"Na pomoč! Po 13 letih sem ugotovila, da se moj mož rad preoblači v žensko in zdaj želi ..." (zapis Slovenke)

Preberi, kaj ji je odgovoril strokovnjak. Bi se strinjala z njim? 🤔

"Na pomoč! Po 13 letih sem ugotovila, da se moj mož rad preoblači v žensko in zdaj želi ..." (zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 1. 2023

"Z možem sva skupaj 16 let, imava tudi otroka, [starega, op. a.] 14. Pred tremi leti sem ugotovila, da se rad preoblači v žensko. Bil je cirkus, ampak sva [to] nekako prebrodla ob obljubah, da mu jaz več pomenim in da ne bo več tega delal.

Minilo je leto in stvar se je ponovila, s tem, da se je nadgradila v igranje z dildoti. Ok, sva šla tudi skozi to. To, da sva šla skozi to, pomeni, da sem jaz vse to sprejela. Prišlo je tretje leto in z njim njegova želja, da bi bil ženska in da bi se dobival z moškimi.

Tega pa nekako ne morem sprejeti in tukaj nastane problem. Ljubim ga, v končni fazi sva dolgo skupaj, dala v tem času tudi veliko skozi in ni tako enostavno kar končati vezo. Psihično sem zelo utrujena od vsega tega," je na tem forumu zapisala Slovenka in prosila za pomoč.

Oglasil se je strokovnjak, ki je obupani ženi svetoval naslenje:

"Okrog materije, zakaj nekateri ljudje ne sprejmejo svojega biološkega spola in iščejo svojo identiteto skozi simboliko nasprotnega spola, je zapisanega precej – tudi ideološkega. Dejstvo je, da dobršen % ljudi ne sprejema svoje biološke identitete.

Ni popolnoma enak primer, ampak morda vam bo pomagal pri odločitvi. Osebno poznam primer dolgoletnega para, kjer je začel moški zavračati spolne odnose s partnersko in je postal intimen z drugim moškim. Po nekaj letih od razkritja oba še vedno živita skupaj v isti hiši, vzgajata svoje otroke, sta najboljša prijatelja – kot večkrat povesta.

Edino, [česar] ne počneta skupaj, je seksualnost. Njo poznam bolje kot njega.

Za oba lahko rečem, da sta super človeka – ki imata odprt odnos. Pri njiju to vsaj zaenkrat funkcionira.

Takšni dogovori niso za vsakogar. Ne glede na to, da imate partnerja radi, imate vso pravico oditi iz odnosa, ki vas ne izpolnjuje več. To, kar želi vaš partner, je odprt odnos (enako bi bilo, če bi se želel dobivati z drugimi ženskami ali bi si želel skupinskega seksa; ne glejte na partnerja kot na nekoga, ki mu morate pomagati ne glede na ceno).

Razmislite, morda ustreza takšen dogovor tudi vam. V kolikor vam ne, vam ne.

Dogovori so del partnerskega odnosa. Dobri so tisti, ki obema partnerjema omogočajo dobro regulacijo potreb, želja, fantazij ipd. Včasih takšnega dogovora ni mogoče doseči. To je lahko včasih posledica neustrezne oz. motene regulacije potreb, želja in fantazij pri enem ali obeh partnerjih, včasih pa je potrebno preprosto slediti temu, kar nekdo je. Odgovor je pogosto zelo zamotan in skrit. Razmislite o partnerski terapiji."

Kaj bi pa Slovenki svetovala ti oziroma se strinjaš z zgornjim strokovnim odgovorom?

Preberi še: "Ženi sem zaupal svoj FETIŠ, njen odziv pa je bil ..." (pismo našega bralca)

Priporočamo tudi: "Moja žena si želi seksa v troje in jaz ji ne upam priznati, da ..." (zapis bralca)