"Ostani samska, dokler ne najdeš nekoga, ki ljubezen jemlje resno" (iskren zapis bralke, ki je našla ljubezen)

"Nikoli ne bo idealno in ravno to je čar. Takrat, ko ni vse popolno, moramo ljubezen do drugega najti v sebi," je zapisala. 

"Ostani samska, dokler ne najdeš nekoga, ki ljubezen jemlje resno" (iskren zapis bralke, ki je našla ljubezen) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 10. 2020

Izjemno pomembno v vsakem razmerju je, da se partnerja zavedata  svojih odgovornosti.

Odnosi so težavni, predvsem pa zahtevajo veliko dela. Ostati v trdnem razmerju, kjer sta oba partnerja srečna, ni mačji kašelj.

"A to je težko doseči!" pravi naša bralka. "Ljudje se premalo zavedamo, da ljubezen ni Disneyjeva pravljica s srečnim koncem, ampak predvsem odnos dveh ljudi, ki sta v njem pripravljena vztrajati!

Če je samo ena stran pripravljena na delo, to ne vodi nikamor.  Zato je najbolj pomembno, da si ženska najde partnerja, ki to razume. Nekoga, ki se zaveda, da ne bo nič padlo z neba in da je za dober odnos potrebno veliko narediti. 

Oba se morata zavedati, da ne bo vedno lepo. Ko začetno obdobje medenih tednov popusti, je na vrsti resničnost. Lahko smo še tako zaljubljeni, slej ko prej nas bo v razmerju nekaj prizadelo. 

Pa ne samo to. Tudi življenjske preizkušnje terjajo svoj davek. To so stvari, na katere največkrat nimamo vpliva in tisti partner, ki to razume, je zlata vreden. 

Prišli bodo tudi dnevi, ko se nikakor ne bosta razumela. Dnevi, ko boš občutila veliko bolečine, pa tudi razočaranj. Dnevi, ko bo seks totalno zanič.

Velikokrat ti bo partner načenjal živce in ti jih boš - verjemi - ničkolikokrat nečela njemu. A na koncu dneva bo vredno, ker takšna razmerja pač so. Nikoli ne bo idealno in ravno to je čar. Takrat, ko ni vse popolno, moramo ljubezen do drugega najti v sebi.

Pripravljena se morata biti učiti, prilagajati, poslušati in drug drugemu reči 'oprosti!'. 

Drugače nima smisla. Vse preveč razmerij in zakonov razpade zato, ker se eden od partnerjev (ali celo oba) ni pripravljen potruditi. Ko nastopijo prve težave, je vse narobe zato, ker ni več popolno. 

Žal je tako, da nobeno razmerje ne bo popolno brez truda. Zatorej, če nisi pripravljena na delo, se v razmerje ne spuščaj. In če še nisi našla nekoga, ki ljubezen jemlje resno, je bolje, da si samska!"

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Načrtuj že danes! Imamo IDEJO za najbolj romantičen dan žena

Priporočamo tudi: Razmerje, v katerem je med partnerjema TOLIKO let razlike, bo (zelo verjetno) VEČNO trajalo