"Na pomoč, tašča mi bo uničila zakon" (klic na pomoč Slovenke)

"Ali je imela katera podobno situacijo in se je rešilo? Jas sem za pogovor, ampak s to žensko ni mogoče govoriti."

"Na pomoč, tašča mi bo uničila zakon" (klic na pomoč Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 4. 2022

"Po hudih prepirih z možem sem končno dosegla, da ji [moji tašči, op. a.] je mož povedal, kaj vse me moti in da takšna obsesija z otrokom ne vodi nikamor. In seveda tašča kuha hudo zamero. Z mano sploh ne govori in od takrat naprej na to temo z mano ni rekla niti besede. To sem tvegala in tudi pričakovala.

Ne razumem pa moževe zahteve, da hodimo tja na obiske, ona me pa gleda huje kot kako žival, da bi se pa karkoli pogovorila in bi lahko našli skupne kompromise, pa ne.

In sedaj mož misli, da bo vse, kot je bilo prej, in od mene na nek način želi, da se zanjo potrudim jaz. Čisto sem že obupana, zaradi njegove družine moj zakon visi na nitki. Zraven dveh malih otrok sem že tako izčrpana in si pač kak vikend želim preživeti samo z možem in otrokoma. Sicer živimo pri mojih, vendar imamo vse ločeno, živimo kot sosedje. Moji niso v centru naše družine.

Njegova mama pa njemu očita, da so bili prej povezana družina zdaj pa zaradi mene več niso.

On pa čuti strašno krivdo, da ker ga je rodila, vzgajala in izšolala. On je pač njima zdaj dolžen ne vem kaj vse. Naj povem, da do tega prepira smo vsak trenutek prostega časa, vsak vikend šli k njima, ampak meni je preprosto dovolj. Nenehno tekmovanje, kdo otroka več vidi, kdo manj ipd. Konec koncev jih nimam zato, da bodo drugi imeli novo družino. Nevem več, kako možu dopovedati, da smo mi zdaj nova družina in rabimo čas zase.

On pa je mislil, da bosta tašča in tast povsod zraven. Že, ko sva bila par, nikoli nisva šla kam sama, vedno so bili njegovi starši zraven in na morju in na izletih. Povsod.

Ampak sem razumela, ker je tašča bila takrat brez službe in sta si kao težko privoščila. Enkrat, dam primer, sem želela iti v nek kraj in se je možu zdelo predaleč za en dan in preveč naporno, ko pa je tašča predlagala isto stvar, je bil pa takoj za in bi lahko takoj šli, ampak takrat pa jaz več nisem hotela it.

V meni se je z takimi stvarmi nabralo toliko jeze in zamer. Sedaj pa, ko imam družino, pa želim čas z otroki preživeti z njimi. Kadarkoli smo bili z njo, mi je hotela prevzeti še otroka in mu dajati vse, kar je škodljivo in kar ne, samo, da bi bila on najboljša oseba v otrokovih očeh.

Ali je imela katera podobno situacijo in se je rešilo?

Jas sem za pogovor, ampak s to žensko ni mogoče govoriti. In logično, da mi do takih obiskov ni."

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

Preberi še: "Mož je krasen človek, preudaren, brez raznih izbruhov - a ima eno napako" (izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: Izpoved moškega: "Moja punca ima po vsakem spolnem odnosu najbolj nadležno ZAHTEVO"