“Najin seks je v zadnjem času izgubil zadnjo trohico čara”

Pogovorite se s partnerjem in si priborite pravico, da počnete vse, kar si zaželita srce in telo.

“Najin seks je v zadnjem času izgubil zadnjo trohico čara” (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2017

“Začelo se je noro in po seksu se mi je od užitkov kar vrtelo v glavi. Mislila sem, da se ne bom nikoli naveličala njegovega ljubkovanja,” je začela odkrivati svoj problem Marija, stara 27 let.

“Po dveh letih pa mi je dolgčas za umret. Kako naj načnem problem, ne da bi ga prizadela? Ne želim namreč, da bi si mislil, da je v postelji zanič, saj vem, kako so moški občutljivi za to temo.”

Marija je pravilno začutila delikatnost položaja. Kakršnakoli kritika posteljnih sposobnosti lahko hudo rani moški ego in ustvari nepremostljiv prepad. Zato se je treba pogovora nujno lotiti z veliko takta.

Dodatna ovira pri reševanju tovrstnega problema je, da se o seksu težko pogovarjamo. Največkrat zato, ker težko razkrijemo najintimnejša hrepenenja, ki so nemalokrat povezana še z večjimi ali manjšimi frustracijami.

Priti z besedo na dan je zapleteno, četudi smo si s partnerjem zelo blizu. Običajno reagiramo napačno, kajti raje molčimo in kar upamo, da bo nezadovoljstvo čudežno izginilo.

A čeprav ni lahko, moramo v svoje dobro poiskati način, kako načeti neprijetno temo, ki nas muči, pa če je še tako težko najti pravo pot za pogovor.

Cosmopolitan je poiskal možnosti za rešitev štirih najpogostejših težav, ki se sčasoma pojavijo v intimni zvezi.

1 Zakoreninjena rutina

“Najin seks je izgubil zadnjo trohico čara,” je potožila 25-letna Maja. “Običajno se zgodi pred televizijskim zaslonom med gledanjem akcijskega ali s seksom prepojenega filma. Fant postane nestrpen in po ustaljenem ‘urniku’ opraviva brez kakršnihkoli odstopanj. Skratka, najino intimno življenje je postalo predvidljivo kot jutranja rutina pred odhodom v službo.”

Ko pridete do točke, da čutite enako ali podobno kot Maja, vedite, da je skrajni čas za pogovor.

Lotiti se ga morate seveda tako, da vaš izbranec ne bo dobil občutka, da je slab ljubimec ali da ga mislite odsloviti. Potrpežljivo počakajte na primeren trenutek in temo načnite v sproščenem ozračju. Spomnite ga na kakšno podrobnost iz postelje, ki vam je bila zelo všeč, potem pa predlagajte, da poskusita kaj drznejšega.

Na primer:

“Danes sem premišljevala, s čim bi te lahko presenetila za kosilo. Medtem ko sem pripravljala polivko za kumarično solato, sem se zasanjala in si predstavljala, da si se mi približal od zadaj, me objel, začel poljubljati po vratu in noro sva se ljubila na kuhinjskem pultu, mizi, stolu, povsod.”

Za kosilo naj bo seveda kumarična solata s polivko, ki ga bo asociirala na vašo fantazijsko sliko.

Vsakič ko bo segel v skledo, se bo prebudila v njem in kosilo se lahko zavleče dalj kot ponavadi … S tem boste naredili prvi korak k razbitju monotonosti. Razgibanost lahko sprožite tudi z izzivom, češ, kaj ko bi poslej začela seksualno igro vselej na drugem kraju. V kopalnici, na hodniku, na tleh … Prva ideja naj bo vaša, potem prepustite pobudo njemu.

Presenečeni boste, kako bo vaš pristop v njem kot s pritiskom na gumb sprožil domišljijo in zamisli mu bodo prihajale druga za drugo. Na koncu bo v njem ustvaril celo občutek, da je vse skupaj njegova “pogruntavščina” in njegov ego bo celo zrasel, namesto da bi bil ranjen.

2 Neusklajenost libida

“Seveda uživam v seksu, a mi ni do njega vsak dan ali celo večkrat na dan, kot je njemu. Včasih sem tudi preutrujena za tovrstno igro,” je tuhtala 24-letna Stanka.

“Zaradi tega imam slabo vest, zdi se mi, da ga prikrajšam za užitke. Hkrati se mu lahko porodi napačen občutek, da ga imam manj rada kot on mene.” Velikokrat so seksualni apetiti drugačni in jih je treba uskladiti.

Če se vaše želje glede pogostnosti zelo razlikujejo, je potreben kompromis. Dialog spet začnite v sproščenem, neobremenjenem trenutku, recimo, med vožnjo v službo.

Za iztočnico je lahko vaše priznanje, da ste bili zadnjič preveč utrujeni in vam je ostal občutek, da niste dali vsega od sebe. Potem mimogrede navrzite, da bi lahko povezala seks z masažo.

Ko se vam bo zvečer približal, ga spomnite na jutranji pogovor in mu pomolite pod nos dišeče olje (priporočamo metino). Masaže se najprej lotite sami in si zanjo vzemite čas, potem se prepustite njegovim rokam.

Največkrat vas bo masaža umirila in oba bosta zaspala s prijetnim občutkom. Lahko pa se zgodi, da se v vas zaradi sproščenosti – čeprav veljate za seksualno ”šibkejšega” partnerja – prebudi želja po intimnosti. V tem primeru mu boste spontano padli v objem in seks vam ne bo odveč. Poglejmo še nasprotni primer.

Predpostavimo, da je ženska tista, ki si želi pogostejših stikov.

