"Noseča sem, ampak ne s svojim možem" (iskrena izpoved Slovenke)

"Zelo sem šokirana in v dilemi, kaj naj storim. Več kot očitno je, da otroka svojemu možu ne morem podtakniti. Si ga pa neizmerno želim ..."

"Noseča sem, ampak ne s svojim možem" (iskrena izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 1. 2023

"Z možem sva se nekaj časa trudila za drugega otroka, vendar nama ni uspelo. Ker pri prvem nisva imela težav, je bil mož mnenja, da nama bo tudi v drugo uspelo po naravni poti, vendar nama ni več kot dve leti.

Po dveh letih poskušanja v prazno sem mu predlagala obisk zdravnika. On o tem ni želel slišati nič. Češ, da on pa se že ne bo vlačil pri zdravnikih, ker po njegovem ni on kriv, da ne zanosim.

Zaradi vsega skupaj sva se pričela kregati in sva se odmaknila drug od drugega. Že pol leta nisva imela spolnih odnosov. On velikokrat masturbira in se potolaži sam, mene ne upošteva.

Nekaj časa nazaj pa smo kolegi iz službe organizirali piknik, kjer se je tudi zgodilo.

Zapletla sem se z sodelavcem, poročenim, očetom enega otroka. Zelo mi je žal, ampak situacija je nanesla tako, da sva imela spolni odnos. [Nakar, op. a.] sem naredila test nosečnosti, ker mi zamuja perilo, in test je pozitiven.

Zelo sem šokirana in v dilemi, kaj naj storim. Več kot očitno je, da otroka svojemu možu ne morem podtakniti. Si ga pa neizmerno želim.

Vem da je edina opcija, da grem na splav, dokler je še čas. Vem, da sem p...ica, nikoli se do zdaj nisem zapletala z nikomer, tokrat sem se in očitno sem tako plodna, da sem zanosila takoj.

Sodelavcu ne mislim povedati, ker z njim nimam namena ostati. Itak pa je poročen in vprašanje, kako bi odreagiral.

Tako mi je hudo, ker bom morala narediti splav, ker v nasprotnem primeru bo štala. Na samohranilstvo pa tudi nisem pripravljena.

Vem da z možem ne bom zanosila, ker ima očitno on težave z plodnostjo. Zdravnika pa tudi ne bo hotel obiskati. Tako hudo mi je.

Ne upam mu priznati, ker se ne bi dobro končalo [za nikogar izmed udeleženih, op. a.].

Zaščite nimam, ker sva z možem delala na otroku, kondoma pa tudi nisva imela z sodelavcem pri sebi v trenutku dogajanja.

Itak pa se je zgodilo nenadoma, sploh nisva razmišljala. Iskrice so med nama švigale že prej, ko sva se vsak dan srečala na delovnem mestu, tudi sedaj je situacija podobna, vendar spolnih odnosov nimava.

Vem, da sva bila neodgovorna.

Niti ne upam pomisliti na to, da bi obema priznala. Moj mož bi najverjetneje znorel in z mano in sodelavcem obračunal. Velikokrat mi reče, da če izve, da ga varam, da je med nama brezkompromisno konec. Saj morda bi bilo po svoje bolje tako, ampak tukaj je tudi najin prvi otrok.

Nimam poguma, da bi spala z možem in mu v obraz lagala, da sem zanosila z njim.

Nikoli si nisem znala predstavljati, kako je, če se znajdeš v situaciji, v kateri sem se znašla sama. Edina rešitev zame in vse ostale je, da naredim splav. Tako bom prihranila trpljenje vsem skupaj.

Moža imam rada, ne znam si predstavljati, kako bi bilo, če greva dokončno narazen. Trenutno sem tako zmedena, da enostavno ne vem, kaj bi.

Kar precej časa sva že poročena, prvi otrok bo kmalu najstnik. Čas je že za drugega, ampak očitno nama ni namenjen.

Za sodelavca si pa tudi ne znam predstavljati, kako bi sprejel, če mu povem, da sem zanosila. Najverjetneje bi se odmaknil in me pustil samo."

Kaj bi pa nekomu, ki se je znašel v takšni situaciji, svetovala ti?

Zapis je bil objavljen na portalu med.over.net

Preberi še: "Seks z zaročencem me odbija, a zdaj je prepozno, da odpovem poroko" (izpoved bralke)

Priporočamo tudi: "Moj zmenek s tipom, ki sem ga spoznala na Tinderju, se je sprevrgel v nočno moro" (resnična zgodba)