(Ne)varna cona internetnih ljubezni

Po elektronski pošti sem mu priznala svojo ljubezen ... in on se ne odziva. Kaj zdaj?

6. 9. 2008

"Pred dobrim letom dni sem po internetu spoznala moškega. Na prvem zmenku me ni ravno očaral, ker sem imela občutek, da išče le avanturo. Zatorej se nisem več hotela srečati z njim in sem večkrat zavrnila povabila na vnovične zmenke. Toda ni se pustil odgnati in pred kratkim sva se srečala še drugič. Od takratnega zmenka sva počela skupaj že kar nekaj stvari in se tudi bolj zbližala.

No ja, kar naenkrat sem začutila metuljčke v želodcu, samo da sem ga zagledala. Milo rečeno – zaljubila sem se vanj. Ker si mu nisem upala povedati v obraz, sem svoja čustva izlila v elektronskem pismu. Seveda v upanju, da tudi on kaj čuti do mene in želi poskusiti s partnerskim odnosom. Toda od njega ne duha ne sluha. Bila sem zelo razočarana in mislila sem si, da se mi sploh ne bo več oglasil. Nato me je mesec dni pozneje poklical in me povabil na kosilo.

Povabila sem se zelo razveselila, v upanju, da bo končno povedal kaj o svojih čustvih do mene. Toda zdelo se je, kot da sploh ni prebral mojega pisma, v katerem sem mu tako pogumno izlila svojo dušo. Bila sem le še bolj prizadeta in negotova. Zdaj ne vem, kako naj se sploh obnašam. Videvava se sicer dokaj redno, toda še vedno se mi zdi, da se mu niti ne sanja o mojih čustvih. Ali naj mu še enkrat direktno povem, da ga ljubim? Ali naj ga raje poskusim pozabiti? Prosim, svetujte mi." Vika, Brežice

Prednosti in pasti e-zmenkarij

Internetno spoznavanje in zbliževanje ima veliko prednosti. Toda na žalost tudi odločilno slabost – od osebe se lahko vedno znova tudi oddaljimo in se tako nekako izognemo 'tveganju' pristne bližine.

A kaj to pomeni v primeru Vike?

Prijatelju je pisala 'varna' elektronska sporočila, on pa se je lahko odločil, da se ji ne bo javil kar nekaj časa in se tako umaknil na 'varno'. Viki so ostale le domneve.

Mogoče je njen prijatelj sramežljiv in si ne upa z njo spregovoriti o tej temi. Mogoče povsem zavedno ignorira njeno sporočilo, ker ni prepričan o svojih čustvih do nje, želi le prijateljstvo in bi jo s svojo zavrnitvijo le prizadel. Lahko pa vzrok tiči v tem, da je njen prvi vtis o njem ni prevaral in je res naletela na nekoga, ki išče le avanturo, ne pa tudi resne zveze.

Pomaga le eno.

Vsekakor mora ven iz 'varne elektronske internetne cone' in si upati skočiti v pravi svet partnerskih odnosov. Posluša naj srce in prijatelju povsem odkrito prizna, kaj čuti do njega. Prosi naj ga, naj bo iskren – zlasti če ji ne more vračati čustev. Če se bo izogibal odgovoru, se mora vprašati, ali gre za zvezo, ki ji je sploh lahko po godu. Ali pa ne bi raje naredila jasen rez in se odtrgala od tega moškega. Le tako bo lahko prosta za pravi partnerski odnos. Odnos, ki ji bo dajal, kar si res želi in potrebuje.

Vir: Lisa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri