Ni ne mlada in ne lepa, a sta popoln par!

Zakaj nas tako zelo zanimajo ljubezenske zgodbe drugih ljudi? Malo zato, ker nas po (družabni) naturi enostavno zanimajo drugi ljudje, malo pa tudi zato, ker se je iz ljubezenskih zgodb drugih mogoče veliko naučiti in ljubezen kot tako bolje razumeti.

31. 5. 2012

Sicer pa ... beri dalje ;)

Lepe, pametne in uspešne, a samske?

Ameriška pisateljica Tracy McMillan, avtorica knjige Why You're Not Married (Zakaj niste poročeni), se je lotila kraljevega para in analizirala, zakaj sta tako zelo srečna. Zanimalo jo je, zakaj so lepe, pametne in uspešne ženske, kot je bila na primer Charlesova prva žena lady Diana, samske.

Kaj ni nenavadno, da je bil Charles v zakonu s princeso Diano nesrečen, čeprav je bila mlada in lepa?

Svojo srečo je našel ob Camilli, s katero sta popoln par. Poleg tega sta dolga leta čakala, da sta lahko svojo ljubezen začela uživati ...

Ljubezen izbira s srcem, ne z očmi!

"Zdelo se je, kot da so člani kraljeve družine šli v trgovino in 'kupili' ženo za princa Charlesa. Diana je bila kot objekt, kot bi kupovali kavč," pravi McMillanova. In kakorkoli je bil ta 'kavč' lep in udoben, za Charlesa ni bil pravi in preostalo pohištvo tudi ne.

Camillo so nekoč označili za rotvajler ljubico bodočega kralja. Vendar Diana ni bila Camilla, bili sta si povsem različni. Camilla je očitno zelo udobna in mehka, kakršen kavč mora biti. Ne dramatizira in je potrpežljiva. Vse to, kar Diana očitno ni bila, čeprav je imela tisti sramežljivi pogled.

"Pri Camilli je jasno, da jo je Charles izbiral s srcem," je prepričana pisateljica.

"In kadar je srce v igri, leta niso ovira ..."

Prava ljubezen nikoli ne umre

Tudi po 20 letih ljubezen ni umrla, pa čeprav sta bila oba poročena in sta imela otroke.

"Ko gre za pravo ljubezen, to ni kot kozarec vode, ki ga popiješ in ga ni več. Je bolj kot pomlad, ki vedno znova prihaja."

Charles in Camilla sta se spoznala leta 1970 na tekmi pola. Oba sta še danes zaljubljena v konje, in to je samo ena od njunih skupnih strasti.

"Moja prababica naj bi bila ljubica tvojega prapradedka," je bojda Camilla dejala Charlesu. To je bila Alice Keppel, ki je postala ljubica Edwarda VII. Med njima je bilo kar 26 let razlike. Kralj je bil zelo muhast in njegovo razpoloženje je pogosto nihalo. Alice pa je bila tista, ki ga je vedno znala spraviti v dobro voljo. In ko je bil kralj na smrtni postelji, je kraljica Alexandra dovolila, da ga je Alice obiskala.

Očitno govorita isti jezik!

Očitno je Camilla kar nekaj značilnosti podedovala po svoji prababici.

Charlesu je v veliko oporo, zato se on pogosto k njej zateče po nasvet. Oba imata rada podeželsko življenje, biokmetijstvo, Škotsko in opero. Ampak Camilla je tudi zelo diskretna. Ko je s Charlesom pred 40 leti začela razmerje, o tem ni govorila niti z najboljšimi prijateljicami. Emma Soames, vnukinja Winstona Churchilla, ki je opazovala zaljubljenca v Clarence housu, je dejala, da je njuno razmerje zelo udobno in da se čuti kemija, ki vlada med njima.

"Kadar sta skupaj, vidno žarita, očitno je, da govorita isti jezik. Poroka med Charlesom in Diano je bila do neke mere dogovorjena, oba sta igrala vlogo, ki so jo jima dodelili. Charles je opravil svojo dolžnost, a Diana žal ni mogla storiti prav ničesar, da bi preprečila globoko vez, ki je obstajala in še obstaja med njim in Camillo. In njeno orožje je vsekakor bila tudi potrpežljivost."

Vsekakor zanimiva analiza nekega razmerja, ni kaj ;)