Neverjetno! Poglej, kako hitro se zaljubi tvoje telo

Kemija med dvema človekoma je zate tema, o kateri z največjim veseljem razpredaš s prijateljicami – za znanstvenike pa je zaljubljenost zanimiv predmet raziskovanja. Tukaj je njihova presenetljiva ugotovitev, kako hitro se v resnici zaljubiš.

Neverjetno! Poglej, kako hitro se zaljubi tvoje telo (foto: Unsplash.com/Neonbrand) Unsplash.com/Neonbrand
19. 5. 2018

Večina ljudi je prepričana, da se zaljubimo skozi dlje časa trajajoč proces. To mogoče drži na psihični ravni, na telesni pa prav gotovo ne.

Kako hitro se v resnici zaljubiš?

Za sprostitev kemične snovi, ki te spravi v zaljubljeno stanje, je potrebna le ena petdesetinka sekunde.

To je čas, v katerem:

  • Poči zamašek s steklenice penine.
  • Se zabliska strela.
  • Pomežikneš z očmi.

Zanimivo kajne? :)

NUJNO preveri še, katere so 3 vrste ljubezni na naši življenjski poti!

Si doživela že vse tri?

Psihologi trdijo, da se vsak človek resnično zaljubi zgolj trikrat v življenju. Pomembno je doživeti vse tri ljubezni, katere opisuje Bright Side. In vsaka od teh izkušenj je na svoj način pomembna ali celo nujna.

1. Pravljična ljubezen

Pogosto se prvič zaljubimo še zelo mladi. Prevevajo nas podobni občutki kot v pravljicah. Takšno ljubezen idealiziramo in verjamemo, da je prišla za vse življenje.

2. Zapletena ljubezen

Druga vrsta ljubezni, ki jo v življenju izkusimo, je najbolj zapletena. Prepričani smo, da smo se iz preteklih izkušenj dovolj naučili, poskrbimo za izbor popolnoma drugačnega tipa partnerja od prejšnjega. Tako vsaj mislimo.

3. Zrela ljubezen

Tretja vrsta ljubezni pa se v našem življenju pojavi po tem, ko smo že obupali nad čakanjem na gospoda Pravega. Ni potrebno, da je vse popolno. Gre za pristen odnos, ki ga zaznamuje občutek izredne lahkotnosti. Gre za nekaj, kar z besedami težko opišemo.

Preberi še: "Nisem se zasvojila z drogo, sem bila pa zasvojena z njim" (resnična izpoved o tem, kako je, če ljubiš 'bad guyja")

Priporočamo tudi: Ali veš, zakaj sploh ljudje seksamo?