Novinar se je za en teden "prelevil" v gospoda Greya. Poglej, kaj se je zgodilo!

Si predstavljaš, kako bi izgledal lik Christiana Greya v resnici? Ameriški novinar se je za en teden "prelevil" vanj. Moraš prebrati, kaj je ugotovil!

Novinar se je za en teden "prelevil" v gospoda Greya. Poglej, kaj se je zgodilo! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2017

Novinar Frank Kobola je na spletni strani Cosmopolitan.com objavil zapis o tem, kako je preživel teden kot Christian Grey.

Zapisal je tole:

"Christiana Greya lahko najbolje opišemo kot "neodvisnega". Ne samo v navezavi na druge like ali dogodke znotraj knjige (filma), ampak tudi glede na to, kako se lahko katerikoli drug človek obnaša v realnosti. Označujemo ga tako za sociopata kot tudi psihopata; kot osebo, ki se "izmaže" le zato, ker je pač takšen kot je – bogat in skrivnosten.

Celo večina bralcev in gledalcev ga vidi kot nemogočo fantazijo. Vseeno pa ga imajo – da ne omenjam same Ane – prav tako tudi na nek način radi.

Kako bi torej izgledalo, če bi se njegova značilno obnašanje in občutek nezadovoljstva prenesla v resnični svet?

Popolno priznanje: nimam veliko denarja. V bistvu včasih sploh nimam denarja. Kar pomeni, da za razliko gospoda Greya ni razloga, da bi me nekdo prenašal. Ne morem staviti na dober izgled, razkošna stanovanja na vrhu stavbe in osebni helikopter, ki bi ga pilotiral okoli kot popolni bedak.

Vseeno pa sem naredil najboljše kar lahko in vključil njegovo dejansko vedenje v moj vsakdan, še posebej v zvezo z mojo ženo.

Moja hipoteza: ni šans, da bodo pri njej ta s***** delovala. Večina tega je ostala neopažena ali pa je moja žena le domnevala, da sem čudak, trije primeri pa so izstopali v mojem tednu kot gospod Grey.

1. Zamišljeno strmenje

Če je ena stvar, ki jo je Christian Grey (oziroma igralec Jamie Dornan) izpopolnil, je to njegov pogled. Čeprav ga uporablja predvsem v prvem filmu (preden Ana najde način, kako se izogniti njegovim čustvenim pregradam), je Greyev pogled tako intenziven, da je videti, kot da bo z očmi zvrtal luknjo skozi zaslon.

Ko se pojavi problem, gre v "strmeči način" dokler se druga oseba ne vda. Osebno, če bi sam videl to delati moškega v resničnem življenju, bi si mislil: "uau, to pa je dominantno vedenje".

Smejal bi se in si mislil: "ta idiot ima težke vedenjske težave in misli, da je strmenje zastrašujoče". Dejansko sploh ne bi mislil. Povedal bi na glas. Pa da vidimo, če imam prav ali pa se bo iz tega tihega strmenja kaj izcimilo.

Žena me je vprašala, če želim danes zvečer narediti večerjo. Nisem želel.

Namesto, da bi uporabil besede kot v celoti oblikovan odrasli človek, sem strmel v njo kolikor sem mogel.

Vprašala je ponovno, kot da je ne bi slišal. Zakričala je name. V roku 20 sekund je začela sumiti, da gre za nekakšno "finto". Močno sem se ugriznil v jezik, da se ne bi začel smejati.

"Kaj pri bogu? Lačna sem. Nimam časa za to!", je kričala. Zdaj sem že lahko okusil kri. Kako pri bogu Christianu Greyu uspeva? Sčasoma je moja žena popustila in odvihrala v kuhinjo, da bi nekaj na hitro pripravila.

Tako da, tehnično, ta strategija deluje, ampak deluje na enak način, kot takrat, kadar se otrok sredi trgovine meče po tleh. Prideš do rezultata, ki ga želiš, ampak za ceno tega izgledaš kot popolni kreten.

Še vedno je ona naredila večerjo, tako da gre točka Christianu Greyu.

Zaključek: ni bila vzburjena, ampak tudi nihče od naju ni bil lačen.

