Naj bo danes na vrsti črka G

Ne, ne bomo se učili abecede, to že obvladaš … Čas je za resne debate o točki G, ki jo imaš ti in tvoj partner.

19. 3. 2008

G točka je okrajšano ime za Grafenbergovo točko, ki jo je leta 1950 odkril ginekolog dr. Ernst Grafenberg. Gre za močno občutljivo erogeno cono, ki te že z nežnim draženjem lahko popelje do nepozabnega orgazma.

Iskanje koordinat ženske točke G

Žensko G področje se nahaja na sprednji steni vagine, približno 4 centimetre globoko v notranjosti nožnice, v bližini sečnice. Tkivo, ki ti lahko nudi neverjetne užitke, je težje dražiti, ni pa nemogoče. V kombinaciji z draženjem ščegetavčka te bo izstrelilo v nebesa, saj sta obe področji posuti s številnimi živčnimi celicami.

Kako jo doseči med seksom?

Draženje se poveča v položaju 'on od zadaj' ali 'ti zgoraj', saj v tem primeru penis lažje doseže točko.

Je to mogoče – izliv?

G-točka je sposobna tudi ejakulirati, kajti žleze ob sečnici ob orgazmu izločijo tekočino.

Zakaj jo je narava namenila ženski?

Narava je dobro premislila, preden je ženski podarila točko G, slednja namreč zmanjšuje porodne bolečine. Se sprašuješ kako? Plod med potjo navzven pritiska nanjo in s tem sproža sproščanje endorfinov, hormonov sreče, ki veljajo za naravno protibolečinsko sredstvo.

Iskanje koordinat moške točke G

Moška G točka je žleza prostata, pomožna spolna žleza, ki se nahaja pod mehurjem, v bližini notranje korenine oziroma skritega dela penisa. Najbližji dostop je skozi zadnjično odprtino, približno 6 centimetrov globoko.

Nepozabna masaža

Ker je prostata zelo občutljiva na pritisk, jo lahko masiraš tudi od zunaj – z rahlimi pritiski na predel med mošnjo in zadnjično odprtino – s tem boš masirala tudi notranji, skriti del penisa.

Intenziteta

Moški orgazmi so po zaslugi G točke bolj intenzivni, saj izliv traja dlje časa kot sicer.

Zakaj jo je narava namenila moškemu?

Prostata proizvaja tekočino, ki skupaj s semenčicami sestavlja semensko tekočino, ki jo moški izloči ob orgazmu. Ta tekočina pomaga semenčicam preživeti v kislem okolju nožnice, med tem, ko spermiji iščejo jajčece za oploditev.