Obdrži ga za vedno

V vsaki zvezi kdaj zaškriplje ... pa žal ne samo postelja. Kaj moraš narediti, da ostaneta skupaj v dobrem in slabem?

30. 10. 2008

Odkar hodita, si življenje zamenjala za pravljico – tvoja zaljubljenost seže do neba, od sreče žariš kot poletno sonce, romantične energije pa imaš toliko, da bi jo lahko delila z vsemi prebivalci našega planeta. Čeprav je tvoj fant zate sanjski, pa verjetno veš, da vaju poleg vzponov čakajo tudi padci.

Med nabiranjem idej za ta članek mi je v roke prišla knjiga z naslovom Kako živeti s partnerjem, saj brez njega ne gre?!, ki sta jo Becky in Roger Tirabassi napisala na podlagi izkušenj iz svojega zakona. V njej razkrivata kopico nasvetov za uspešno življenje v dvoje – spomni se nanje, ko vajini časi ne bodo rožnati!

1.

Poskusi razumeti, da je drugačen od tebe. Moški in ženske se med seboj razlikujemo tudi v načinu razmišljanja, ravnanja in komuniciranja. Moški tiho premlevajo svoje težave, nam pa je lažje, če jih delimo z drugimi. Prav gotovo tudi vajine želje in potrebe niso vedno enake in prvi korak je, da se tega zavedaš, nato pa se loti raziskovanja teh razlik – v kritičnih trenutkih ti bo lažje, če jih boš poznala.

2.

Zapomni si osnove učinkovite komunikacije. “Da bi bili v svojih odnosih uspešni, moramo pri komuniciranju upoštevati osnovna pravila, govoriti resnico z ljubeznijo in se, kadar se pojavijo napetosti, hitro zateči k uporabi tehnike pozornega poslušanja,” svetujeta Tirabassijeva. Pomembno je, da si s fantom za­upata vse in da se pogovarjata brez vpitja in joka, ne da bi drug drugega prizadela.

3.

Ne zatiskaj si oči pred težavami. Pojavijo se pri vsakem paru in nemogoče se jim je izogniti. Jih je pa lažje reševati, ko so še majhne in preden postanejo neobvladljive. Ne pusti, da bi težave zvezo ogrozile, ampak se iz njih poskusi kaj naučiti. Če jih bosta konstruktivno rešila, bo vajin odnos še močnejši.

4.

Bodi njegova zaveznica. Čeprav tega nikoli ne pokaže, tudi on potrebuje tvojo podporo in pohvalo. Ko je v dvomih, mu po svojih najboljših močeh svetuj, ko se znajde v težavah, mu stoj ob strani, ko mu kaj dobro uspe, ga pohvali. Vsaka stvar, pa če se ti zdi še tako majhna, šteje. Saj si želiš, da se tvoj moški zaveda, da lahko vedno računa nate, kajne?

5.

Izkazuj mu ljubezen. Najbrž si misliš: “To vendar nenehno počnem!” Toda poljubčki in objemi niso dovolj. Tirabassijeva naštevata še nekaj drugih simpatičnih idej: masaža (ni treba, da traja eno uro, že če ga malo popraskaš po hrbtu, bo predel kot mucek), sporočilca (podtakni mu jih v hlačni žep, zatakni za brisalnike avtomobila ali pusti v hladilniku – presenečen bo, ko ga bo odprl) in drobne pozornosti, za katere le ti veš, da se jih bo razveselil.

6.

Ne pozabi na romantiko, do-mišljijo in strast. Vse to je pomembno za pestro spolno življenje, ki je pogoj za srečo v dvoje. Dobro veš, da te najrajši gleda v seksi oblačilih, zato se čim večkrat obleci tako, da mu boš všeč, spogleduj se z njim na dolgočasni družinski večerji in mu v postelji predlagaj kaj vznemirljivega.

7.

Ko sta skupaj, delajta stvari, ki jih imata rada. Oba bosta zadovoljna le, če ta čas izkoristita za aktivnosti, ki so všeč obema. Če med svojimi hobiji ne najdeta ničesar skupnega, izberita kaj čisto novega, kar bo navduševalo oba, ali pa naredita kompromis: če on obožuje športno plezanje, ti pa rada fotografiraš, pojdi z njim na plezališče, kjer ga boš lahko ves dan slikala v najbolj norih pozah.

Nuša Oblak

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri