Nedorečeno naj ostane nedorečeno

Za življenjske odločitve ljudje včasih potrebujemo čas za premislek, zato je povsem normalno, da vajine nedorečene težave nekaj časa obvisijo v zraku.

9. 6. 2009

Ko ugotoviš, da so različna mnenja, ki jih imata s partnerjem, prestopila mejo in postala glavni razlog za ponavljajoče se prepire, si verjetno misliš, da je skrajni čas, da se razideta. Pa je res tako?

Zavestno nad prepire

Če ugotovita, da se imata rada, pa kljub temu zaradi različnih stališč med vama prihaja do prepirov, sklenita naslednji dogovor: Priznajta si, da so vajini pogledi pri določenih stvareh različni in to upoštevajta preden se ponovno spreta.

Nauk: Ohranita odkrit odnos, dopustita si razmišljanje z lastno glavo in posledično občasna nestrinjanja.

Cenita preteklost

Bolj kot nestrinjanje naj vama bo pomembno dejstvo, da sta skupaj doživela že marsikatero dogodivščino, rešila že marsikateri problem in prebrodila tudi težke življenjske preizkušnje … Zakaj torej ne bi bila sposobna reševati tudi novih težav?

Nauk: Ne zavrzita vseh lepih skupnih trenutkov zaradi enega samega nasprotja.

Naj bo čas zdravilo

Sprejmita drug drugega z vsemi napakami in verjemita v to, da bo eden od vaju slej ko napako poskušal odpraviti. Včasih je namreč potreben čas, da človek spozna, kaj je dobro in kaj ne.

Nauk: Najbolje je, da se o težavah nekaj časa ne pogovarjata in s tem omogočita, da se rešitve pojavijo same od sebe.

Verjemita, da se v pravem trenutku vedno pokaže prava rešitev. Zato je najbolje, da včasih kakšna stvar ostane nedorečena!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri