Nocoj se vzburjajta z GRDIMI BESEDAMI, ki jih zasoplo šepetajta!

Veliko sodobnih parov se, medtem ko seksa, med seboj intenzivno pogovarja, pa ne ravno o vremenu. Rajcajo se z besedami, ki si jih zasoplo šepetajo.

Nocoj se vzburjajta z GRDIMI BESEDAMI, ki jih zasoplo šepetajta! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2017

Si v odnosu, v katerem vaju povezuje kup lepih stvari – oba imata rada dobro glasbo, dobre filme in dober seks. Zakaj ne bi poskusila še česa dobrega, kar vaju lahko dodatno poveže? Eee, recimo, da se med seksom obkladata z izrazi, ki niso ravno za vsaka ušesa, vroča besedica ali kakšen stavek bodo kemijo med vama pošteno podžgali.

1. Ko še jecljaš

Po mojih izkušnjah začneš kar tako, ko si enkrat zaželiš. Meni je ‘preklopilo’, da imajo besede svojo moč, ko sem gledala film, v katerem glavna junaka seksata večinoma po telefonu. Ni bilo pomembno, da se ne vidita, ampak da se slišita, vse drugo sta prepuščala domišljiji. To je razvnelo tudi mene in naslednjič sem se med poljubljanjem z ustnicami dotaknila ušes svojega fanta: “Reci mi nekaj pokvarjenega, da sem packa ...” Hudo, mene je vzburilo že dejstvo, da si to upam!

“Kaj?” je nehal z vsem, kar je počel. Očitno se njega moje seksi šepetanje ni tako dotaknilo. “Rekla sem, da mi reci, da sem nesramna in pokvarjena,” sem poskušala še enkrat, vendar je čar že izginil. Nikoli ne bom pozabila njegovega izraza na obrazu, ki je nihal med začudenostjo in pa niko. Na kaj takega sploh ni bil pripravljen, prehitela sem njegovo moškost, in čeprav ni bilo nič narobe, naenkrat tudi prav ni bilo. “Grh, aaa, mmm, misliš tako?” je končno piskajoč izdavil.

No, to je bil višek, mene je od smeha razneslo še isto sekundo, njega pa stotinko kasneje. Nisem se mu posmehovala, ampak res je bilo smešno, kot bi se pogovarjala z ministrantom, ne pa s svojim fantom. Dobro, da je imel veliko smisla za humor, saj se je smejal še bolj kot jaz, meni pa je ta dogodek ostal v spominu kot eden toplejših načinov spoznavanja spolnosti.

Ko sem premišljevala in se poskušala o tem pogovarjati s prijateljicami, me je doletelo presenečenje. Vse so se mi izmikale, zardevale, se hihitale, češ kaj me to briga, kot da jih sprašujem nekaj najbolj perverznega na svetu. Razen ene, s katero sva potem na široko predebatirali, kaj pomeni nekaj grdih besed med seksom.

2. Grdo govorjenje ni grdo!

Prva stvar, ki sva jo ugotovili, je bila, da se ljudje nočejo izpostavljati pri tako globoki temi, verjetno zato, ker se bojijo, da bi se osmešili. Priznajmo si, da je to hoja po robu, za katero rabiš nekaj izkušenj in primernega partnerja, s kate rim lahko v tem uživaš. Za nekoga so umazane besede spodbuda, druge odbijajo. Besede, kot so: “Prasica, nategni me, pofu... me tukaj in zdaj,” izven konteksta morda res ne zvenijo lepo, a če so pravilno umeščene v prostor in čas, lahko naredijo vajino strast še bolj noro!

Nasvet: ne ukvarjaj se s tem, kaj boš rekla. Ne tuhtaj! Preveč poglabljanja v izrazoslovje pokvari užitek, saj pozabiš, kaj si že hotela. Reci tisto, kar ti ugaja, kar čutiš, da je tvoje, da si ti.

3. Vsak ima svoj slog

Vsak ima svoj slog izražanja, med seksom pa sploh, zato lahko sama poskusiš, kaj ti je všeč. Obstaja veliko perverznih izrazov, ob katerih lahko uživaš. Moški se bolje odzivajo, če občudujoče govoriš o njihovih telesnih organih, kot na primer: “Kako je velik in trd; oh, kako močno ti stoji; ljubim ga med svojimi nogami,” in podobno. Ne izražaj se preveč klinično o njegovih organih, ker mu to pokvari užitek. Torej, reče se jajca in ne testisi.

Če ti je nerodno, najdi način, da se boš počutila sproščeno. S spotakljivim izražanjem lahko zapeljuješ že prek SMS-ov. Pošlji SMS z vsebino: “Komaj čakam, da te vidim in te dam dol, ne morem zdržati, potrebujem te,” in tvoj fant se bo na zmenku pojavil s trdo erekcijo.

Med seksom ga ni treba gledati v obraz in imeti občutek, da moraš deklamirati. Ima namreč ušesa, da mu lahko pohotno šepetaš, kaj ti ugaja. Sprehodi se z jezikom okoli njegovega popka in naj ti uide kakšna sočna pripomba - čisto sem že mokra, tako si seksi. Vključi ga v pogovor: “Ti je všeč, če se dotikam sebe in čakam, da mi ga boš dal noter? Tako sem vroča ... Reci mi, da imam najboljšo ...”

Ko se enkrat lahko spontano menita, sta na odlični poti, da vama takšne igrice prinesejo mnogo užitka in pomagajo ohranjati strast na visokem nivoju.

