Njegova igra ustrahovanja

Če te partner ustrahuje, da si bo storil nekaj slabega, ko ga boš zapustila, ne nasedi njegovi igrici. Pomisli nase, na svoja čustva in svojo prihodnost.

13. 10. 2010

Kako zapusti posesivnega partnerja, ki te čustveno izsiljuje?

Čustvena manipulacija

Ne bodi zaskrbljena zanj in za njegova čustva. On igra svojo igro in verjemi, da je njegova taktika skrbno premišljena. Pomisli nase in na škodo, ki jo vsako sekundo, ko ostajaš v razmerju, delaš sebi.

Svoboda je samo tvoja

Če boš dovolila, da te partner zadržuje v razmerju, ne boš storila nič drugega, kot ugodila njemu in pozabila na svobodo, ki ti pripada. Ne dopusti, da kdo prevzame nadzor nad tvojim življenjem.

Čustvenega nasilja ne skrivaj

Če te partner, ki bi ga rada zapustila, čustveno izsiljuje, tega ne skrivaj pred svetom, ampak se zaupaj ljudem, ki vaju poznajo.

Poišči mu pomoč

Če te zares skrbi zanj in si prepričana, da bi ob tvojem odhodu lahko storil kakšno neumnost, je največ kar lahko storiš, da težavo zaupaš nekomu, ki bo lahko stal ob strani njemu, ko boš ti odšla iz njegovega sveta.

Direkten udarec ga bo streznil

Bodi odločna in direktna. Fantu povej, da ga zapuščaš in da tokrat misliš resno, predvsem pa, da je tvoja odločitev dokončna. Poskusi zaključiti razmerje brez nepotrebnih prepirov, če pa ne gre drugače, boš morala odločno oditi tudi na neprijeten način.

Nikoli več se ne vračaj

Bodi močna in se sooči s svojimi čustvi. Verjetno ti ne bo vseeno in prišli bodo trenutki, ko te bodo preplavila močna čustva in spomini na prelepe trenutke, ki si jih delila z njim, a se ne vračaj, če si se zares odločila, da si boš uredila življenje brez njega. Nikar ne podlegaj lepim besedam, da bo ob tvojem povratku vse drugače. Ker ne bo!