Naslednjič po seksu obvezno spijta kozarec VODE!

Ne samo poleti, ko ti je vroče in se potiš, ali ko si bolna … Tudi med fizično aktivnostjo je potrebno vnašati dovolj vode v telo in sem štejemo tudi vse aktivnosti med rjuhami, seveda. ;) 

Naslednjič po seksu obvezno spijta kozarec VODE! (foto: Profimedia) Profimedia
20. 5. 2018

Pogosto, ko govorimo o dehidraciji, zanemarimo spolno aktivnost, pri kateri lahko izgubimo precej vode. Pozabljamo, da je tudi seks intenzivna fizična aktivnost – in to še kako utrujajoča.

Študija je namreč pokazala, da imata zgolj dve petini ljudi navado po seksu spiti kozarec vode.

Če torej upoštevamo, da med seksom izgubimo precejšnjo količino vode (nekje toliko, kot med 30 minutnim tekom), se lahko kaj hitro zgodi, da pride do blage dehidracije.

"Potenje, oblivanje vročice in primanjkovanje sape so znaki, da se je utrip srca povišal in da se telo na seks odziva enako kot na druge kardio vadbe," je povedal strokovnjak dr. John Leiper.

Če te torej po seksu pogosto začne boleti glava, se ti vrti in si omotična, je možen vzrok ravno izguba vode, ki je (še) nisi nadomestila.

Prav tako imej v mislih, da dehidracija zavira proizvodnjo hormonov, kar lahko zmanjša libido pri moških in sposobnost vlaženja pri ženskah. Zato poskrbi, da imata na nočni omarici vedno pripravljen kozarec vode.

Na tak način se boš izognila neprijetnemu glavobolu in vajina akcija (ali pa zgolj crkljanje) se lahko nadaljuje! ;)

Preberi še: Ko bosta spremenila to, bo vajin seks še BOLJŠI ali pa Ali veš, zakaj sploh ljudje seksamo?

Priporočamo tudi: "Nisem se zasvojila z drogo, sem bila pa zasvojena z njim" (resnična izpoved o tem, kako je, če ljubiš 'bad guyja")