4. Okusi so različni

Nekaj je gotovo – govorjenje, ko si spolno vzburjena, veliko razkrije tako o tebi kot o človeku, s katerim si deliš slovar seksa. Včasih več, kot bi morda hotela vedeti. Prijateljica Mojca, s katero sva klepetali, je dolgo časa hodila s fantom, ki je neskončno užival v tem, da ji je tik pred orgazmom šepetal v uho: “To, to mi delaj, kako si dobra, ti pokvarjena, nesramna packa, prasi...”

Čeprav je s svojo logiko razumela, da on ne misli nič slabega, pa s svojimi čustvi ni mogla tako hitro razčistiti: “Kako mi lahko reče prasica in v tem uživa?” Ni ji šlo v račun, zato (in tudi zaradi drugih reči) sta se kasneje razšla, in povedala mi je, da si tega v svoji postelji ne želi nikoli več, ker se ji zdi preveč ponižujoče.

Po drugi strani vsi želimo ugajati partnerju, zato se velikokrat tudi prilagodimo. Če tvojemu fantu to ugaja, tebi pa je neprijetno, se o tem najprej pogovorita brez seksa ali najprej seksajta brez besed. Sčasoma mu lahko poveš, kaj bi rada slišala in kako, kdaj, kje. Lažje rečeno kot storjeno, pa vendar ...

Vedno obstaja možnost, da ti z nekom pač nikoli ne bo do tega. Moj zgoraj opisani polom s fantom je imel enkratno posledico – od tedaj naprej sva govorila samo še o stvareh, ki so bile prej prepovedana tema ali nama je bilo nerodno, potem pa so postale del vsakdanje prakse.

5. Praksa

Jasno je, da se nihče od nas ni rodil in pri desetih letih vedel vse o takšnih in drugačnih spolnih praksah, zato naj ti ne bo nerodno, ko začenjaš. Če ne gre drugače, si zapiši stavke, besede, izraze, ki so ti všeč, ki bi jih rada slišala ali komu rekla, potem pa jih ponavljaj. Tiho, na glas, pred ogledalom, v postelji, preden zaspiš. Skratka vadi, ponavljaj! Ko se boš prvič zaslišala reči: “Rada bi te celega polizala in potem dala dol,” bo verjetno res nenavadno, ko boš to izgovorila tridesetič, bo, kot bi kupovala kruh.

Zapomni si še nekaj – seksi govorjenje dela svoje med seksom, če pa je element presenečenja, deluje kot eksploziv. Kako? Tako da sta na zabavi, kjer klepeta s prijateljem o nogometu. Prideš mimo in se skloniš k njegovemu ušesu: “Kaj bi dala, da bi me zdajle polizal, saj veš, kje, samo ti to znaš ... Komaj čakam, da bova sama in da začutim tvoje seksi telo.”

Ni moškega, ki bi ob tem ostal mlahav. Pravzaprav je to lahko napeta predigra, ki ga bo napolnila s pričakovanjem in mu trgala zadrgo, dokler mu je ne boš odpela. Včasih ga lahko pokličeš po telefonu in v minutki z izbranimi stavki dosežeš, da mu bosta narasla tako ego kot penis, saj preostanek dneva ne bo mogel misliti na nič drugega kot nate. Še namig: moški trdijo, da ni toliko pomembno, kaj mu govoriš, ampak kako, s kakšnim glasom in tonom.

6. Zares in zahec

Zakaj je umazano govorjenje med seksom tako sproščajoče in tako vabljivo perverzno? Znanstveniki so ugotovili, da človekova potreba po tem, da bi bil ‘umazan’, izvira še iz otroštva.

Saj se spomniš, kako so te vedno podili, da si operi roke, da ne boš umazana, da se obriši okoli ust, ker si umazana in tako dalje? No, od teh stalnih opominov nam je po mnenju strokovnjakov ostala skušnjava, da bi radi bili umazani, zato to izzivamo s takšnim govorjenjem in smo radi prasci, packe, pokvarjenci, nemogoči perverzneži, pohotneži ... Ker radi delamo prepovedane stvari in ker je bilo biti umazan vedno prepovedano!

Če ti strokovna razlaga kaj olajša, odlično, sicer pa si sama gospodarica svojega telesa in načina razmišljanja, zato tudi sama najbolje veš, kaj ti je všeč. Gre za to, da lahko tako sprostiš svoje najbolj skrite nagibe, ki jih drugače mogoče ne moreš izživeti. To je lahko hkrati začetek in konec seksi zgodbe, v kateri naj bi predvsem uživala!

5 stavkov, ki vaju peljejo v nebesa:

 • “Naredila bom vse, kar si želiš.”
 • “Noro mi je, ko mi ga ...”
 • “Poskusiva danes drugače!”
 • “Ne morem se ti upreti.”
 • “Rad bi te slekel čisto počasi, ampak res čisto počasi ...”

5 stavkov, ki vaju ne peljejo nikamor:

 • “Povsod bi te poljubljala. Mislim, da mi gre to še najbolje na tvojem trebuhu.”
 • “Te lahko kličem mama?”
 • “Obožujem ženske, ki menijo, da so kondomi odveč!”
 • “Reci mi, da sem velik korenjak!”
 • “Oprosti, kaj si že rekel prej o prometni konici? Nikakor se ne morem spomniti.”

Kako pa reči ‘Ljubim te’?

 • 40 % fantov to izstreli.
 • 20 % jih ponovi za tabo.
 • 10 % jih načrtuje.
 • 30 % jih molči.

Katja Golob

Preberi še: "Seks z mlajšim je čudovit!" (iskrena izpoved) in Horoskop: Katerim znamenjem dolga razmerja niso pisana na kožo?

Priporočamo tudi: Močna sporočila 35-letne Slovenke vsem ženskam sveta

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri