Na ta vsiljiva ljubezenska vprašanja lahko daš te zlobne odgovore

Zakaj se ljudje čutijo poklicane za vmešavanje v tvoje življenje in še posebej v tvoje ljubezensko živ­ljenje? Te njihova vsiljiva vprašanja spravljajo ob živce, ker te vselej dobijo nepripravljeno? Oboroži se z odgovori, ki vsakomur zaprejo usta!

Na ta vsiljiva ljubezenska vprašanja lahko daš te zlobne odgovore (foto: Profimedia) Profimedia
20. 3. 2016

Vprašanje: "Zakaj si pa ti samska?"

In mogoče zato, da bi bilo slišati bolj prijazno, še dodajo: Tako si lepa, krasna in smešna, da res ne razumem, zakaj si samska!

Ampak to, vsaj kar se tebe tiče, vprašanja ne napravi bolj prijaznega, ampak kvečjemu še bolj bednega – kot da bi bilo s tabo nekaj narobe, in to nekaj takšnega, kar se ne opazi na prvi pogled.

Ti imaš seveda lahko nešteto razlogov, zakaj si samska, sploh pa ima vse v življenju svoj namen: mogoče je trenutno zate bolj pomembno, da se osredotočiš na šolo ali delo, mogoče načrtuješ, da bi šla za nekaj časa na delo v tujino, mogoče ti preprosto ni do resne zveze, ker bi si rada prej nabrala še nekaj izkušenj ... 

Kakorkoli te to sprašujejo predvsem poparčkani – enim se smiliš, drugi, nesrečni, pa ti skrivaj zavidajo.

Tvoj odgovor

"Preden kupim kaj dragocenega, rada pregledam vso ponudbo na trgu in se šele nato odločim, če pa že hočeš pomagati: mi lahko urediš kakšen zmenek na slepo?"

Vprašanje: "Kdaj se bosta pa vidva golobčka poročila?" 

To je seveda najbolj pogosto vprašanje poparčkanim gostom na porokah. Zadeva postane zoprna, če a) se tudi ti sprašuješ isto, le da on poroki ni najbolj naklonjen, b) če poroka ni ravno najvišje na seznamu tvojih želja ali c) če je on stokrat bolj zagret zate kot ti zanj in si ga pravzaprav na poroko vzela kot priročnega spremljevalca.

Vprašanje poroke je kakorkoli nekaj, kar je treba slej ko prej razčistiti. Če je tvoja največja želja v življenju, da oblečeš belo obleko, on pa za to noče slišati, boš sčasoma vedno bolj zagrenjena.

Vsekakor pri tem upoštevaj njegove razloge: če so tehtni in te sicer noro ljubi, mogoče res ni najbolje, da vztrajaš, v vseh drugih primerih pa imaš tudi pravico do ugovora.

Tvoj odgovor

"Vabilo boste dobili, a vam ne morem zagotoviti, kdaj – upam, da še v tem življenju!"

Vprašanje: "Je zdaj kaj drugače, ko sta poročena?"

Med vrsticami je to vprašanje negativno in v večini primerov pomeni, ali nič več ne seksata in večere zdolgočasena preživljata pred tevejem, če ne kar vsak zase – ti na aerobiki, on pa v baru.

Pa kaj še – tista, da je zakon grob ljubezni, velja samo, če vanjo verjameš.

A pazi, to vprašanje je podobno tempirani bombi, ker vate naseljuje dvome: kaj pa če bo zdaj zares vse drugače, ker sem tudi uradno njegova in se zame ne bo več trudil; kaj pa če bo zdaj začel čutiti vrv okrog vratu in me bo začel varati; kaj pa če bo otrok vse spremenil in si me ne bo več želel, ko bom noseča ... in tako dalje.

A zakaj bi moralo biti kaj drugače? Vidva sta še vedno vidva, odpade le veselo pričakovanje poroke in medenih tednov, a te lahko vsako leto po svoje ponovita.

Tvoj odgovor

"Seveda je drugače: seks je še stokrat boljši kot prej."

Vprašanje: "Kdaj bosta pa zibala? Tik tak, tik tak ..."

Težko je razumeti, da je tako osebno vprašanje sploh družbeno sprejemljivo.

Pritiski se povečajo, ko kdo od tvojih bližnjih sorodnikov ali prijateljev dobi otroka, a ljudje ne pomislijo, da mogoče nimaš otrok, ker a) nisi prepričana o partnerju, b) se trudita na vse načine in vama ne uspe, c) si mogoče otrok sploh ne želiš ali pa zanje še ni pravi čas.

Ne razjezi se, če ti kdo stopi na žulj, ker tako pokažeš, da nekaj zares ne gre, imaš pa sveto pravico, da razjeziš netaktnega firbca.

Tvoj odgovor

"Zakaj še nimava otrok? Veš, čakava, da vidiva, kaj bo nastalo iz vajinih, pa se bova potem odločila, ali se jih sploh splača imeti."

Besedilo: Tina Torelli

Preberi še, zakaj moški noro obožujejo romantične ženske!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri