"Njegova sperma je prav ogabnega okusa. Zakaj?" To je možen vzrok!

Pri Cosmopolitanu razbijamo tabuje in na vprašanja, povezana s seksom, odgovarjamo brez cenzure. Tokrat ste nam bralke poslale 7 najbolj perečih intimnih vprašanj, na katere smo našli odgovore.

"Njegova sperma je prav ogabnega okusa. Zakaj?" To je možen vzrok! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2021

Vprašanje št. 1: Njegova sperma je prav ogabnega okusa. Pri nekdanjih je bila povsem normalna, ko sem jo pogoltnila. Zakaj?

Ob tem vprašanju nehote dobim pred oči sliko spačene Samanthe iz Seksa v mestu, ko je pri enem od svojih ljubimcev naletela na to težavo.

Bilo je seveda komično, a revica je bila tako razočarana (brez felacije do konca pri njej pač ne gre), da ga je pred seksom peljala na večerjo, kjer je moral použiti nekaj, kar naj bi njegovo spermo naredilo okusnejšo.

No, Samantha že ve: načeloma sperma nima specifičnega vonja in okusa, a eno in drugo je povezano s tem, kaj fant je in pije nekaj ur pred seksom.

Slišala sem, da je pri moških, ki radi pijejo pivo, zelo verjetno, da ima tudi njegova sperma okus po – pivu! A brez skrbi, najbolj na njen okus in vonj vpliva tisto, kar moški zaužije v dnevu pred seksom in še posebej nekaj ur prej.

Poznavalke pravijo, da je zanesljivo najboljši okus sperme po ananasu.

Predlagam ti, da bo odslej vedno v tvojem hladilniku zaloga ananasovega kompota, ki naj ga poje v ogromnih količinah! (Upam, da ni alergičen nanj.) No, tudi banane priporočajo za izboljšanje okusa.

In še opozorilo: vegetarijanci imajo sicer res boljši okus sperme kot tisti, ki jedo meso, a sperma baje ne diši ravno kot pomladne rožice na sončnem travniku, če je tvoj moški velik oboževalec belušev. Sožalje!

Vprašanje št. 2: Običajno doživim orgazem med oralnim seksom, nikoli pa ne samo med spolnimi odnosi brez draženja ščegetavčka. Zelo si ga želim – imate kakšen recept zame?

To znamenito vprašanje mi postavljajo prijateljice in mnogo moških prijateljev, a opozoriti te moram, da je zanj očitno nemogoče dati recept, ki bi deloval 100 odstotno.

Verjetno si že slišala vse o točki G in o polemikah o njej. Po pravici povem: nobena stvar me ne razhudi toliko, kot to, da se še kje pojavi kdo, ki trdi, da vaginalni orgazem kot tak sploh ne obstaja. Tega ne smem niti slišati.

Seveda obstaja! Sodeč po tem, da je resnično veliko žensk, ki ga ne morejo doživeti, pa čeprav izpolnjujejo vse pogoje, kvečjemu verjamem v možnost, da točke G nekatere ženske enostavno – nimajo. Torej k receptu, kako dosežeš najbolj zaželeni veliki O na svetu – orgazem samo s penetracijo in brez neposrednega ali posrednega draženja ščegetavčka.

Poizkusi takole: bodi zgoraj, še najlažje bo na stolu, ko bodo tvoje trebušne mišice popolnoma sproščene in se lahko z rokami okleneš njegovega vratu, medtem ko ti on lahko draži bradavičke z usti. Samo ti kontroliraš ritem in kot prodiranja. Popolna sproščenost, močna vzburjenost, intimnost, strast, ravno prava trdota in trajanje ... To je to, vsa umetnost.

In še nekaj: ne obremenjuj se, če orgazma vseeno ne bo in ne bo, tudi jaz se nisem in verjamem, da me je zato nekega dne telo presenetilo in mi ga podarilo.

Počnita, kar koli vama ugaja, kateri koli orgazem že doživljaš, prav vseeno je! Šteje le tisto, da je občutek čudovit in da se po njem počutiš še bolj povezana s partnerjem.

Vprašanje št. 3: Včasih pri spolnem odnosu nisem dovolj vlažna. Je z menoj kaj narobe?

Pri vzburjenju se vagina začne vlažiti in proizvaja tekočino, ki je sestavljena iz vode, elektrolitov in proteinov – vse to se zgodi iz biološkega vzroka: omogoči spolnemu udu, da lažje prodre vanjo.

Kadar koli se iz katerega koli vzroka to ne zgodi, postane odnos boleč in celo nevaren. Ker pri seksu pride do trenja, ob tem pa se tanke stene vagine poškodujejo, postaneš veliko bolj občutljiva za spolno prenosljive bolezni – ob uporabi kondoma pa ta lahko tudi hitro zdrsne z njegovega orjaka.

Vsekakor nisi edina, ki ima to težavo, vzroki zanjo pa so lahko različni – zaradi jemanja antihistaminov ali kontracepcijskih tabletk in nekaterih drugih zdravil in najpogostejš ega vzroka – stresa.

Velika možnost je seveda tudi, da si preprosto premalo vzburjena oziroma sproščena. Prekratka predigra in takojšnja hoplacopla penetracija se pri mnogo ženskah ne konča ravno s poplavo v mednožju.

Moški (še vedno) radi pozabljajo, da žensko telo ni tako hitro pripravljeno na občevanje kot njihovo.

Predlagam, da ga malce za ušesa (lahko tudi dobesedno) in mu poveš, da boš precej bolj vlažna, če te bo do orgazma najprej popeljal z usti – še preden bo vate sploh vstopil.