2. Uporaba denarja za izkazovanje dominantnosti

V 50 odtenkov teme je scena, kjer Ana potrebuje denar za nekaj (pozabil sem, kaj in ne bom se obremenjeval z iskanjem tega dela in če nimam prav, pač...).

Christian nekoga pokliče po telefonu in nakaže 25.000$ na njen račun. Ana kasneje donira denar kot znak moči, pri čemer spodbudi Christiana, da se obnaša, kot da je prvič videl nekoga darovati denar.

Preden nadaljujem, moram izpostaviti nekaj pomembnega za vse tiste, ki niste poročeni: enkrat, ko skleneš zavezo z drugo osebo, denar nasplošno preneha biti "tvoj denar".

Obstajata "najin denar" in "denar, ki sem ga naskrivaj porabil za nakup nove grafične kartice in upam, da žena ne bo pogledala na izpisek". Impulzivni nakupi morajo zdaj prečkati oviro slabe vesti in nadzora drugega živega bitja, ki ni mnenja, da je uživanje ramena en teden enakovreden najnovejšemu TV zaslonu.

Tako da; tukaj ni šanse, da nakažem kakršen koli znesek na ženin račun, saj ga v resnici le prenašam na drugi račun, ki ga tako ali tako oba uporabljava. Moral sem narediti nekaj drugega, da bi lahko demonstriral, da je denar seksi.

Ta priložnost se mi je ponudila takrat, ko nama je zmanjkalo mleka.

Ponavljam; samo, da smo si na jasnem, v tem primeru ne gre za količino denarja. Gre za dejanje za tem.

Na poti domov sva se ustavila v trgovini, da bi kupila mleko. Bil sem utrujen, zato nisem ugotovil, da je to priložnost – vse dokler nisva prišla do blagajne. Bil sem najbolj pripravljen.

Med tem ko je žena iz denarnice jemala kartico, sem naglo zaklical: "NE, BOM JAZ!" in na pult vrgel nekaj zmečkanih računov in kovanec. Blagajničarka me je pogledala, kot da sem zadet. Moja žena me je gledala, kot da sem zadet.

Na koncu je itak ona plačala za mleko (tako, kot bi to storila Ana). Prav tako sem pomotoma pozabil na kovanec, tako da sem bil na čisti izgubi.

Mleko pa je bilo dobro, kolikor je pač lahko.

Zaključek: moja žena, čeprav zmedena, nedvomno ni bila vzburjena.

3. Seksualna dominanca

V 50 odtenkov teme je scena, kjer Christian vstavi v Ano Ben Wa kroglice, preden se odpravita na fino zabavo, ki jo priredita njegova starša.

Ženo sem vprašal, če bi si želela v zadnjico vstaviti čep, preden greva na večerjo z mojimi starši in rekla mi je, naj od*****.

Zaključek: to jo je, dejansko, v trenutku odvrnilo.   

Naj povzamem, samo ena od teh taktik je delno delovala, da sem dosegel svoj cilj, in presenečen sem, da mi je uspela celo ena zmaga. Verjetno bi ponovno lahko uporabil le tisto taktiko s strmenjem. Delovala je, ampak ne ravno tako, kot bi morala. Nihče ne bi tega redno prenašal.

Če je bil cilj, da sem postal ženi bolj privlačen, sem pogrnil v vseh strategijah.

Žena me ni želela "naskočiti" na stranišču restavracije, med tem ko bi se moja starša spraševala, kje sva. Strmenje se ji je zdelo nadležno. In iskreno, mislim, da je glede tistega z mlekom še vedno zmedena.

Nič ni narobe s tem, da si bogat, odmaknjen, psihotičen milijonar z mejno motnjo osebnosti, ki uporablja svoj denar za to, da bi se povezal z drugimi ljudmi. Ampak si predstavljam, da bi me, če bi to počel več čas, žena zapustila in resnično je ne bi krivil."

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Znaki, ki pravijo, da sta s partnerjem seksualno odtujena! ali pa Kate Moss najnovejša žrtev hekerjev! Ukradli njene zelo intimne ...

Priporočamo tudi: Ronan Keating: Zakon mu je razpadel zaradi nezvestobe.