Napake, ki lahko uničijo razmerje

Če v svojem obnašanju prepoznaš katero od napak, ki jih opisujemo v tem prispevku, se zamisli in jo poskusi čim prej odpraviti!

16. 1. 2009

Napaka št. 1:

Partner me bo osrečil

Mnogo žensk verjame, da bodo svojo srečo našle v objemu moškega. Žal, pa to ne deluje, kajti dejstvo je, da moraš biti najprej srečna sama s seboj, šele nato boš lahko svojo srečo s partnerjem nadgrajevala.

Nauk: Ne pričakuj od partnerja, da bo v tvoje življenje prinesel srečo.

Napaka št. 2:

Lahko spremenim sebe ali njega

Nikoli se ne poskušaj spremeniti samo zato, da bi ugajala partnerju, enako velja zanj. Ne pričakuj, da se bo s časom spremenil samo zato, ker te ljubi, ali celo z namenom, da bi ga ti imela še raje.

Nauk: Sprejmita in ljubita drug drugega z vsemi dobrimi in slabimi navadami.

Napaka št. 3:

Nisem dovolj dobra zanj

Besede kot 'nisem dovolj dobra zate' ali 'ti si predober zame' nakazujejo na tvojo izredno nizko raven samozavesti. Zato spoštuj sebe in verjemi, da si zanj odlična!

Nauk: Vsak človek ima veliko dobrih lastnosti, tudi ti si med njimi.

Napaka št. 4:

Po vsem tem času bi lahko vedel, kaj mislim

Če si mislila, da bo tvoj fant skočil s kavča, ko mu boš namignila, da potrebuješ pomoč, se motiš! Nikar ne pričakuj, da ti bo bral misli. Moški potrebuje natančna navodila in če jih bo dobil, ti bo z veseljem pomagal.

Nauk: Komunikacija s partnerjem mora biti odkrita, natančna in predvsem direktna.

Napaka št. 5:

Pa kaj, če mu dajem občutek, da je zguba

Če partnerja spoštuješ, mu ne boš nikoli rekla, da je manj vreden kot ti ali podcenjevala njegovih dobrih lastnosti in poudarjala le tisto, kar te na njemu moti.

Nauk: Vsakega človeka je treba pohvaliti, ko si to zasluži.

Napaka št. 6:

Prisilila ga bom v to, kar je zanj dobro

Spoštuj partnerjeve želje in ga nikar ne poskušaj prisiliti v nekaj, kar mu ni všeč. Prepričati človeka v nekaj, kar je sicer dobro zanj, a on s tem ne soglaša, je nekaj najslabšega. Postavi se v njegov položaj in pomisli, kako bi bilo tebi, če bi te nekdo silil v nekaj, kar ti ni všeč.

Nauk: Spoštuj partnerjeve želje kot da bi bile tvoje.