Obstajajo 3 tipi ločenih moških - a le z ENIM od njih lahko ustvariš zdravo razmerje

Če je ločen, še ne pomeni, da je slab partner. 😊 A vseeno bodi previdna in upoštevaj tole 👇!

Obstajajo 3 tipi ločenih moških - a le z ENIM od njih lahko ustvariš zdravo razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2019

Moški, ki so prestali ločitev, si zaslužijo biti v razmerju ravno toliko kot kdorkoli drug, a mnoge ženske se zmenkom z njimi izogibajo.

Ločitev ni za nikogar enostaven proces in morda se sprašuješ, "Zakaj bi na novo ločen moški sploh hodil na zmenke, še preden je na to pripravljen?"

Odgovor? Pred kratkim ločeni moški običajno išče dve stvari: seks in pozornost. In ni ga hitrejšega in učinkovitejšega načina, kako to dvoje hkrati dobiti, kot zmenek s prijetno in pozitivno osebo.

Ampak, ali to pomeni, da s takšnim moškim pristna povezava in zdravo razmerje nista možna? Ne.

To so trije tipi ločenih moških, pri čemer je le en izmed njih primeren za dolgotrajno razmerje:

1. Moški, ki ceni svojo svobodo

Ta moški je že izkusil zakon in spoznal, da to ni zanj. Ugotovil je, da zakon zahteva vrsto kompromisov in pogajanj, ki preprosto niso bili vredni njegovega časa in truda v kopici različnih stvari, s katerimi se je ukvarjal.

Uživa v družbi in hrepeni po pustolovščinah. In glede na to, da ima rad ženske, se bo potrudil, da bo do konca svojega življenja preživel čas s čim več ženskami. Kadar takšen moški reče "Nikoli se več ne bom poročil," potem mu kar verjemi.

In čeprav bi marsikdo o njem lahko rekel kar nekaj slabih besed, z njim pravzaprav ni nič narobe. On si preprosto želi biti samski, hoditi na zmenke z ženskami, imeti lepe stvari (avte, jahte, karkoli), in to ga osrečuje. In dokler ženski, s katero je v tistem trenutku v zvezi, ne daje lažnih obljub, je to čisto njegova stvar.

2. Moški, ki še ni prebolel svojega propadlega zakona

Če se je ločitev zgodila nenadoma, bo morda še nekaj časa v šoku. Pa četudi je vedel, da je ta enkrat v prihodnosti neizogibna, bo morda potreboval nekaj minutk, da se spravi k sebi in se pripravi na novo osebo v svojem življenju.

Temu moškemu se je sesul ves svet in preprosto potrebuje nekaj časa, da se ponovno (z)najde v novem življenju po ločitvi.

A pozor! Še preden se dobro zaveš, si lahko takšnemu moškemu le začasna tolažba. No, vsi moški seveda niso takšni in tukaj pridemo do tretjega tipa.

3. Moški, ki je po ločitvi pripravljen na zmenke/novo zvezo

Ja, tudi ti imaš – tako kot vsi drugi – enake možnosti, da spoznaš sveže ločenega moškega, ki bo rekel: "Uau, nisem si mislil, da te bom tako kmalu spoznal."

In bum! Zadeva je rešena.

Kako torej veš, na katerega izmed zgornjih treh si "naletela"?

Preprosto, a morda boš potrebovala minutko.

1. Moški, ki kar kriči  "Svoboden sem! Končno sem svoboden!" ti bo to povedal še preden ga boš sama vprašala.

Najverjetneje bo to že pisalo v njegovem profilu na aplikaciji za zmenke. "Iščem le zabavo", "Želim spoznati nove ljudi za razne pustolovščine" ali "Ne iščem ničesar resnega". Ne skrbi, povedal ti bo. Ali obstajajo izjeme? Seveda, a vendar ga boš že z malo raziskovanja "razkrinkala".

2. Drugi tip moškega bo najverjetneje željan pozornosti, nežnosti in se bo nate kar "lepil".

Ali pa bo pretirano govoril o svoji preteklosti. Verjetno boš dobila celo občutek, da te ne vidi. Sploh. Ko te gleda, vidi svojo mamo, odrešenico ali pa sanjari o tem, da je vedno zaželen.

Morda bosta šla na nekaj zmenkov, ampak to bo vse. Dlje kot to te ne bo spustil in se ti ne bo v popolnosti predal.

A punce, imejte oči na pecljih!

3. Tukaj nastopi tretji tip moškega, ki se bo zavedal, da četudi trenutek ni najboljši, si ti ta prava.

Takšen moški se ti bo odprl in lahko se boš zanesla nanj, da bo storil to, kar reče. Takšen moški nikoli ne bo prezaseden zate. Deležna boš klicev, sporočil in načrtovanja zabavnih skupnih pustolovščin.

No, to še ni vse. Takšen moški ve, kaj pomeni predanost, in to bo na neki točki pripravljen ponovno storiti. Takšen moški je najverjetneje v svojem zakonu "dozorel" in je boljša različica samega sebe – zahvaljujoč njegovi bivši in izkušnjam, ki jih je doživel z njo.

Takšen moški je realističen ter ve, kaj potrebuje in kaj je v razmerju sposoben prispevati. Takšen moški ve, da se je potrebno za to, da bi bila srečna do konca svojih dni, potruditi. Bonus točka: takšen moški ima dober odnos s svojimi otroki, in to ne glede na vse.

Dobri moški, ki cenijo partnerstvo, ga bodo ponovno našli, in to običajno že zelo hitro.

Mnoge ženske mislijo, da bo moški žaloval, se posvetil sebi, čakal tri leta in šele potem poiskal svojo novo ženo/partnerko. A v resničnem svetu to ne gre tako.

Takšen moški bo novo osebo pripravljen vključiti v svojo prihodnost, medtem ko se bo hkrati pripravljen tudi soočiti s svojo preteklostjo in se od nje posloviti.

Torej; si še vedno odločena, da pred ločenim moškim pobereš pete kakor hitro boš mogla? Ali pa mu boš vendarle dala priložnost?

Po predlogi Wendy Newman

Preberi še: "Oprosti, če sem te prizadela, a ni mi žal, da sem sebe postavila na prvo mesto." (iskrena izpoved)

Priporočamo tudi: "Po smrti partnerja se je moje življenje za vedno spremenilo, a spoznala sem, da ..." (osebna izpoved)