Mu od pomanjkanja seksa res lahko nastanejo MODRA jajčka? TOLE 👇🏼 je odgovor

Ko se bo naslednjič mu preberi tole 👇🏼.

Mu od pomanjkanja seksa res lahko nastanejo MODRA jajčka? TOLE 👇🏼 je odgovor (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2019

Živimo v času, ko Google res že vsi sprašujemo kopico butastih kvazimedicinskih vprašanj, ki nam od neznano kje padejo na pamet, kot na primer 'Ali me lahko kava ubije?' A kljub vsem spletnim rešitvam teh in onih anatomskih dilem fantje še vedno širijo mit o t. i. 'modrih jajčkih' – idejo, da ko je moški vzburjen, a se zaradi tega ali onega razloga (običajno, ker ona pač ni za akcijo) stvari ne zaključijo z njegovo ejakulacijo, ubožec doživi fizično bolečino, ki ne mine, dokler sperma ne zapusti njegove mošnje.

Ob tem moški radi dodajo, da ta nadvse moteč nivo bolečin zahteva, da se zadeva čim prej sanira z orgazmom. To stanje moški že od pamtiveka uporabljajo za prepričevanje žensk, da spolnemu vzburjenju mora slediti ustrezen finiš. Poglejmo, koliko resnice je za vsem tem.

Torej, kaj se resnično zgodi?

Veš, kako se telo, tik preden kihneš, v refleksu v celoti napne? In potem, ko kihneš, čutiš izjemen občutek sprostitve? Podoben scenarij se zgodi v njegovih genitalijah, kadar je močno vzburjen, potem pa doživi orgazem. Ejakulacija je, po najbolj osnovni definiciji, potemtakem podobna kihanju. Najprej se pripeti faza, ki se ji reče emisija, med katero se njegovo dragoceno seme zbere v ejakulacijskih tubah znotraj prostate. Če se potem predigra (ali karkoli drugega, kar ga pač v tistem trenutku vzburja) nenadoma konča, on ne more izločiti nabranega semena, zato sledi – in bodimo popolnoma fer – zelo kratko obdobje rahlo neprijetnega občutka. Kratko. Rahlo neprijetnega. Niti približno podobnega celodnevni hoji v visokih petkah, recimo (ki te, po možnosti, še ožulijo).

Ta začasni neprijetni občutek ni nič nevarnega. Ko se on sprosti, občutek mine, neprijetnost pa ne napreduje. Vse skupaj lahko primerjamo s situacijo, ko imaš polne sinuse, ki jih kar čutiš, kako te tiščijo v glavi, in se moraš nujno, takoj usekniti, a nikjer ni nobenega robčka.

Ženske občutijo nekaj podobnega, kadar so vzburjene in je pretok krvi v spolni organ povečan. Vulva takrat rahlo nabrekne, nekatere ženske lahko to občutijo kot pritisk ali tesnost. Občutek torej, ki morda ni najbolj prijeten, nikakor pa ni to kakšna neznosna bolečina. Verjetno zato ne poznaš ženske, ki bi zaradi tega komurkoli ustvarjala slabo vest.

Celoten članek si preberi v aktualni številki revije Cosmopolitan Slovenija.