Nasveti ob prekinitvi zveze

To je oseba, s katero si delila vsako podrobnost svojega življenja (Videla si luštnega kužija! V tvojem sendviču je bilo premalo majoneze!). Razumemo, da je težko pretrgati vezi, in zaradi družbenih medijev je vse skupaj le še težje. Toda popolna prekinitev ti resnično pomaga, da hitreje zaceliš svoje rane. Naslednji koraki ti bodo pomagali, da boš šla lažje naprej.

4. 4. 2013

Izgubi njegovo številko

Izbriši njegovo telefonsko številko iz telefona ali naloži aplikacijo, kot je Dignity, ki začasno odstrani izbrane podatke iz telefonskega imenika tvojega telefona (obstaja možnost, da jih pozneje vrneš, torej niso povsem izgubljeni).

Pokliči pomoč

V vseh okoliščinah po prekinitvi, kjer bo veliko alkohola, svoj telefon že na začetku zabave daj v varstvo zaupni prijateljici. Če te še vedno mika, da bi ga poklicala, pomisli, kako bedno bi se počutila, če ne bi sprejel tvojega klica. Ni hujšega.

Odstrani ga s seznama prijateljev

Preprosto ne moreš iti naprej po svoji poti, dokler je tvoja domača stran zasuta z njegovimi objavami in Instagram fotkami. Če sta se razšla na prijateljski osnovi, mu napiši sporočilo: "Želim si, da veš, da te nisem odstranila s seznama prijateljev, ker bi bila hudobna; preprosto me spomini nate ta hip preveč bolijo. Upam, da nekega dne ne bo več tako." Kar te pripelje do naslednje točke ...

Daj si prostor

Ja, možno je biti prijateljica z bivšim, ko sta oba že okrevala. Vendar si morata dati čas za žalovanje. Obnašaj se, kakor da bi imela gripo, in sprejmi, da bo nekaj časa bolelo. Zato si dovoli, da boš sedela v temi in jokala, vendar se zavedaj, da se bo vse skupaj enkrat izboljšalo – in takrat sploh ne boš mogla razumeti, kako ti je bilo lahko zaradi njega tako hudo.

Besedilo: Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri