O TEM se srečni pari pogovarjajo VSAK DAN (tudi vidva? 😍)

O čem se pa najraje pogovarjata vidva?

O TEM se srečni pari pogovarjajo VSAK DAN (tudi vidva? 😍) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2021

Imata s partnerjem težavo najti teme za pogovor in se pogovarjata le o vsakdanjih naključnih stvareh ali pa si raje vzameta čas za konkreten pogovor?

Študija v reviji Psychological Science namreč trdi, da so ljudje srečnejši, če se s partnerjem pogosteje pogovarjajo o pomembnih, 'globokih' temah.

To pomeni, da si ob koncu dneva ne izmenjata samo informacij in se "vržeta" na kavč, ampak se dejansko potopita v dober pogovor o stvareh, ki vama v življenju nekaj pomenijo.

Ena izmed prednosti zdravega razmerja je prav ta zmožnost razpravljanja o zadevah, ki se jim sicer v drugih, začetnih, fazah izognemo.

Poleg tega, da se srečni pari v primerjavi z drugimi pogosteje (in zelo odkrito) pogovarjajo o temah, kot so otroštvo, pretekla razmerja in družinske vezi, pa se praktično na dnevni ravni na njihovem seznamu tem najdejo tudi:

1. Sramotni trenutki

Če ne moreš s svojim partnerjem deliti svojih sramotnih trenutkov in dogodkov iz srednje šole, s kom pa jih potem sploh lahko?

Naj ti ne bo nerodno načeti to temo, v kolikor se o tem še nista pogovarjala. Ne bi bili prav nič presenečeni, če se izkaže, da so njegovi spomini na tisto obdobje še bolj grozni (in smešni) kot tvoji.

2. Strahovi in negotovost

S strahovi ne mislimo na tvojo fobijo pred deževniki, ampak stvari, ki te ponoči držijo pokonci. Kaj te skrbi? Kaj si želiš (pri sebi) izboljšati? Katera je tista stvar iz preteklosti, ki ti ne da miru?

Ko pokažeš svojo ranljivost, sicer tvegaš obsojanje (čeprav tega s strani partnerja nikoli ne bi smela biti deležna ;)), a vendar hkrati – kar je še bolj pomembno – s tem odpiraš tudi možnost, da te bo nekdo končno razumel.

3. Aktualni dogodki

V današnji informacijsko (pre)nasičeni dobi je skoraj nemogoče biti na tekočem z vsemi najnovejšimi informacijami o tem, kaj se dogaja okoli nas.

Tukaj nastopi timsko delo: svojega partnerja vprašaj o njegovih interesih, pa naj bo to ekonomija ali naravovarstvo, in se poskušaj kaj naučiti, izvedeti kaj novega (in obratno). Morda bosta drug v drugem vzbudila zanimanje za nekaj, za kar si nikoli ne bi predstavljala, da bo pritegnilo vajino pozornost.

4. Televizija in filmi/serije

Čeprav se v primerjavi z aktualno politiko, ekonomijo in osebnimi zadevami zabavne teme zdijo nekoliko plehke, dr. Matthias R. Mehl pogovor o filmih in podobnih zadevah uvršča v "globoko" kategorijo. Ljudje se namreč pogosteje osredotočimo na motivacijske dejavnike akterjev in samo zgodbo, kot pa na vroče hollywoodske zvezdnike.

5. Prihodnost

Moramo sploh vprašati, če obstaja kaj bolj strašljivega, a hkrati navdihujočega od prihodnosti?

S tem ne mislimo, da moraš partnerja siliti v pogovor o njegovih načrtih za poroko in otrocih, a vendar menimo, da je (pa če ga o tem neposredno vprašaš ti ali pa temo načne sam) pomembno poznati partnerjeve sanje, cilje in želje.

K čemu stremi? Kaj ga žene proti uspehu? Kje se vidi čez 5 let? Nekdo, ki ima željo po rasti in se ne boji nepoznanega, je zagotovo dovolj dinamičen, da si te zasluži.

Kot je nekoč dejala nekdanja ameriška prva dama Eleanor Roosevelt, "Veliki umi razpravljajo o idejah; povprečni umi razpravljajo o dogodkih; mali umi razpravljajo o ljudeh."

Zato si danes zvečer privoščita kozarec dobrega vina (no, ali pa skodelico toplega kakava :)), se udobno namestita na kavč in se pogovarjajta.

Prirejeno po yourtango.com

Preberi še: Kako čudovite ženske nehote odganjajo potencialne partnerje? ali pa Celo tvoj bivši se poroči (piše COSMO kolumnistka Anamarija Lukovac)

Priporočamo tudi: Na FB je objavil, da ga žena vara z njegovim bratom. Ko se je oglasila ONA, je bilo vsem jasno, zakaj!