Obstaja 5 seksualnih stopenj, skozi katere stopa vsak par

Pri živalih poznamo sezone parjenja in rituale, ljudje pa doživljamo spolnost skozi različne stopnje. Cikel seksualnih odnosov, kot temu pravimo, definira, ali bo odnos trajal ali ne. Te stopnje so prisotne od začetka romance in se nato razvijajo in postajajo vse močnejše ali celo zbledijo.

Obstaja 5 seksualnih stopenj, skozi katere stopa vsak par (foto: Profimedia) Profimedia
21. 3. 2017

Vsak par stopa skozi spodnjih 5 seksualnih stopenj, pišejo na culturacolectiva.com, in vsak doživlja ta seksualni cikel na drugačen način. Slednje je odvisno od povezave partnerjev, okoliščin in ostalih zunanjih dejavnikov.

Privlačnost, romantična ljubezen in navezanost so spremenljivke, ki vplivajo na pogostost spolnih odnosov. Pare ves čas spremljajo spremembe v razpoložljivem času in prostoru, kar močno vpliva na njihovo spolno slo. Ljubezenska kemija bo pripomogla k oblikovanju strasti in globoke naklonjenosti.

1. Raziskovanje

Obdobje v razmerju: Spoznala si nekoga, ki ti seksualno privlači.

Seksualna stopnja: Neskončno poželenje. Nihče od vaju ni prepričan, o tem, v čem partner najbolj uživa. Raziskujeta telesi drug drugega in poskušata najti omejitve drug pri drugem.

2. Živalsko

Obdobje v razmerju: Dodobra sta spoznala drug drugega. Vesta, kaj je boljši polovici všeč in kaj hoče. Dovolj si zaupata, da lahko poskušata nove stvari in odkrivata divja poželenja.

Seksualna stopnja: Odkrila sta, kaj deluje pri vama. Zdaj je pravi trenutek za preizkušanje novih položajev in za popoln užitek. Previdnost je odveč. Oba sta ves čas pripravljena za skok med rjuhe, ki se na tej točki lahko zgodi kadarkoli in kjerkoli.

3. Sobivanje

Obdobje v razmerju: Čas, ki sta ga skupaj preživela, je privedel do velike skupne poteze. Zdi se, da vama je največji skupni cilj preživeti čim več časa skupaj.

Seksualna stopnja: Po raziskovanju in odkrivanju vajinih najglobljih želja gresta sedaj k poglabljanju odnosa. A vendar lahko imata nenehna bližina in 'preprost dostop do seksa' ravno nasproten učinek, kot bi sprva pričakovali. Ne slepita se! Težki časi so pred vama, a kljub vsemu jih lahko preživita!

4. Rutina

Obdobje v razmerju: Dolgčas. Počutita se, kot da nimata ničesar več za odkriti. Drug o drugem vesta skoraj vse.

Seksualna stopnja: Poželenje je zbledelo. Oba bi raje spala kot seksala. Ljubezen je lahko še naprej neskončno močna, a eksistencialna kriza bo povzročila razkol. Oba se sprašujeta, kam je odšlo navdušenje med vama.

5. Prebujenje

Zadnja seksualna stopnja je hkrati nov začetek. Med iskanjem poželenja, bosta začela znova z odkrivanjem seksualnih želj drug drugega. Uravnotežila bosta spolno življenje in ga začinila z intenzivnimi orgazmi, ki bodo preprečili, da bi magičnost med vama izpuhtela.

Preberi še: 3 vrste ljubezni na naši življenjski poti - si doživela že vse tri? in Obstaja 5 stopenj ljubezni, a mnogi pari obtičijo na stopnji št. 3

Priporočamo tudi: Louise L. Hay: 15 čudovitih misli, ki vam bodo pomagale ustvariti novo in izpolnjujoče življenje