober v postelji in Ljubezenski horoskop: S TEMI znamenji se nikakor NE ujameš

Priporočamo tudi: Kaj je skrivnost za srečno življenje? (vprašali smo Dance)