Načrtovalci porok razkrili, kako vedo, da se zakon ne bo obnesel

Kdo ve bolje, ali se bo zakon obnesel, kot načrtovalci porok?

Načrtovalci porok razkrili, kako vedo, da se zakon ne bo obnesel (foto: Unsplash/Jenny Russell) Unsplash/Jenny Russell
27. 3. 2019

Načrtovanje poroke zna biti precej naporno in stresno, zato se veliko parov odloči, da to prepusti strokovnjakom. Kar pomeni tudi, da s to osebo (ali timom) preživi veliko časa, to pa ji omogoči zelo dober vpogled v ozadje dogajanja – tudi vso dramo in nekoliko manj prijetne trenutke.

Zaradi česar lahko nekateri načrtovalci porok s pomočjo določenih znakov napovedo, ali ima zakon možnost, da se obnese. Poglej, kateri so ti znaki.

1. Mladoporočenca čas raje preživljata narazen

"V enem primeru mladoporočencev na poroki sploh nismo mogli videti skupaj. Dobesedno sem ju morala zvleči skupaj, da smo lahko dobili kakšno njuno skupno fotografijo in ves čas sta odhajala, da bi se družila vsak s svojimi prijatelji," je za People povedala strokovnjakinja.

Kot je povedala, bi se ji to zdelo popolnoma razumljivo, če prijateljev ne bi videla dalj časa, "ampak eden izmed njih je celo živel z njima, drugi pa so bili iz istega mesta."

2. Mladoporočenca se bolj veselita poroke kot dejanskega zakona

Farah Saint-Jean, načrtovalka porok, je za The List povedala, da se mnogi pari ujamejo v pravljico in ne razmišljajo o realnosti. Da bo zakon propadel, ve, "ko je par bolj zaljubljen v idejo, da se bosta poročila – dan D in ves pomp okoli njega – kot pa v zakonsko življenje."

3. Zdravljica pove vse

"Menim, da je zelo zgovorno, ko priča z zdravljico nazdravi mladoporočencema in niti ne omeni ženina," je za HuffPost razkrila Chelsea Forcum. "Prav tako ni dober znak, če govori o njem na sarkastičen ali pasivno agresiven način."

To lahko namreč nakazuje na veliko večji problem, tj. da nevestina družina in prijatelji ne odobravajo njenega bodočega moža. "To so ljudje, ki te imajo najbolj radi! Morda vidijo nekaj, česar ti ne," je dodala.

4. Pretirano navdušena nevesta in nezainteresiran ženin

Čeprav ni redkost, da je nevesta na poročni dan bolj vzhičena, pa še vedno obstaja zelo veliko ženinov, ki se svoje poroke neizmerno veselijo in to tudi pokažejo.

Načrtovalka porok je za People povedala, da ve, da se zakon ne bo obnesel, ko je nevesta (pretirano) navdušena, ženin pa nezainteresiran. "Žena ga vleče vsepovsod s seboj, celo na izbiro poročne obleke. Čeprav mu je vseeno, si ona močno želi, da temu ne bi bilo tako. Prihodnost tega para je odvisna od tega, če bo nevesta tekom procesa načrtovanja pogledala resnici v oči ali ne."

5. Mladoporočenca pregloboko pogledata v kozarec

"Radi vidimo, da se naši mladoporočenci zabavajo s svojimi prijatelji in družino," je za HuffPost povedala Kayla McCaul. "Ampak nihče se ne bo zabaval, če bo nevesta zaspala za mizo. Če se zalotiš (ali svojega partnerja), kako zlivaš koktajle še pred ceremonijo, je morda dobro, da se vprašaš 'Kaj se tukaj dogaja?'

Živčnost je normalna, ampak pomiritev s steklenico tekile ni ravno idealna in nikakor ne bo naredila poroke, ki se je boš želela spominjati še za vedno."

6. Popolno pomanjkanje komunikacije

Kot veš, je komunikacija ključna v vsakem zdravem in srečnem razmerju. "Ko delam s pari, je ena prvih stvari, ki je zelo očitna, ta, ali medsebojno dobro komunicirajo," je za The List razkrila Ivory Coats.

Ko se bodoča ženin in nevesta pogovarjata s svojim načrtovalcem porok, je takoj vidno, ali sta dobro predebatirala ideje in podobno ali ne.

7. Prepir zaradi različnih mnenj

Načrtovanje poroke zahteva ogromno odločanja: od lokacije do tega, koga povabiti, kar lahko med nekaterimi pari povzroči nesoglasja. Čeprav je popolnoma normalno, da se bodoča mladoporočenca v določenih stvareh ne strinjata, pa je tukaj pomembneje to, kako prideta do skupne rešitve.

Načrtovalci porok vedo, da če se že tukaj začne glasen prepir, se zakon zelo verjetno ne bo obnesel.

8. Ženin je prava "groomzilla"

Saj poznaš izraz "bridezilla", kajne? To je tista naporna nevesta z neskončno dolgim seznamom nemogočih zahtev. In ja, tudi moški so lahko takšni.

Kot je razkrila že prej omenjena načrtovalka Ivory Coats, je imela priložnost spoznati moškega (t. i. "groomzillo"), ki je imel nešteto zahtev, pri čemer se sploh ni oziral na svojo nevesto.

Čeprav sta uspela prestati vajo pred poroko, pa se drug z drugim sploh nista pogovarjala. "Bila sem že pripravljena na klic, da poroke ne bo. Klica ni bilo in poroka se je na koncu zgodila, a je zagotovo nikoli ne bom pozabila," je priznala.

9. Telesna govorica

"Njuna telesna govorica je bila med fotografiranjem zmedena in nekoliko žalostna," je za People razkrila ena načrtovalka porok. "Kulturno gledano ni nič nenavadnega, če javno izkazovanje čustev držimo na minimumu, ampak način, kako se je odmikala od njega in ga skoraj ne pogledala ... Videti je bilo, da je očitno nesrečna."

10. Par je za poroko zapravil veliko preveč

Če nimata veliko denarja, je zelo tvegano, da za poroko zapravita ogromne vsote in se zadolžita, še preden sploh zaživita skupaj kot zakonca. To lahko kvečjemu povzroči dodaten (finančni) stres in napetosti v razmerju. In zaradi enega dneva nikakor ni vredno zapraviti srečnega zakona.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Ostani samska, dokler ne najdeš TAKŠNEGA partnerja

Priporočamo tudi: Resnične ženske razkrile, kdaj se počutijo najbolj SEKSI