Poskusite z zapeljevanjem, ki naj vzbudi željo pri njem, lahko pa predlagate tudi sistem, po katerem si tedensko izmenjujeta vlogo pobudnika. Tako bosta oba izmenično narekovala tempo in vsak od vaju bo prišel na svoj račun.

3 Neizživljene fantazije

“Močno sem si želela, da bi me Marjan včasih zvezal in udaril po zadnjici,” so bile besede 26-letne Karmen, “vendar nisem imela niti najmanjše ideje, kako naj mu to predlagam, da me ne bi imel za pokvarjeno sadomazohistko.”

Neizživljene fantazije so lahko velika frustracija. S partnerjem je sanjarije težko deliti, ker se večina ljudi boji zavrnitve ali celo posmeha.

Toda obstajajo načini razkritja skritih želja z minimalnim tveganjem, da boste napačno razumljene. Tokrat se lahko pogovora lotite tudi v postelji.

Po seksu med sproščenim lenarjenjem med rjuhami se kar naenkrat spomnite na sodelavko iz službe, ki vam je povedala o takšnem in takšnem (opišite seveda svojo željo) seksualnem užitku.

Na glas se sprašujte, ali je to res mogoče, nadaljujte pa z zagotovili sodelavke, da je menda odlična izkušnja, ki ponuja dodatni užitek obema.

Potem nejeverno podvomite o njeni zgodbi in nazadnje vprašajte partnerja, kaj on meni o tem. Pogovor bosta seveda končala z ugotovitvijo, da je vredno poskusiti. Morda kar takoj.

4 Popestritev

“Moj fant ve, kako me je treba ogreti, vendar se očitno izmika oralnemu seksu, in to mi manjka. Zavedam se namreč, da bi se lahko z oralno stimulacijo še bolj razživela,” je povedala 28-letna Ema.

“Branko, ki je na zelo odgovornem delovnem mestu izjemno zanesljiv in ima veliko avtoriteto, si domišlja, kakor da je izumil seksualne radosti, zato si ne upam predlagati sprememb. S tem bi ga zagotovo globoko prizadela.”

Zapomnite si: če nič ne rečete, to za moškega pomeni, da je vse v najlepšem redu. Na vseh področjih, tudi seksualnem. Zato morate nujno z besedo na dan.

Ključ je v pozitivnem in neprisiljenem pristopu. Ob naslednjem intimnem druženju mu povejte, kako izjemno vas vznemirja, ko se vas dotika po trebuhu. Roka se mu bo refleksno stegnila na “označeno” mesto in začel vas bo božati in poljubljati.

Z vzdihljaji mu pokažite, kako zelo vam godi, nato ga vodite vse niže in se čedalje bolj strastno odzivajte. Le kdo bi se lahko uprl tolikšnemu pozitivnemu odzivu?

Dobili boste, kar si želite, pa še vaš ljubimec bo imel občutek, da se je vsega spomnil sam. Težko je verjetno, a navsezadnje tudi možno, da vaš fant ne bo dojel niti tako vročih namigov. Potem se boste morale problema lotiti drugače. Med sprehodom po parku, ko bosta kramljala tja v tri dni, se med pogovorom dotaknite prihoda domov.

Namignite mu, da se vam po glavi tisti hip preganjajo posteljne vragolije in ga neposredno vprašajte, če je tudi on za kakšne norosti. Velika verjetnost je, da vam bo odgovoril s protivprašanjem, – kaj se namreč mota po vaši lepi glavici. Če pa ne bo, vrzite na plano svoje sanjarije. Natančno mu opišite, kaj vse bi mu radi počeli, in potem se ne bo več mogel izvleči.

Ko bo slišal, kaj bi bili vi pripravljeni storiti zanj, vam bo želel vrniti “uslugo” in se bo pozanimal po vaših željah. Po nekajminutnem pogovoru boste z lahkoto napeljali vodo na svoj mlin in mu razkrili stvari, ki si jih želite.

Strogo prepovedano!

Obstajajo teme, ki jih nikoli ne smete izreči. Izbrali smo tri.

“Moj bivši je …” Zdajšnjega partnerja nikoli ne primerjajte s katerim od prejšnjih. Četudi vas mika, da bi mu povedali, koliko boljši je, lahko dobi občutek, da ga vedno primerjate z nekdanjimi ljubimci. Ali pa ga bo celo preblisnilo, da mislite na koga drugega.

“Resda nimaš največjega, kar sem jih videla, toda …” Niti v šali ne priznajte, da ste bili z ljubimci, ki imajo večjega, toda kljub temu se ne morejo meriti z njim. Nikoli niti ne namignite, da njegov najboljši prijatelj ni največji. To verjetno že sam ve, če seveda ni posebno obdarjen, toda pripomba mu bo dala misliti, da se ukvarjate z njegovo velikostjo. Prav lahko se zgodi, da se v njem prebudi negotovost, ki bo nedvomno vplivala na vajino spolno življenje.

“Bljak, tega pa že ne bova počela …” Če vam kaj ni pri srcu, ga ne smete grobo zavrniti. Kadar vam njegov predlog ne bo všeč, bodite taktni, sicer lahko ohladite njegov entuziazem in željo po eksperimentiranju. Groba zavrnitev je lahko vzrok, da bo naslednjič pri drugih predlogih bolj zadržan ali pa sploh ne bo želel tvegati. Zavrnitev bo lahko jemal kot klofuto svoji domišljiji in jo bo potlačil. Kaj to pomeni, pa vam je jasno, mar ne?

Napisal: Dominik Verdenik

Preberi še: Žadasti jajček po vsakem spolnem odnosu v vagino? Savina Atai opozarja in Obstaja 5 seksualnih stopenj, skozi katere stopa vsak par

Priporočamo tudi: Trend: 'In' so rožice, pravijo zvezdnice (FOTO)