Zagotovi mu, da je to najzanesljivejši način, da bo potem seks tekel kot po maslu.

Priporočam članek: Kako ga naučiš, da te bo znal zadovoljiti (samo sledi tem napotkom)

Vprašanje št. 4: Zakaj doživljam orgazem med spanjem? Ali to pomeni, da v budnem stanju nekaj ne delam prav?

V preteklosti so res obstajale teorije, da orgazmi v spanju pomenijo pomanjkanje seksa, a ne skrbi, mnogo študij iz prejšnjega stoletja jih je ovrglo. Orgazmi v spanju lahko izhajajo iz erotičnih sanj, ali pa sploh ne.

Nekatere sanje so celo na prvi pogled povezane s seksom, pa so v resnici nekaj povsem drugega: tvoje misli si lahko seks ‚izposodijo‘ zgolj kot simbol.

Leta 1986 je raziskovalka B. Wells odkrila, da 35 odstotkov študentk doživlja orgazem v spanju, medtem ko je študija A. Kinseya iz leta 1950 dokumentirala le 8 odstotkov orgazmov med mladimi od 18 do 24 let. Ali to pomeni, da so ženski orgazmi v spanju v porastu? Možno. Vzroki so lahko liberalnejša ženska seksualnost, ozaveščenost in pozitivni občutki o orgazmih med spanjem.

Zanimivo je tudi, da je seksolog Kinsey odkril, da so največ mokrih orgazmov doživeli moški v zgodnjih dvajsetih, medtem ko je pri ženskah najbolj ‚mokro‘obdobje v njihovih štiridesetih.

A če pomislimo, da tako moško kot žensko telo med spanjem dosega erekcijo oz. vlažnost od štirikrat do osemkrat na osem ur spanja, je še najbolj čudno to, da nam med spanjem ne pride večkrat …

Vprašanje št. 5: Ko sem malo v ‘rožicah’, sem veliko bolj vzburjena, a orgazma ne morem doživeti. Obstaja kakšen kompromis?

Skoraj vsem puncam je znan občutek po nekaj popitih kozarčkih alkohola: postanemo bolj sproščene, samozavestne, spogledljive in predvsem – več mislimo na seks.

A kot pri vseh drugih drogah tudi tu obstaja veliko temnejša stran tega nezdravega početja.

Kot da bi nas mati narava zaščitila pred tovrstnimi opojnimi razvadami, nam je za kazen, kadar popijemo kozarček preveč, vzela orgazme.

Točno, ne smemo pozabiti, da je alkohol navsezadnje tudi antidepresor, zato ti prekomerno zaužitje omrtviči živčne končiče in onemogoči, da kri pride v tvoje genitalije, do česar pa mora nujno priti, da lahko doživiš orgazem.

In če že sprašuješ, ali obstaja kakšen kompromis med pijačo in seksom, ti zagotavljam, da je enačba zelo preprosta: manj kot boš pila, boljši bo seks.

Vprašanje št. 6: Kaj se sploh zgodi s spermo, ko fant ejakulira v meni?

Torej, zanima te, kam gre tista žlička sperme, v kateri se skriva okoli 200 do 500 milijonov živahnih spermijev?

Delček sperme vpijejo vaginalne stene, nekaj najbolj vztrajnih spermijev odpotuje po jajcevodu, preostanek pa se zlije iz tebe približno 20 minut po koncu seksa.

Tista tekočina, ki si jo videla na hlačkah, je delno tudi vaginalni izloček, ki je spermo pospremil do izhoda.

Najhitreje jo izločiš, če greš po seksu na malo potrebo; takrat s pritiskanjem vaginalnih mišic poleg urina izločiš tudi spermo.

Če pa boš ostala v horizontalnem položaju in sladko zaspala, potem ko je tvoj junak izbrizgal svoja semenčeca vate, bo tista žlička ostala v tebi in jo bo tvoje telo vsrkalo med spanjem.

Tudi kadar se to zgodi - brez skrbi - stranskih učinkov ni.

Vprašanje št. 7: Vaše nasvete o seksu rada testiram. Težava je, da včasih partner ni prav nič navdušen, kaj šele blažen, kot obljubljate, da bo.

Najbolj zanimivo vprašanje za konec. Včasih manj izkušene bralke napačno sklepajo, da so recepti od izkušenih ljudi nekaj univerzalnega, kar potem velja za vse tipe moških in žensk in za vsakršne okoliščine.

Imajo jih za nekaj svetega, pri tem pa pozabljajo na zares najbolj sveto stvar, ki jo morda še premalo poudarjamo: čustvena povezanost med partnerjema.

Če med vama ni pristne čustvene povezanosti, ki si jo predvsem zunaj postelje izkazujeta z objemi, poljubi in dotiki, bo tudi seks kmalu postal mlačen.

Moški ljubijo spontanost, intimnost in šele ob tem pridejo do izraza seksualne veščine, s katerimi ga boš spravljala ob pamet – in obratno.

Dober seks je zmes čustvenega poželenja in intimnosti, intelektualne iskrice in ustvarjalnosti, čutnega užitka in fizičnega vzburjenja.

Torej, ko boš moškemu med seksom pokukala v njegovo glavo in spodbudila njegove možgane, se ne pozabi zraven dotakniti še njegovega srca.

Besedilo: Marta Lamovšek

Preberi še: Zakaj seks včasih boli? Možni vzroki + kako si lahko pomagaš ali pa Novi VROČI seksualni TRIKI, od katerih bo tvoj dragi kar kričal od zadovoljstva!